Πιο πρόσφατα

24/6/15

"Ο σεξισμός στον αθλητισμό και τα αθλητικά media" από το 3pointmagazine και το Free Thinking Zone

Ο σεξισμός στον Αθλητισμό και
τα αθλητικά media

Την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, το 3pointmagazine.gr σε συνεργασία με την πλατφόρμα Free Thinking Zone Lean In, συζητά για τον σεξισμό στον Αθλητισμό και τα αθλητικά media. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 19.00.

Ο σεξιστικός λόγος στην αθλητική δημοσιογραφία φαίνεται πως δεν ενοχλεί πολλούς. Ενώ υπάρχουν φωνές που να τον καταδεικνύουν και καταδικάζουν γενικά, στην αθλητικογραφία φαίνεται να απολαμβάνει ενός προνομιακού στάτους που τον καλύπτει πίσω από το καθιερωμένο ύφος και τις πρακτικές ανάμεσα σε οπαδούς, δημοσιογράφους και ομάδες.

Το διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine.gr σε συνεργασία με την πλατφόρμα Free Thinking Zone Lean In, στην προσπάθειά να αναδεικνύει τις διακρίσεις και να θίγει τα στερεότυπα, προσεγγίζει έναν χώρο που θεωρείται συντηρητικός σε σχέση με τις κατά φύλο διακρίσεις, με σκοπό να ανοίξει τον διάλογο σε ένα πεδίο που παραμένει πεισματικά κλειστός.

Γιατί κάθε αθλητική εφημερίδα έχει σελίδα με γυμνό; Πώς προβάλλεται ο γυναικείος αθλητισμός; Πώς αντιμετωπίζουν τα media την εξομολόγηση κάποιου ομοφυλόφιλου αθλητή; Πώς κατασκευάζουν τα αθλητικά media τα φύλα και ποιες διακρίσεις εντοπίζονται στον λόγο τους;

Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα θα προβληματίσουν την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, στις 19.00 στο Free Thinking Zone. Για το θέμα το κοινό θα συζητήσει με τους:

Λευτέρη Μούτη (Eurohoops)
Νίκη Μπάκουλη (Sport24.gr)
Χριστίνα Αμερικάνου (Αντιπρόεδρο Π.Σ.Α.Τ.)
και Άρη Μπάρκα (OTE TV).

Info
Βιβλιοπωλείο
Free Thinking Zone
210-3617461
Σκουφά 64 & Γριβαίων
Αθήνα

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 19.00
Είσοδος ελεύθερη.
Ελάχιστη κατανάλωση: 2€

Σχετικά με το 3pointmagazine.gr:
Το 3pointmagazine.gr αποτελεί ένα περιοδικό πόλης που αναζητά τις ιστορίες των ανθρώπων της, πού διασκεδάζουν και τι σκέφτονται. Το περιεχόμενό του αφορά την κοινωνία, την τέχνη και τον αθλητισμό, με εστίαση σε νέα εγχειρήματα και νεανικές πρωτοβουλίες.

Είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο, ανεξάρτητο και εθελοντικό εγχείρημα, με οριζόντια ιεραρχία, με γνώμονα δράσης την διάθεση για μια διαφορετική δημοσιογραφία και ένα διαφορετικό πρότυπο εργασίας.

Σχετικά με την πλατφόρμα Lean in (leanin.org)
H διεθνής πλατφόρμα Lean In ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια από τη Sheryl Sandberg, Chief Operations Officer του Facebook με στόχο να φέρει κοντά ομάδες γυναικών και ανδρών και να δουλέψουν από κοινού για την επίτευξη μιας πραγματικής ισότητας καθώς και να ενθαρρύνει γυναίκες να ακολουθήσουν με πείσμα τα όνειρα τους.

Το Free Thinking Zone, το πρώτο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα (statement bookshop), το οποίο χτίζει βήμα βήμα μία κοινότητα πολιτικού και κοινωνικού ακτιβισμού μέσα από την κοινή πίστη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανοχής στη διαφορετικότητα, της ελευθερίας της έκφρασης, δεν μπορεί να αγνοήσει το θέμα της  ισότητας των φύλων.

Είναι μία κοινότητα διαλόγου on line και off line, για όποιον το επιθυμεί, πρωτογενούς παραγωγής και διακίνησης σχετικού υλικού.

Η διεθνής εμπειρία του Lean In με περισσότερους από 21,000 άλλους κύκλους σε 97 χώρες έχει να μας διδάξει πολλά.

Μπείτε στον κύκλο μας

Για περισσότερες πληροφορίες: Αρετή Γεωργιλή - e-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.