Πιο πρόσφατα

1/7/16

1ο Ποσείδι Summer Music Festival στο camping του ΑΠΘ

1o ΠΟΣΕΙΔΙ SUMMER MUSIC FESTIVAL


7 Ιουλίου - 18 Αυγούστου 2016

Αυτό το καλοκαίρι στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση στο Ποσείδι ανεβάζουμε την ένταση. Πάνω από 20 μπάντες τον Ιούλιο και τον Αυγουστο έρχονται να ροκάρουν δίπλα στο κύμα σε ένα φεστιβάλ που θα μείνει αξέχαστο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

7 Ιουλίου: THE GANG - U.N. BAND
8 Ιουλίου: ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΙ - ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΑΧΥΡΑ
9 Ιουλίου: ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ - ENTEKA

14 Ιουλίου: THE BALGUNS - THE COCONAUT ROCKERS

20 Ιουλίου: THE RUNDAYS - THE COREYS

28 Ιουλίου: ELECTRO VAMPIRES - BRIGHTSIDE

4 Αυγoύστου: JAW BONES - LIONIZE [usa] - INSTANT BONER - SONIC PISTON
5 Αυγoύστου: KILLSON - WALKING STONE GIANTS - EMBARGO

11 Αυγούστου: SKG'S DUB ALLIANCE - THE ROOTS OF BELAIR

18 Αυγούστου: BANKSTERS - FRANKIE - INFLUENZA

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

THE GANG
Οι The Gang είναι μια ελληνική μπάντα, η μουσική της οποίας είναι ανάμειξη από Ιndie- Rock και Jangle- Pop. Το Δεκέμβρη του 2011 παίξαν σε δύο φαντασμαγορικές συναυλίες στο Βερολίνο. Μεταξύ 2013 και 2014 έκαναν γύρισαν την πατρίδα τους Ελλάδα δίνοντας 150 συναυλίες παίζοντας παράλληλα στα πιο σημαντικά κέντρα προτού πάνε στο Isolad'Ischia στην Ιταλία για μια καταπληκτική συναυλία. Αν και μόλις ξεκίνησαν, οι The Gang έχουν σταθερό και ενθουσιώδες κοινό σε κάθε εμφάνισή τους.

U.N. BAND
Οι U.N. γουστάρουν Ποσείδι, πανεπιστήμια, μπάνια, μπύρες και Πάρτυ! Οι U.N. είναι μια rock μπάντα με αγγλικό στίχο που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2009 και η πορεία τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τα πολυάριθμα live τους σε όλη την Ελλάδα. Το U και το N ορίζονται κάθε εποχή και διαφορετικά, με βάση τους τίτλους των κυκλοφοριών τους. Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος "Ulnar Nerve", ένας συνδυασμός από blues, και alternative rock σε ένα δυναμικό groovy πακέτο και το 2014 οι U.N. κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους "Underdog Narrations", ένα κράμα της μελωδικότητας αλλά και της ωμότητας που συνοδεύει το rock από τη γέννησή του.

ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΙ
Οι Τσαλαπετεινοί είναι ένα φάνκυ μπλουζ γέννημα της συμπρωτεύουσας. Συνήθως τα πτηνά αυτά ζουν κοντά στα αστικά κέντρα, προτιμώντας τις πιο ήσυχες γειτονιές και τα σοκάκια. Όταν μαζεύονται μπλέκουν μουσικές κι ανακατεύουν λόγια. Στον Αριστοφάνη ήταν αγγελιοφόροι μεταξύ θεών και ανθρώπων, στη νέα εποχή είναι παιδιά που απλά αγαπούν τη μουσική και το ρυθμό. Ξεκινήσανε το 2014 και μετράμε ένα χρόνο και κάτι στη μουσική σκηνή της πόλης.

ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΑΧΥΡΑ
Οι Ψύλλοι στ' Άχυρα είναι μια καινούργια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του '15 και παίζουν ροκ εν ρολ με ελληνικό στίχο. Άνοιξαν την μεγάλη συναυλία των V.I.C στις Αναιρέσεις του '15 στη Θεσσαλονίκη, τα Μωρά στη Φωτιά, και έχουν παίξει με αρκετές μπάντες της πόλης. Παίζουνε αποκλειστικά δικά τους τραγούδια και μάλιστα πρόσφατα έγραψαν το πρώτο τους demo με 5 από αυτά. Αυτή την περίοδο η μπάντα δουλεύει ώστε να κυκλοφορήσει τον πρώτο της επίσημο δίσκο.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Η Μουσική Ομάδα στην Αρχιτεκτονική είναι μια πολιτιστική ομάδα που στεγάζεται στην Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης και έχει μέλη από όλο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συναυλία στο κάμπινγκ του ΑΠΘ όπου θα έχετε την δυνατότητα να ακούσετε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, από rock μέχρι House και RnB. 6 μπάντες που θα βάλουν τα δυνατά τους για να σας κάνουν να τραγουδήσετε, να χορέψετε, να ξεσαλώσετε, να αγαπήσετε και να περάσετε τέλεια.

