Πιο πρόσφατα

13/11/14

Dave Grohl και Bruce Springsteen παίζουν... αντιπολεμικό τραγούδι σε συναυλία του στρατού! (video)

Πριν μερικές ημέρες επέστρεψαν στη χώρα τους οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και, όπως συνηθίζεται, δόθηκε μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν τους, με συμμετοχές από τους Bruce Springsteen, Dave Grohl, Zac Brown, Eminem, Black Keys, Metallica και Rihanna. Αυτοί όμως που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι τρεις πρώτοι κύριοι.

Μπορεί ο Dave Grohl να έπαιξε, μόνο με την κιθάρα του, κάποια κομμάτια των Foo Fighters, προλογίζοντας το Hero με τη φράση "έχουμε πολλούς ήρωες εδώ σήμερα", όμως όταν ανέβηκε στη σκηνή μαζί με το "Αφεντικό" και τον Zac Brown, η διάθεση τους, αλλά και του κοινού, άλλαξε.

Οι τρεις καλλιτέχνες ερμήνευσαν το Fortunate Son των Creedence Clearwater Revival, ένα αντιπολεμικό τραγούδι το οποίο επιτίθεται ευθέως στους υποστηρικτές του πολέμου. Κυκλοφόρησε το '69 και είχε γραφτεί για το Βιετνάμ.

Το κοινό, αλλά και κάποια μέσα, αντέδρασαν με ανάμεικτα συναισθήματα, κυρίως ενάντια στο πνεύμα των καλλιτεχνών. Η Weekly Standard σημειώνει πως δεν υπάρχει λόγος να παιχτεί ένα τέτοιο τραγούδι σε μια εκδήλωση που τιμά "όσους εθελοντικά πήγαν να πολεμήσουν σε Ιράκ και Αφγανιστάν". Αρκετοί κατέφυγαν και στο Twitter για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους:





Φυσικά, όποια άποψη και να επικρατεί, κανείς δεν ρώτησε την... κακή πλευρά για τη δική της άποψη, ούτε βέβαια και όσους επέλεξαν να καταταχθούν απλά για να έχουν οι οικογένειες τους να φάνε. Βέβαια πρόκειται να ανοίξουμε ένα μεγάλο θέμα, οπότε ας μείνουμε στην αναπαραγωγή της είδησης.

Ο Bruce Springsteen αποδοκιμάστηκε και κατά την εκτέλεση του Born In The USA, του "αντι-ύμνου" όπως τον ονομάζουν οι συμπατριώτες του.

Δείτε τα σχετικά βίντεο παρακάτω:



Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.