Πιο πρόσφατα

29/8/17

Τι συμβαίνει στη διάσταση των Naxatras;

Συγκρότημα - έκρηξη αλλά όχι πυροτέχνημα, έκρηξη διαρκείας με χιλιάδες "θύματα" που κολλάνε με τη μουσική τους: Αυτοί είναι οι Naxatras, οι οποίοι προχωρούν σταθερά προς την κορυφή, ωριμάζουν, κατακτούν τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο. Live γεμάτα ενέργεια μεταβαλλόμενη από την ψυχεδέλεια στην έκσταση και πάλι πίσω, μουσική που σε "ρουφάει" σε έναν κόσμο ονειρικό.

Οι Naxatras αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ τους, πάντα στα Magnetic Fidelity Studios, ενώ σε λίγες μέρες θα ανέβουν γι ακόμη μια φορά στη σκηνή του Street Mode Festival το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Fix Open Air, 1-3 Σεπτέμβρη.

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό, κι ακόμα περισσότερα, δεν χάσαμε την ευκαιρία για μια εφ' όλης της ύλης κουβέντα με τους Naxatras.

Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε, σχεδόν δυο χρόνια πίσω, είχε μόλις κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ σας. Δυο χρόνια μετά, έχετε κάνει όλη την Ευρώπη να μιλά για το φαινόμενο Naxatras. Το περιμένατε ποτέ;

Σίγουρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την πορεία που θα είχαν τα πράγματα και μας εκπλήσσει καθημερινά με πολύ θετικό τρόπο. Σίγουρα όμως πιστεύαμε στη μουσική μας και η αποδοχή από τον κόσμο μας φέρνει ένα αίσθημα εκπλήρωσης.

Φέτος θα συμμετάσχετε γι ακόμα μια φορά στο Street Mode Festival. Τι περιμένετε και τι μπορεί να περιμένει το κοινό από αυτό το live;

Με τέτοιο lineup το vibe θα είναι πολύ ψηλά και εμείς σκοπεύουμε να το ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο δίνοντας όλη μας την ενέργεια πάνω στη σκηνή!


Βρίσκεστε συνεχώς μεταξύ tour και στούντιο. Δεν υπάρχει χρόνος ή δεν υπάρχει επιθυμία για κάποιο διάλειμμα -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση;

Σίγουρα μετά το επόμενο ευρωπαϊκό μας τουρ (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) θα απέχουμε για λίγο καιρό από τις συναυλίες και τις ηχογραφήσεις και θα επικεντρωθούμε στην κυκλοφορία του τρίτου μας album. Μετά από λίγη ξεκούραση όμως πάντα επανέρχεται η δίψα για να κάνουμε πράγματα, να δουλέψουμε πάνω σε καινούργιο υλικό και να παίξουμε live...

Μάθαμε ότι δουλεύετε πάνω σε τρίτο δίσκο, ξανά στα Magnetic Fidelity. Απ' ότι φαίνεται η συνεργασία σας και ο τρόπος δουλειάς με τους ανθρώπους του στούντιο είναι πολύ καλή -σίγουρα υπάρχει αξιοσημείωτη χημεία.

Με τον Jesus πλέον είμαστε κάτι παραπάνω από συνεργάτες, είμαστε καλοί φίλοι. Επικοινωνούμε μαζί του σε ένα επίπεδο όπου πλέον δε χρειάζονται πολλά λόγια για να του δώσουμε να καταλάβει το όραμα που έχουμε για το τελικό αποτέλεσμα. Η γνώμη του μετράει πάρα πολύ για εμάς τόσο σε τεχνικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο και η διαδικασία της ηχογράφησης στο 3ο άλμπουμ έγινε ένα πολύ δημιουργικό παιχνίδι.


Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν το νέο δίσκο;

Την πιο πολυποίκιλη και μεγάλη σε διάρκεια δουλειά μας μέχρι στιγμής, ένα (λογικά) τριπλό LP μέσα στο οποίο εμπεριέχονται επιρροές από πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη, όλα όμως μέσα από το δικό μας πρίσμα.

Αξιοσημείωτη χημεία υπάρχει και μεταξύ σας σε τέτοιο βαθμό που όταν σας είδαμε στο LAF φαινόσασταν σαν να συνεννοείστε "τηλεπαθητικά", σε ένα live που μπάντες με περισσότερα χρόνια στην πλάτη θα ζήλευαν.

(γέλια) Ναι, πλέον επικοινωνούμε τηλεπαθητικά πάνω στο live, το πετύχαμε μετά από τόσα live! Η χημεία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στη μουσική για μας.


Πώς προέκυψε η ψυχεδέλεια στη ζωή σας και πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε αυτό το μουσικό μονοπάτι;

Ενστικτωδώς και λόγω των επιρροών μας κυρίως. Είναι ένα πολύ ευρύ ρεύμα η ψυχεδέλεια που δεν γνωρίζει (και δεν πρέπει να γνωρίζει) στεγανά και περιορισμούς. Θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τη μουσική εν γένει βέβαια. Whatever makes you trip...

Στη μουσική σας, εκτός από την ψυχεδελική βάση, βρίσκουμε από ροκ των 70s έως μπλουζ και από stoner έως ανατολίτικους ήχους. Πώς αλληλεπιδρούν όλες αυτές οι μουσικές μέσα σας;

Είναι σαν ένα φαγητό με πολλά υλικά και μπαχαρικά, το κάνουν πιο μοναδικό και πιο νόστιμο!

Βρες εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το 9ο Street Mode Festival!

*Οι live φωτογραφίες είναι του Λάμπρου Loco Παπαευθυμίου από το 6ο Los Almiros Festival. Περισσότερα εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.