ΕΝΤΕΚΑ
Μία μπάντα που βασίζεται σε δικές της δημιουργίες αλλά και σε διασκευές κομματιών, όπου οι διαφορετικές μουσικές επιρροές του κάθε μέλους συνθέτουν ένα σύνολο πρωτότυπων ιδεών, με την όρεξη για δημιουργία να αποτελεί το σήμα κατατεθέν της μπάντας. Τα κλασικά ροκ όργανα, όπως το μπάσο και οι ηλεκτρικές κιθάρες, πλαισιώνονται από το βιολί και σε πολλές περιπτώσεις το μπουζούκι, έχοντας πάντα σαν βάση τον ελληνόφωνο στίχο.

THE BALGUNS
Οι Balguns, με βάση την Θεσσαλονίκη και καταγωγή τα εξαγριωμένα περίχωρα της Έδεσσας, είναι ξεκάθαρα μία live band όπου ξεδιπλώνει στα lives το δικό της ιδιότροπο στυλ και ήχο χρησιμοποιώντας κυρίως δικά της κομμάτια, ξεσηκωτικές διασκευές, γνωστές και μη, αλλά και μουσικές του κόσμου "περπατημένες" σε βαλκανικά μονοπάτια.

THE COCONAUT ROCKERS
Οι Coconaut Rockers είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2013 από τους Βασίλη Αλεξανδρίδη και Ραφαήλ Τάσιο στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής στη Ξάνθη. Αποτελούμαστε από τους: Βασίλη Αλεξανδρίδη, Ραφαήλ Τάσιο, Στράτο Κάννο, Παναγιώτη Τσότρα, Χάρη Λαζαρίδη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Λευτέρη Ηλιάδη. Διαστημάνθρωποι σε μινόρε. Καρύδες που κοιτάνε στο άπειρο. Μουσικάντηδες για punk καρσιλαμάδες. Και μια μπάντα από την Ξάνθη που συνδυάζει τους mainstream balkan ρυθμούς του Bregovic και του Shantel με τους ξεσηκωτικούς λατινοska ήχους των Mano Negra, και τις ξέφρενες μουσικές των Gogol Bordello με κομμάτια που άφησαν εποχή στο ελληνικό πεντάγραμμο! Οι Coconaut Rockers, από τους δρόμους της Ξάνθης, έρχονται να αφήσουν το στίγμα τους!

ΤΗΕ RUNDAYS
Οι Rundays στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση της Καλάνδρας. Το 4μελές rock σχήμα από την Θεσσαλονίκη live στο πιο αγαπημένο σε όλους μας camping έρχεται με την συνηθισμένη διάθεση για πάρτυ. Μετά την κυκλοφορία του debut album τους Hellcat και μια αρκετά δραστήρια χρονιά από άποψη προώθησης οι Rundays συνεχίζουν, στην ίδια κατεύθυνση, με βασικό γνώμωνα το rock καθώς και αρκετά alternative στοιχεία, το μουσικό και συνθετικό τους ταξίδι.

THE COREYS
Οι COREYS είναι τετραμελές punk-rock-alternative group από τη Θεσσαλονίκη. Με λίγα λόγια, είναι εμπνευσμένοι από την Punk Rock 90-00's σκηνή της Αμερικής αλλά φυσικά δεν έχουν μείνει εκεί! Ήχοι Punk, Ska, Funk, Thrash, πλαισιώνουν τον κοινονικό ελληνόφωνο στίχο τους και χαβαλέ όπου χρειάζεται. Με κάμποσα online EPs, ένα Full Length Album, "ΓΙΑ ΠΑΝΚ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ" (2015) και αμέτρητες συναυλίες σε όλη τη χώρα, έρχονται στο Ποσείδι φέρνοντας τόνους ενέργειας και αυθεντικότητας!

