Πιο πρόσφατα

12/6/16

Μίλτος Πασχαλίδης - Θάνος Μικρούτσικος @ Μονή Λαζαριστών, 10/6/2016

Μα, οι καρέκλες χαλάνε το κέφι. Μα, πώς θα νιώσουμε συναυλία αν δεν είμαστε όρθιοι, μπροστά στη σκηνή, να χορεύουμε; Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα γεννήθηκαν στους περισσότερους -και σε εμάς- που βρέθηκαν την Παρασκευή στη Μονή Λαζαριστών για μια από τις πρώτες συναυλίες του Μίλτου Πασχαλίδη και του Θάνου Μικρούτσικου, μαζί μετά από τρία χρόνια.

Ερωτήματα που απαντήθηκαν a priori, κι ας μην το είχαμε καταλάβει, αφού κι ο Μίλτος, κι ο Θάνος, κι η Μιρέλα, και φυσικά ο Δημήτρης Σινογιάννης, ο Ηλίας Δουμάνης, ο Δημήτρης Μουτάφης και ο... guest star Θύμιος Παπαδόπουλος ήταν έτοιμοι για μια μεγάλη -από κάθε άποψη- βραδιά.

Όταν ανέβηκαν στη σκηνή καλά καλά δεν είχε βραδιάσει, αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να μπούμε κατευθείαν στο κλίμα. Πώς αλλιώς θα γινόταν, αφού μιλάμε για μια ομάδα μουσικών που ξέρουν τη μουσική όσο λίγοι, με μαέστρο το Θάνο το Μικρούτσικο, τον μεγάλο. Για μια φωνή, αυτή του Μίλτου, που ακούγεται ακόμα και μετά από τόσα χρόνια κρυστάλλινη και μπορεί να φτάσει χωρίς μικρόφωνο από τη Μονή Λαζαριστών μέχρι την Καλαμαριά.



Βέβαια, όλα αυτά μικρή σημασία θα είχαν, αν οι άνθρωποι κάτω και πάνω από τη σκηνή δεν μοιράζονταν την ίδια σπίθα στα μάτια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε βρεθεί σε αρκετές συναυλίες του Μίλτου Πασχαλίδη, όμως ποτέ ξανά δεν είχαμε δει τόσο πάθος, τόση ένταση και τόση όρεξη να μας πουν τα πάντα κι ακόμα περισσότερα. Τραγούδια δικά του, τραγούδια των Χαΐνηδων, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Διόδια του Σιόλα και το Τι Να Θυμηθώ του Ρίζου, και φυσικά Καββαδίας. Πολύ Καββαδιάς, στις μελοποιήσεις του Θάνου Μικρούτσικου που θα μείνουν για πάντα αθάνατες, και με μεγάλο σεβασμό στους στίχους αλλά μια φωτιά να καίει μέσα τους μας τραγούδησαν. Και δεν έμειναν εκεί.... Αν δεν ήταν στενά τα χρονικά όρια, ακόμα θα μας τραγουδούσαν.


Με το τέλος της συναυλίας να πλησιάζει, κάλεσαν τον κόσμο μπροστά, κι ο κόσμος ανταποκρίθηκε και όσοι λίγοι έμειναν στις θέσεις τους προσπαθούσαν να διακρίνουν τι γίνεται πάνω στη σκηνή, αφού κάτω από αυτή στηνόταν μια μεγάλη γιορτή. Η γιορτή μεταφέρθηκε και πάνω στη σκηνή, με τις πρώτες νότες του Παραμυθιού με Λυπημένο Τέλος, με το Θάνο Μικρούτσικο να σέρνει πρώτος το χορό, με τη Μιρέλα Πάχου και το Θύμιο Παπαδόπουλο να ακολουθούν και το Μίλτο Πασχαλίδη να προσπαθεί να συνεχίσει το τραγούδι πριν τον παρασύρουν.


Δεν μας είπαν όμως καληνύχτα με αυτό. Επίλογο έβαλαν με ένα τραγούδι "από τους πρίγκιπες" όπως ο Θάνος μας είπε, το Γέλα Πουλί Μου, δίνοντας μας και ένα χαμόγελο ελπίδας πριν κλείσουν τα φώτα κι ανανεώσουν το ραντεβού για... ελπίζουμε σύντομα.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.