Πιο πρόσφατα

11/4/16

6ο Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

6ο Πολιτικό - Πολιτιστικό
Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Απριλίου
Αποθήκη 8
Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ν' ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το 6ο Πολιτικό πολιτιστικό φεστιβάλ της Αριστερής Ανασύνθεσης διεξάγεται σε ένα τοπίο ριζικά διαφορετικό από αυτό της περσινής χρονιάς. Η πρωτοτυπία της προσπάθειάς μας ούτως ή άλλως έχει να κάνει πως ξεκινήσαμε σχεδόν παράλληλα με την είσοδο της χώρας μας στην χειρότερη κοινωνική καταστροφή που γνώρισε μετά την μεταπολίτευση. Είμαστε κατά μια έννοια καταδικασμένοι επομένως να αναμετριόμαστε κάθε χρόνο με τις καμπές, τις νίκες και τις ήττες του λαού μας στη μεγάλη κοινωνική και πολιτική αναμέτρηση, απέναντι στις πολιτικές του μνημονίου.

Ριζικά διαφορετικό το τοπίο επομένως σε σχέση με πέρσι. Ο πυκνός χρόνος που ζήσαμε διαχώρισε βίαια την ελπίδα από τη διάψευση, τις εύκολες ψευδαισθήσεις από το δύσκολο δρόμο της ρήξης, το περήφανο ΌΧΙ μας από το ταπεινωτικό "δεν υπάρχει εναλλακτική". Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που μέσα στο σκοτεινό τοπίο που γεννά η σύγχρονη πραγματικότητα μας οπλίζει με αισιοδοξία: Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που πάλεψαν για ένα εναλλακτικό δρόμο χωρίς τη μέγγενη των μνημονίων, χωρίς τους καταναγκασμούς της ΕΕ και της τρόικας διψάνε να ξαναπιάσουν το νήμα ακριβώς εκεί που το αφήσαμε: Από το βράδυ του Δημοψηφίσματος και την περήφανη απάντηση του Λαού μας.

Σε αυτή τη συλλογική απαίτηση, φιλοδοξεί να συμβάλει το φετινό μας φεστιβάλ: Να συναντηθούν οι δυνάμεις της ρήξης και του εναλλακτικού δρόμου και να συζητήσουν για την Αριστερά και το Μέτωπο που απαιτούν οι καιροί μας, για το κίνημα που μπορεί να βαδίσει το δρόμο της Ανατροπής Να αναμετρηθούμε με την Ευρώπη Φρούριο των κλειστών συνόρων και του ρατσισμού, να συζητήσουμε για τον σύγχρονο αντιιμπεριαλισμό που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια που ζεσταίνουν τις πολεμικές μηχανές, να συμβάλουμε στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

Να διασκεδάσουμε συλλογικά και να δείξουμε πως απέναντι στην εξατομίκευση και την υποκουλτούρα του ατομικού δρόμου, μπορεί να γεννηθεί μια γενιά που δοκιμάζει την τύχη της αλλιώς...

Παρασκευή 15 Απριλίου
Εκδήλωση: Μέτωπο - Ανατροπή - Άλλος Δρόμος: Συζητάμε για την Αριστερά της εποχής μας

Συναυλίες:
Μίλτος Πασχαλίδης (συμμετέχει η Μιρέλα Πάχου)
The Speakeasies Swing Band

Σάββατο 16 Απριλίου
Εκδήλωση: Από τους πολέμους και την προσφυγιά στην Ευρώπη φρούριο

Συναυλίες:
Nightstalker
Johnny Carbonaras
Μωρά στη Φωτιά

*Οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.