ELECTRO VAMPIRES
Όπως είναι δύσκολο να δώσεις ταυτότητα σε ένα Βαμπίρ έτσι είναι δύσκολο να δώσεις ταυτότητα σε ένα μουσικό μυαλό που ζει δεκαετίες και συνεχώς εξελίσσεται. PsychoFantasic παράνοια, ανατριχιαστικά ριφ, μελωδία, ένταση και συναίσθημα συνδυάζουν ένα σύγχρονο και παράλληλα μεσαιωνικό μουσικό πάζλ. Όταν οι Bauhaus έκλεισαν το φέρετρο του Bela Lugosi και αφού τον ανέστησε το ηλεκτροσόκ των Dead Whether, οι Electro Vampires τον κρατούν στη ζωή με τεχνητές αναπνοές for the Procreation Of The Wicked.

BRIGHTSIDE
Με αφορμή την καινούργια τους δουλειά, "It Begins with a Fall" που μόλις κυκλοφόρησε από την Smash Records, οι BRIGHTSIDE από την Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν για μια μοναδική συναυλία την Πέμπτη 4 Αυγούστου στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση της Καλλάνδρας. Μετά από τις εμφανίσεις τους με μεγάλα ονόματα της post-punk και new wave σκηνής όπως οι Editors, οι White Lies και οι The Stranglers, το πενταμελές σχήμα θα βρεθεί στο Ποσείδι της Χαλκιδικής για ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι από τα 80's έως σήμερα.

JAW BONES
Οι Jaw Bones είναι μία πενταμελής HeavyRock/ Stoner μπάντα με Grunge επιρροές από τη Θεσσαλονίκη. Σε λίγο καιρό αναμένεται η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, ενώ ήδη μετρά στο ενεργητικό της αξιόλογες συμμετοχές σε συναυλίες με συγκροτήματα όπως οι Monster Magnet (ΗΠΑ), Clutch (ΗΠΑ), Therapy? (Ιρλανδία), Nightstalker (Ελλάδα), Planet Of Zeus (Ελλάδα), 1000Mods (Ελλάδα), Μωρά στην Φωτιά (Ελλάδα), Agnes Vein (Ελλάδα). Την Πέμπτη στις 4 Αυγούστου θα τους δείτε ζωντανά στο Ποσείδι, στα πλαίσια του φεστιβαλ της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης της Καλλάνδρας.

LIONIZE
Οι Aμερικάνοι Lionize ιδρύθηκαν το 2004 στο Maryland και ήρθαν σε επαφή με τη μουσική τζαμάροντας και ακούγοντας ο ένας τον άλλο. Μετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας αυτή η μπάντα είναι δυναμική, ακμαιότατη και ακόμα αγαπούν να γράφουν τραγούδια αλλά και να πειραματίζονται με καινούριες ιδέες. Αυτή τη στιγμή ηχογραφούν το πέμπτο τους άλμπουμ με τη νέα τους δισκογραφική εταιρεία Weathermaker Music. Επισκέφθηκαν πρόσφατα τη χώρα μας για πρώτη φορά καλεσμένοι των αγαπημένων Planet of Zeus και έκτοτε δε θέλουν να φύγουν. Έχουν ακούσει τα καλύτερα για τη Χαλκιδική και ανυπομονούν να γεμίσουν με groovy μελωδίες το πανεπιστημιακό camping. "It almost feels like spring break" όπως χαρακτηριστικά μας είπαν.

INSTANT BONER
Οι Θεσσαλονικείς Instant Boner, φέρουν τον μακροσκελή μουσικό χαρακτηρισμό Experimental Free Form Jazz Stoner Psychedelic Rock, ο οποίος μόλις που φτάνει για να περιγράψει την γκρουβάτη, πειραματική και γκαζωμένη χροιά του δεύτερου σε σειρά EP τους, με τίτλο "Outburst", που κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη παραγωγή των ιδίων, τον Ιανουάριο του 2016. Η συμμετοχή τους στο Fuzztastic Planet Festival του 2015, όπως και οι συναυλίες τους στο πλευρό των Samsara Blues Experiment, Radio Moscow, 1000mods, Nightstalker και Universe217 χτίζουν σταθερά την φήμη των Instant Boner ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της βορείου Ελλάδος (και όχι μόνο) στον βαρύ ήχο.

