Πιο πρόσφατα

4/4/16

Battle of the Bands Athens Calling: Ο μεγάλος τελικός

To i-JUKEBOX.gr και η 'Over the Top' Promotion παρουσιάζουν:

BATTLE OF THE BANDS 2015-16
Athens Calling / Μεγάλος Τελικός


Πέμπτη 21 Απριλίου
An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Είσοδος: 6€

Ώρες εμφάνισης:
20:00 - 20:35 LOUD SILENCE
20:45 - 21:20 4GUNS
21:30 - 22:15 NARCOSIS (special guests)
22:25 - 23:00 ALIENTV
23:10 - 23:45 MINOR 15

FB Event

* Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς θα προκύψει από συνδυασμό της ψηφοφορίας του κοινού (κάθε θεατής ψηφίζει υποχρεωτικά 2 συγκροτήματα) και της κατάταξης που θα αποφασίσει συλλογικά η κριτική επιτροπή.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

4GUNS
Οι 4Guns δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα, το είδος τους είναι το ελληνόφωνο hard rock και οι επιρροές τους προέρχονται από τη hard rock και metal ξένη και ελληνική σκηνή. Συνδυάζουν hard rock metal riffs με punk grunge ρυθμικά. Έχουν πάρει μέρος στο Battle of the Bands στο An Club, κατά τη διάρκεια του οποίου προκρίθηκαν στον Τελικό.

Πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Global Battle of the Bands Greece του 2016 και προκρίθηκαν στον Τελικό Ελλάδας. Οι 4Guns στις 19 Μαρτίου 2016 εμφανίστηκαν στο Second Skin στο Modern Mental Rebellion concert 2 (MMR), στο οποίο είναι συνδιοργανωτές σε μια συλλογική προσπάθεια από μπάντες να φτιάξουν μια μουσική κοινότητα. Αυτό τον καιρό ετοιμάζουν το πρώτο τους single με τίτλο "Παραισθήσεις".

Το συγκρότημα απαρτίζεται από τον Χρήστο Μουργελά στα φωνητικά και στη ρυθμική κιθάρα, τον Στέφανο Ουζουνίδη στην κύρια κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά, τον Άλεξ Κολλάτο στο μπάσο και τον Σπύρο Παχίδη στα ντραμς

 Line-up:
Χρήστος (Χρηστάρας) Μουργελάς [Ήρωας] (φωνή, κιθάρα)
Στέφανος (Stuzis) Ουζουνίδης [Πρήξας] (κιθάρα)
Άλεξ Κολλάτος (μπάσο) [Πρίγκηπας]
Σπύρος Παχίδης (ντραμς) [Απαράδεκτος]

Facebook
Twitter
Instagram

ALIENTV
Οι AlienTV πέρασαν, όπως οι περισσότερες ελληνικές μπάντες, από σαράντα και πλέον κύματα. Ξεκίνησαν γύρω στο 2003, με Νίκο Μανωλίτση στο μπάσο, Μάριο Κασσιανό στην κιθάρα, Νώντα Σβώλη στα φωνητικά και Νίκο Σβώλη στα τύμπανα. Οι επιρροές τότε ήταν κυρίως punk rock. Με την προσθήκη του Βασίλη Καββαθά στις κιθάρες, ξεκίνησαν μια σειρά από live εμφανίσεις σε αθηναϊκά clubs.

Όταν αποχώρησαν οι Νώντας και Νίκος Σβώλης το '12, άρχισε και μια αλλαγή στον ήχο της μπάντας προς μια πιο heavy rock κατεύθυνση. Μπήκε ο Αντώνης Τσιτσεκλής στα drums, και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του Δημήτρη Περράκη, τα φωνητικά ανέλαβε ο Αγγελος Σακκέτας. Το '14 μπήκαν στο στούντιο ξεκινώντας να ηχογραφούν μια σειρά δικών τους συνθέσεων. Κύριες επιδράσεις: οι Black Sabbath φυσικά, Monster Magnet, Kyuss, Motörhead, Clutch, αλλά μπορεί να διακρίνει κανείς στον ήχο τους punk, funk και blues πινελιές.

Το σημερινό lineup αποτελούν οι:
Αγγελος Σακκέτας (φωνητικά)
Μάριος Κασσιανός (κιθάρα/φωνητικά)
Βασίλης Καββαθάς (κιθάρα)
Νίκος Μανωλίτσης (μπάσο)
Αντώνης Τσιτσεκλής (τύμπανα)

Facebook
YouTube

LOUD SILENCE
Οι Loud Silence είναι μια μαθητική μπάντα που αποτελείται από τους Αντρέα Γιαννακόπουλο (κιθάρα/φωνητικά), Νίκο Γιαννακόπουλο (ντραμς), Νικόλα Πανταλέων (κιθάρα) και Ιάσονα Θέριο (μπάσο/φωνητικά). Μοιράζονται το κοινό πάθος και αγάπη για τη μουσική, ειδικότερα για τη rock & metal και όλα τα παρακλάδια τους, τα οποία αντιπροσωπεύουν και με τις διασκευές και με τα κομμάτια τους.

