Πιο πρόσφατα

6/12/15

1000Mods - Beggars - Naxatras @ Principal Club Theater, 4/12/2015

Συνήθως για να πεις ότι δικαιώθηκες από ένα live που περίμενες καιρό, πρέπει πρώτα να πας σε αυτό. Υπάρχουν όμως κάποια live που αρκεί μόνο το line up για να μαντέψεις το αποτέλεσμα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και η επί σκηνής σύμπραξη των 1000Mods, Beggars και Naxatras το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Eightball και Principal ένωσαν τις δυνάμεις τους και το live πήρε σάρκα και οστά στο χώρο του δεύτερου. Το live του χειμώνα όπως το είχαμε χαρακτηρίσει και, αν και από νωρίς η προσέλευση ήταν μικρή, η ασφυκτικά γεμάτη πρώην Αποθήκη το επιβεβαίωσε.

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Naxatras, λίγο μετά τις 9.30, οι οποίοι πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ που φέρει το όνομα τους και ήδη ετοιμάζουν το δεύτερο, από τον οποίο πήραμε και μια μικρή γεύση. Με τις ατμοσφαιρικές τους μελωδίες να διέπουν ακόμα και τα πιο δυνατά κομμάτια τους, σε βαθμό που αναρωτιέσαι πώς βγάζουν τέτοιο ήχο κιθάρα, μπάσο και τύμπανα, και τα βαθιά φωνητικά που συμπληρώνουν την αίσθηση που προκαλεί η μπάντα.


Μετά ήταν η σειρά των Beggars. Το συγκρότημα από την Αθήνα ξεσήκωσε το κοινό, που πλέον γέμιζε το χώρο, με τη... βρωμιά της μουσικής του. Ροκάδες παλιάς κοπής, γέρνοντας πότε προς το southern, πότε προς το πιο σκληρό ροκ και πότε προς τη stoner. Τριάδα και αυτοί, τρεις μουσικοί όμως που είναι αρκετοί για να γεμίσουν οποιαδήποτε σκηνή, είτε είναι του Rockwave, όπως το 2014, είτε του Principal όπως στο προχθεσινό πραγματικά σπουδαίο live. Με τέσσερις δίσκους (+ έναν στα σκαριά, από τον οποίο ακούσαμε και ένα μικρό δείγμα) και πολυάριθμες εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, είναι σαν να βρίσκεσαι σε συναυλία μεγάλης μπάντας του εξωτερικού.



Το ίδιο συμβαίνει, προφανώς, και με τους 1000Mods. Οι "headliners" της βραδιάς, οι οποίοι ξεδίπλωσαν μπροστά μας ένα live υψηλών ταχυτήτων και ακόμα υψηλότερης ποιότητας, από κάθε άποψη. Με το κοινό να ξεσηκώνεται σε κάθε τους νότα, έδειξαν γι άλλη μια φορά πως αποτελούν μια μπάντα που τα στενά ελληνικά όρια είναι πολύ μικρά για να τη χωρέσουν. Ελπίζουμε μόνο να μην μας... ξεχνάνε όταν αναγνωριστεί η αξία τους και έχουμε ελπίδες γι αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι στο τέλος του live έγιναν ένα με τον κόσμο πάνω στη σκηνή.





Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.



Κείμενο: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.