Πιο πρόσφατα

20/5/14

"Κλεμμένο" το Stairway to Heaven;

Πρόσφατη ψηφοφορία στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε πως το Stairway to Heaven είναι το πιο αγαπητό κομμάτι στα βρετανικά νησιά.


Το κομμάτι αυτό όμως είναι πολύ πιθανό να μην είναι... εξ ολοκλήρου γραμμένο από τους Led Zeppelin. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Mark Andes, μπασίστας του συγκροτήματος Spirit, λέγοντας πως η εισαγωγή του Stairway to Heaven είναι "κλεμμένη" από το Taurus του δικού του συγκροτήματος.

Βέβαια, αυτά δεν είναι "φρέσκα νέα", καθώς και ο ίδιος ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Randy California, το είχε αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις του λίγο καιρό πριν το θάνατο του, δεν είχε κινήσει όμως νομικές διαδικασίες, κάτι το οποίο κάνει εν έτει 2014 ο Andes.

Το... επίμαχο Stairway to Heaven κυκλοφόρησε το 1971, με το Taurus να κυκλοφορεί τρία χρόνια νωρίτερα, όταν οι Led Zeppelin άνοιγαν συναυλίες των Spirit και μοιράζονταν τη σκηνή σε διάφορα φεστιβάλ.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που το κορυφαίο συγκρότημα κατηγορείται για "κλοπή". Εμείς παραθέτουμε απλώς τα δύο τραγούδια, και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε εσάς.


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.