Πιο πρόσφατα

1/6/14

Top10 Μαΐου

Ήρθε και το καλοκαίρι! Πριν έρθει όμως, πέρασε ένας Μάης... ανώμαλος. Παρ' όλα αυτά, εμείς μετράμε ήδη μέρες για τις συναυλίες του καλοκαιριού, για να μην αναφέρουμε τις νέες κυκλοφορίες και, φυσικά, τις βουτιές που μας περιμένουν! Αφού βασανιστήκαμε αρκετά, είμαστε εδώ, και σας παραδίδουμε το top10 του Summer Rain για το μήνα Μάιο.


10. Ηλίας Βαμβακούσης - Ο σκύλος της Janis [Κάποια Μέρα, 2013]



9. Pearl Jam - My Father's Son [Lightning Bolt, 2013]



8. Δραμαμίνη - Υστεροφημία [digital single, 2014]



7. Ziggy Marley & Carlos Santana - Iron Lion Zion [Corazon, 2014]



6. Beggar's Blues Diary - Truth [The Truth, 2013]



5. 1000mods - Vultures [Vultures, 2014]
Από εχθές κυκλοφορεί κι επίσημα ο 2ος full length δίσκος των 1000mods. Έχουν προηγηθεί και δυο release parties σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το συγκρότημα να δείχνει πως διανύει την καλύτερη περίοδο του. Εδώ το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ.
Ελπίδα Πουρναρά



4. Φρούτα του Δάσους - Ρένα [Τριαντάφυλλα στη Λάσπη, 2013]
Τα Φρούτα του Δάσους αποτελού(σα)ν ένα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής. Σαν Summer Rain κρατάμε έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί τους, καθώς εδρεύουν στην πόλη μας και εμφανίστηκαν στο πρώτο Rainy Fest. Η διάλυση τους ήταν κεραυνός εν αιθρία, και μας ταρακούνησε σε ό,τι αφορά τη σκηνή γενικότερα. Ένα μεγάλο θέμα που χρήζει σχολιασμού, αλλά όχι στο συγκεκριμένο κείμενο.
Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου


3. James - Moving On [(digital single) La Petite Mort, 2014]
Ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά τα δείγματα που παίρνουμε από το νέο δίσκο των James είναι το λιγότερο εντυπωσιακά, ακροβατώντας μεταξύ ζωής και θανάτου με μελωδίες γεμάτες από... τα πάντα. Ίσως ένας από τα καλύτερα άλμπουμ του συγκροτήματος, το οποίο επισκέπτεται (και) φέτος τη χώρα μας, για μια συναυλία στην Αθήνα και το Θέατρο Βράχων.
Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου



2. Bob Dylan - Hurricane [Desire, 1976]
Και μόνο το γεγονός πως σε κάτι περισσότερο από δυο εβδομάδες θα είναι στη χώρα μας (22 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη και 23 στην Αθήνα) αρκεί για τον Bob Dylan να σκαρφαλώσει στην 2η θέση του top10 του Μαΐου. Η ιστορία του Rubin "Hurricane" Carter, του πυγμάχου που καταδικάστηκε άδικα σε φυλάκιση για φόνο που δεν διέπραξε ποτέ, παίρνει σάρκα και οστά από τον Dylan. Πάντα αγαπημένο.
Αναστασία Μανωλούδη



1. VIC - Nova [Riza, 2014]
Μόνο τυχαίο δεν είναι πως μέσα σε ένα μήνα οι Villagers of Ioannina City όχι μόνο μπήκαν, αλλά σκαρφάλωσαν και στην 1η θέση του top10. Χωρίς περαιτέρω σχόλια, αυτή η μπαντάρα ετοιμάζεται να μας διαλύσει στο Rockwave, όπως έκανε και λίγες εβδομάδες πριν στο KooKoo.
Γιάννης Νέγρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.