Πιο πρόσφατα

10/2/15

Kanye West εναντίον Beck και... όλων των άλλων

Όπως γράψαμε και εχθές, η μεγάλη έκπληξη των Grammys ήρθε από το Beck, ο οποίος κέρδισε το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς (λεπτομέρειες εδώ). Όπως φάνηκε όμως, δεν χάρηκαν όλοι με αυτήν την έκπληξη.

Συγκεκριμένα, ένας ήταν ο... φασαριόζος, ο συνήθης ύποπτος Kanye West. Τη στιγμή της βράβευσης ανέβηκε στη σκηνή, έκανε έναν υποτιμητικό μορφασμό και έφυγε, με τον Beck να τον καλεί πίσω λέγοντας του αστειευόμενος "χρειάζομαι βοήθεια!". Ο λόγος για την όλη αντίδραση του γνωστού ράππερ; Πως ο Beck και τα Grammys θα πρέπει να σεβαστούν τη δημιουργικότητα και να δώσουν το βραβείο... στη Beyonce!


Μάλιστα, επιτιθέμενος προς τον οργανισμό, είπε πως πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια με καλλιτέχνες όπως αυτός(!) και να σέβονται τη δημιουργικότητα τους: "Ο δίσκος της Beyonce μεταφέρει τον κόσμο που πάει στη δουλειά του, αλλού. Δεν σέβονται την έμπνευση".

Ο Beck, πάντα κύριος και μάλλον με μια μικρή(;) δόση χιούμορ, απάντησε απλά πως: "Και εγώ νόμιζα πως θα νικούσε η Beyonce. Χάρηκα όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Kanye. Πόσους φοβερούς δίσκους έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια; Τον αγαπώ ακόμα και θέλω να κάνω όσα αυτός. Δεν μπορείς να ευχαριστείς τους πάντες". Αξιοσημείωτο είναι βέβαια πως μετά τη νίκη του και το εν λόγω συμβάν τα streams του Morning Phase αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 524%!



Από την άλλη, πολλοί ήταν οι συνάδελφοι τους που έβαλαν τον West στο ειδώλιο. Μια από αυτές και η Shirley Manson των Garbage, η οποία έκανε δηλώσεις που δεν θα έκανε ούτε ο ίδιος ο Beck, ως θιγμένος: "Μικροπρεπές, γελοίο και κακαμαθημένο παιδί, που πρέπει να μεγαλώσει και να μην πετάει τα παιχνίδια του εδώ και εκεί. Το να υποβιβάζεις τη σημασία ενός ταλέντου κόντρα σε ένα άλλο, είναι γελοιοποίηση της μουσικής γενικά" ήταν τα λόγια της.


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.