Η συμμετοχή στο Battle of the Bands είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πρόκληση για το γκρουπ. Πρόσφατα οι Loud Silence, συμμετείχαν στο πρώτο Athens School Festival του 2016, ενώ αναμένουν και τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του φετινού Stage Battle.

Facebook

MINOR 15
Οι Minor 15 είναι ένα 4μελές σχήμα που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2014, από ερασιτέχνες μουσικούς μέσα από την ανάγκη τους να μοιραστούν μια κοινή αγάπη, τη μουσική. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να δέσει η παρέα και εκτός στούντιο. Μετά από αρκετές πρόβες, έκαναν δειλά την εμφάνισή τους και τα πρώτα jamming, τα οποία γρήγορα έγιναν ολοκληρωμένα κομμάτια. Οι επιρροές είναι πάρα πολλές, αλλά το κοινό στοιχείο είναι το stoner - heavy rock. Σε αυτά τα "χωράφια" κινούνται και όλα τα τραγούδια που παίζουν συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων covers.

Απλά riffs, γρήγορος ρυθμός με αλλαγές, δυνατός και "γεμάτος" ήχος, είναι τα κυριότερα κριτήρια για την δημιουργία ή την "ένταξη" τραγουδιών στο ρεπερτόριο. Αγγλικός στίχος, πάνω σε διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν τα μέλη στις συχνές συγκεντρώσεις εκτός πρόβας, οι οποίες συνοδεύονται από αλκοόλ (όπως πρέπει να κάνει κάθε μπάντα που σέβεται τον εαυτό της!).

Η μπάντα, τον περασμένο Ιούλιο, έκλεισε ένα χρόνο και στον ορίζοντα φαίνονται πολλά ακόμα. Οι ζωντανές εμφανίσεις θα συνεχιστούν και οι φιλοδοξίες μεγαλώνουν. Επόμενο βήμα η ηχογράφηση και η προώθηση του υλικού που μαζεύεται "ασφυκτικά".

Τα μέλη:
Vocals: Dimitris Perrakis
Guitar: Dionisis Tsarouhis
Bass: Pavloz Kapeliz
Drums: Dimitris Parlamas

Facebook
YouTube

NARCOSIS (special guests)
Έχοντας ιδρυθεί πίσω στο μακρινό 1998, οι Narcosis δεν αποτελούν νέα υπόθεση για την ελληνική σκηνή, αλλά το ανανεωμένο, φρέσκο πρόσωπό τους πήρε σάρκα και οστά, για πρώτη φορά στο "Road to Infinity", ένα χορταστικό full length album, που βρίσκει το σχήμα στην καλύτερη - μέχρι στιγμής - φόρμα του, να προσμειγνύει τις επιρροές του από το grunge, το post και το desert rock, σε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, που αποδίδεται στο 100% του όποτε η μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή.

Έχοντας κερδίσει τη 2η θέση στον Tελικό του Battle of the Bands της Αθήνας την άνοιξη το 2015 και έχοντας εμφανιστεί στο πλευρό των Αμερικανών punk rockers Barb Wire Dolls τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, οι Narcosis αποδεικνύουν σε κάθε πέρασμά τους από το σανίδι, πως αποτελούν ένα σφιχτοδεμένο live act, υψηλής ενέργειας, που αξίζει την προσοχή των οπαδών κάθε παρακλαδιού του σκληρού και εναλλακτικού ήχου.

Facebook
YouTube

Περισσότερες πληροφορίες:
Battle of the Bands: Athens Calling FB Group
Thessaloniki Edition FB Group
i-Jukebox
Over the Top Promotion

An Club Official Site

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ:
1oς νικητής:
G.O.D. RECORDS (Garden of Dreams): Ετήσιο συμβόλαιο για την παραγωγή ενός Digital Single
MADE IN HELL STUDIO: Δωρεάν Ηχογράφηση / Μίξη / Mastering / Παραγωγή για ένα Single + Δωρεάν 2 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας
FULL MOON STORE: Δωρεάν Merchandise

2oς νικητής:
G.O.D. RECORDS (Garden of Dreams): Ετήσιο συμβόλαιο για την παραγωγή ενός Digital Single
MADE IN HELL STUDIO: Δωρεάν 2 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας

3oς νικητής:
MADE IN HELL STUDIO: Δωρεάν 2 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας

4oς νικητής:
MADE IN HELL STUDIO: Δωρεάν 2 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας

Με την υποστήριξη του Summer Rain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.