Πιο πρόσφατα

21/10/15

1ο Φεστιβάλ Animation στη Θεσσαλονίκη!

1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF)


Κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος"
23 έως 25 Οκτωβρίου 2015

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με την AddArt παρουσιάζει το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) που θα λάβει μέρος στο Κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος" (Εθνικής Αμύνης 1) από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2015 με ολοήμερες συνεχείς προβολές animation από όλο τον κόσμο για το κοινό της Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο.

Ο επίτιμος καλεσμένος του TAF για το 2015 θα είναι ο Rony Oren ένας ειδήμονας του είδους και πρύτανης του τμήματος animation του Bezalel Academy of Fine Arts & Design Jerusalem ο οποίος θα δώσει πέραν την παρουσία του και τα φώτα του σε σεμινάρια (masterclass) για stop motion animation. Επίσης θα προσκληθούν και άλλοι καλλιτέχνες της πόλης μας να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα με ενδιαφέρον εργαστήρια πάνω στην τέχνη του animation. Θα υπάρξουν επίσης ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του αλλά και των ευκαιριών που υπάρχουν στον χώρο του animation στην Ελλάδα.

Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Έχουμε ήδη συλλέξει πάνω από 8 ώρες διαγωνιστικό υλικό από όλο τον κόσμο.

Αφιέρωματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό :

- Το TAF (Thessaloniki Animation Festival) θα παρουσιάσει αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d'Animation) 1945 - 2015 70 χρόνια Ελληνικό Animation. Στο αφιέρωμα  αυτό θα προβληθούν Ελληνικά animation που μας κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η προσπάθεια γίνεται για να γνωρίσει το κοινό του festival ότι η Ελληνική παραγωγή animation υπάρχει και είναι δυναμική.

- Στο TAF θα έρθει να προβάλει τα καλύτερα επιλεγμένα animation των τελευταίων ετών το "Be There Corfu Animation Festival". Ένα αφιέρωμα στις επιλογές ενός Festival ορόσημο στην Ελλάδα σε ένα από τα πιο μαγικά νησιά της, την Κέρκυρα. Το Be There θα μας ταξιδέψει και σε παλαιότερες χρονιές να μας θυμίσει πόσο όμορφη και διαχρονική είναι αυτή η τέχνη.

- Στο TAF θα έχουμε την χαρά ο καλεσμένος μας Rony Oren υπεύθυνος του τμήματος animation στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών Bezalel της Ιερουσαλήμ να παρουσιάσει της ταινίες animation μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο τμήμα του. Μια σειρά φοιτητικών ταινιών animation που θα μας εντυπωσιάσουν και θα μας γεμίσουν με τις φρέσκες ιδέες τους.

Παράλληλες δράσεις με το Festival

- Πάρτυ έναρξης του TAF θα γίνει στο Bord-De-LEau, ένα από τα πιο ιδιαίτερα και σικ μπαρ της πόλης με μουσικές επιλογές και ποτά να μας ανεβάζουν την διάθεση και να καλωσορίσουμε την animation γιορτή της Θεσσαλονίκης ( Εγνατίας 45).

- Πάρτυ λήξης του TAF θα γίνει στον πιο φρέσκο και κεντρικό χώρο της πόλης στον πολυχώρο WE. Εκεί μετά το πέρας όλων των προβολών εργαστηρίων και event θα βρεθούμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε με ένα μεγάλο πάρτυ το 1ο THESSALONIKI ANIMATION FESTIVAL. Στο πάρτυ θα μας συνοδέψουν μουσικές από ταινίες, σειρές, animation και games με DJ sets οι Hiro, Kerrara, Taf.

- Παράλληλα event θα πλαισιώσουν το Festival ένα από αυτά θα είναι η παρουσία του The Mindtrap όπου θα μεταφέρει δωμάτιο απόδρασης στον Κινηματογράφο Αλέξανδρο για τους φίλους του Festival.

- Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών προσωπικής υγιεινής, χαρτικών και απορρυπαντικών, για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Thessaloniki Animation Festival (TAF)

To TAF Thessaloniki Animation Festival παρουσιάζει:

- Πάνω από 8ώρες διαγωνιστικό υλικό (short animation films) από όλο τον κόσμο
- Αφιέρωμα 1945-2015 70 χρόνια animation στην Ελλάδα σε συνεργασία και παρουσίαση της ASIFA.
- Αφιέρωμα των σπουδαστικών ταινιών animation του Bezalel University of fine arts of Jerusalem παρουσιάζει ο Rony Oren πρύτανης του τμήματος του εν λόγω πανεπιστημίου.
- Best Of του festival Be there Corfu Animation Festival
- Workshops, Maserclasses και QnA's

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 23/10/2015
18:00-19:00 Έναρξη Festival
19:00-20:30 Αφιέρωμα στο Ελληνικό Animation 1945-2015 70 χρόνια (ASIFA)
21:00-22:30 1ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους
22:30 Πάρτυ Έναρξης

Σαββάτο 24/10/2015

11:00-13:00 Masterclass Character Design με τον Γιάννη Τεξή
17:00-18:00 Masterclass Stop Motion με τον Rony Oren
18:00-19:00 QnA του Rony Oren. Ο master του Stop Motion στην διάθεσή σας να απαντήσει τις ερωτήσεις σας.
19:30-23:30 2ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους

Κυριακή 25/10/2015

11:00-13:00 Masterclass Storytelling με τον Δημήτρη Σαββαΐδη
16:00-17:00 Best Of from Be there Corfu Animation Festival
17:15-18:30 Αφιέρωμα Σπουδαστικών Ταινιών Bezalel University of Jerusalem παρουσιάζει ο Rony Oren
19:00-21:00 3ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους
21:15 22:00 Τελετή λήξης Ανακοίνωση νικητών Βράβευση
22:30 Πάρτυ Λήξης

To πρόγραμμα του Festival ενδέχεται να αλλάξει στην περίπτωση κολλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.