Πιο πρόσφατα

22/3/14

Δείτε τους νικητές της 7ης Battle of the Bands!

BATTLE OF THE BANDS 2014 - Part 7: 
Νικητές οι Embargo!

Μεγάλη έκπληξη και θριαμβεύτρια της χθεσινής βραδιάς, μια μπάντα δεκατετράχρονων με δωδεκάχρονο ντράμερ!!!
Η τελευταία συναυλία (Πέμπτη 20 Μαρτίου) της κανονικής σειράς του BATTLE OF THE BANDS στο Eightball Live Stage της Θεσσαλονίκης, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς και οι έξι μπάντες που διαγωνίστηκαν, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του πολυάριθμου κοινού, που είχε από νωρίς το βράδυ γεμίσει την αίθουσα.

Τελικά ο κόσμος επιβράβευσε με μεγάλη διαφορά ψήφων τις προσπάθειες των μελών των EMBARGO, μιας μπάντας «πιτσιρικάδων» από τα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης,  που «έκλεψαν την παράσταση»  με τη μουσική τους κατάρτιση και θύμισαν επαγγελματίες του είδους.

*********

Οι  EMBARGO είναι μια instrumental μπάντα  με Heavy και Stoner Rock ήχους. Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2013 από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και το πάθος για την μουσική .
Έχουν πάρει μέρος σε αρκετές σχολικές και εξωσχολικές εκδηλώσεις, καθώς και σε κάποια φεστιβάλ, αφήνοντας  πολύ καλές  εντυπώσεις .
Τα ακούσματα των μελών τους αποτελούνται κυρίως από Pink Floyd, Led Zeppellin, Guns Ν’ Roses, AC/DC, Karma to Burn, Kyuss, System of a Down και Tool. Επιπλέον το συγκρότημα  έχει ασχοληθεί και με την σύνθεση δικών του κομματιών . Παρ’ όλο που στους EMBARGO αρέσει η instrumental μουσική, βρίσκονται ακόμα στην  αναζήτηση μιας φωνής που να ταιριάζει  στο είδος της μουσικής που ερμηνεύουν..

Την μπάντα αποτελούν οι:
Alex Chrima (12 ετών ), ντραμς 
Johnny Chrima (14 ετών), κιθάρα
Harry Nill (14 ετών ), κιθάρα
ΨΗΛΟΣ (14 ετών ), μπάσο 

Δεύτεροι νικητές αναδείχτηκαν οι BAND SAWS και τρίτοι οι STINKFOOT.

*********

Οι BAND SAWS δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2011 από τον Χάρη Γουσγουριώτη, για να πάρουν μετά από διάφορες αλλαγές την τελική τους μορφή τον Νοέμβριο του 2013.
Είναι επηρεασμένοι πολύ από ροκ ελληνικά και ξένα ακούσματα άλλων δεκαετιών, κάτι όμως που δεν τους περιορίζει στο να παίζουν και πιο καινούρια κομμάτια. Ιδιαίτερη έφεσή τους, ο πειραματισμός και οι διασκευές κομματιών.

Τα μέλη:
Βίλυ Φεσσατίδου – φωνή,
Μπάμπης Έξαρχος – κιθάρα και φωνή
Χάρης Γουσγουριώτης – κιθάρα και φωνή 
Νίκος Τσώνος – μπάσο
Φώτης Χριστόπουλος – ντραμς

*********

Οι STINKFOOT δημιουργήθηκαν στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης με σκοπό να παίξουν σε μία μόνο συναυλία, για τα Χριστούγεννα. Άρχισαν απλά με διασκευές, αλλά μετά από τη συναυλία κατάλαβαν πως ταιριάζουν πολύ, και συνέχισαν να βρίσκονται, να παίζουν, και να γράφουν τραγούδια. Η ήχος τους συμμερίζεται τα στοιχεία της κλασικής ροκ, με λίγα στοιχεία metal, αλλά και επιρροές από blues.
Έχουν πάρει μέρος στις ακόλουθες συναυλίες:
• Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην πλατεία της Νέας Μηχανιώνας 21/12/13
• Συναυλία στο θέατρο Κάππα στο πλαίσιο του Thermaikos Music Festival 2014

Τα μέλη:
Θανάσης Βαρσαμάς: Φωνή
Θοδωρής Κάλφας: Κιθάρα
Νίκος Μαχαιράς: Κιθάρα , Μπάσο
Ράμι Αλμπελμπέισι: Κιθάρα, Μπάσο
Τάσος Καραγιαννόπουλος: Ντραμς


Και οι τρεις νικητές της βραδιάς θα συμμετάσχουν στον Β’ Ημιτελικό, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου στο Eightball Live Stage, μαζί με τα συγκροτήματα HOI-POI FARPLANE WIND, SHAD3S, VITAL SECRET.
Ο A’ Ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των ANEF, BEEROCRACY, MARVEL ZEROES, RELATIVES, THE STRAW DOGS, WHITE ROOM.
Τα έξι (τρία και τρία) γκρουπ, που θα βγουν πρώτα από τις δυο βραδιές, θα διαγωνιστούν μετά το Πάσχα στον Μεγάλο Τελικό, η ακριβής ημερομηνία του οποίου δεν έχει οριστεί ακόμη από την οργανωτική επιτροπή.

*********

Χορηγοί του BATΤLE OF THE BANDS 2014 είναι η εταιρία MUSIC FACTORY ENTERTAINMENT (Γρηγορίου Λαμπράκη 246, Άνω Τούμπα) που δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και ψυχαγωγίας, τα μουσικά όργανα ΡΙΧΑΡΔΟΣ (Παπαναστασίου 76 και 69 & Κωνσταντινουπόλεως 27) και τα στούντιο MAGNANIMUS (Μητροπόλεως 129), JAM (Αρτέμιδος 60), RED STUDIO (Σαρανταπόρου 29), REVOLVER (Ικτίνου 18) και EASTSIDE (23ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου).
Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διοργανώνεται με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το SUMMER RAIN ROCK RADIO και το JUSTBANDS.GR.
* Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο jnegris@otenet.gr ή το 6944 59-75-05.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.