Πιο πρόσφατα

13/10/14

Αυτοί που πέρασαν και... δεν ακούμπησαν το Rock And Roll Hall Of Fame

Φέτος το Rock And Roll Hall Of Fame γίνεται 31 χρονών. Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκαν και οι φετινές υποψηφιότητες, με πολλές από αυτές να ξεχωρίζουν, και πολλά συγκροτήματα να λάμπουν και πάλι δια της απουσίας τους.

"Πρωτοστάτες" της δεύτερης αυτής κατηγορίας είναι οι Deep Purple, οι οποίοι παρόλο που έχουν το δικαίωμα ένταξης εδώ και 21 χρόνια και ήταν υποψήφιοι το 2012 και το 2013, χωρίς επιτυχία όμως, φέτος δεν υπάρχει καν το όνομα τους στις υποψηφιότητες. Μάλιστα, ο Ian Gillan δήλωσε σχετικά: "Δεν το ξέραμε καν το Hall of Fame, είμαστε Άγγλοι", συμπληρώνοντας σε πιο σοβαρό ύφος: "ποτέ δεν το συζητάμε μεταξύ μας, αν και σίγουρα θα ήταν τιμή να μπούμε. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί δεν έχει συμβεί. Μάλλον δεν είμαστε τόσο διάσημοι για αυτό".

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι Yes, με τον τραγουδιστή τους, Jon Anderson, να δηλώνει πως "Να σου πω την αλήθεια, είχα πάει εκεί πέρσι, ήταν καλοί άνθρωποι και μάλιστα μου έλεγαν, θα μπείτε και εσείς κάποια στιγμή. ΟΚ, τους λέω, αν είναι να γίνει ας γίνει. Ποτέ δεν με προβλημάτισε κάτι τέτοιο. Με ενδιαφέρει μόνο η μουσική που φτιάχνω".

Φυσικά τα δυο αυτά συγκροτήματα δεν είναι τα μοναδικά "αδικημένα". Αρκεί μόνο να δει κανείς πως εκτός Hall Of Fame είναι συγκροτήματα όπως οι Iron Maiden, Motorhead, Thin Lizzy, Joy Division, The Cure, Nick Cave, Ozzy Osbourne, Depeche Mode και άλλοι, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη πάνω από μια πενταετία.

Από την άλλη πλευρά, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις φετινές υποψηφιότητες: Nine Inch Nails, Lou Reed, The Smiths, Green Day, Joan Jett and the Blackhearts, Stevie Ray Vaughan, Sting, Bill Withers κ.α. Από αυτούς τους υποψήφιους Nine Inch Nails και Green Day είναι στη λίστα στην πρώτη τους κιόλας χρονιά που δικαιούνται να ενταχθούν στο Hall Of Fame, ενώ Lou Reed και Sting είναι ήδη ενταγμένοι, ως μέλη των Velvet Underground και Police αντίστοιχα.

Για να έχει κάποιος το δικαίωμα ένταξης στο Hall Of Fame πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ. Δηλαδή οι φετινοί υποψήφιοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε το 1989 ή νωρίτερα.

Μπορείτε να δείτε όλες τις υποψηφιότητες και να ψηφίσετε μέσω του Rolling Stone, εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.