SONIC PISTON
Οι Sonic Piston είναι ένα stoner rock/metal συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε στην ουσία από τον Αύγουστο του 2014. Έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις στην πόλη από οπού ξεκίνησε ενώ σιγά σιγά ξεκινάει να βγαίνει και εκτός πόλης. Το πρώτο EP της μπάντας κυκλοφορεί εδώ και 2,5 μήνες με όνομα The Engine Inside ενώ πριν ένα μηνά περίπου αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού Battle Of The Bands και κέρδισε ένα τριετές δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρία New Dream Records.

KILLSON
Είναι μια alternative rock/metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Μια συμπαγής ηχητικά τετράδα, που ξεκίνησε ως τρίο και έπαιζε έτσι μέχρι και το 2015. Τα μέλη είναι ο Jim Killson (Φωνητικά / Κιθάρα) ο Mits Stefan (μπάσο) ο John Bidis (τύμπανα) και ο Bill Kap (κιθάρα). Η μουσική τους είναι ένα μείγμα μοντέρνου ροκ και εναλλακτικού μέταλ με μπόλικο συναίσθημα της "generation x" γενιάς του '90 και του σκληρού αμερικάνικου ήχου κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τίτλο "IN LIMBO" από τη ROAR - Rock Of Angels στις αρχές του Νοέμβρη σε Ελλάδα και κεντρική Ευρώπη.

WALKING STONE GIANTS
Το συγκρότημά δημιουργήθηκε το 2013. Μουσικοί από την Θεσσαλονίκη και δουλεύοντας πάνω σε ένα demo. Το αποτέλεσμα ήταν το "Walking Stone Giants EP 2013". Με αυτό στα χέρια ξεκίνησαν τις συναυλίες από τη μουσική σκηνή του Eightball στη Θεσσαλονίκη και κατάφεραν στις αρχές του 2014 να πραγματοποιήσουν 3 συναυλίες στο Δουβλίνο. Πρόσφατα παρουσίασαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "The Sons of Gaia".

EMBARGO
Οι Εmbargo είναι μια Instrumental μπάντα με Stoner και Heavy Rock ήχους που ξεκίνησε το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Με τη μουσική τους να είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως Kyuss, Tool και Karma to Burn, μερικά επιτυχημένα live και ως support σε συναυλίες των 1000Mods, Nightstalker, Universe217, KTB, Planet Of Zeus αλλά και σε κάποια φεστιβάλ, έχουν καταφέρει να αποσπάσουν αρκετά καλές κριτικές από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Επίσης πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και τo πρώτο τους EP καθώς και κάποιες συναυλίες εκτός της πόλης τους!

SKG'S DUB ALLIANCE
Το Soundsystem των SKG'S DUB ALLIANCE απαρτίζουν οι: BigShine, Digital Monk και Lorrd. Προερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά Projects ο καθένας (Ρόδες United - Moriginal Beats - Κακό Συναπάντημα), μα με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την Bass κουλτούρα, συνθέτουν ένα δυναμικό τρίο που δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή του κοινού. Έχοντας στο ενεργητικό τους πολυάριθμες εμφανίσεις στην Ελλάδα και έχοντας μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής αλλά και του εξωτερικού υπόσχονται κάθε φορά ενα μοναδικό show με πολύ μπάσο, ζωντανά Percussions, Scratches και διπλούς χρόνους στα μικρόφωνα.

THE ROOTS OF BELAIR
Οι Roots Of Belair είναι ένα νέο συγκρότημα από Θεσσαλονίκη, που αποτελείται από 3 πολύ έμπειρους και με μεγάλη διαδρομή στα δρώμενα της χώρας μουσικούς που συνδιάζουν Reggae, Hiphop και Alternative rock διασκευασμένο με μοναδικό τρόπο ώστε να αποτελεί μια νέα διασκεδαστική μουσική εμπειρία για το κοινό!

BANKSTERS
Banksters (λέξη σύνθετη, που προκύπτει από την συγχώνευση των λέξεων "banker" και "gangster").Δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Κώστα Βασιλούδη (ακορντεόν - φωνή) και τον Δημήτρη Μπίτσιο (κιθάρα - φωνή) για να καταλήξουν στην τωρινή τους σύνθεση το 2011 με την προσθήκη του Γιάννη Παπαγαβριήλ στο μπάσο και του Θωμά Αρβανίτη στα ντραμς. Με πολλές αναφορές στο rock 'n' roll, swing αλλά και σε πιο σύγχρονα μουσικά ρεύματα, γρήγορα έγιναν γνωστοί για τις εκρηκτικές τους ζωντανές εμφανίσεις. Έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στην επαρχία.

FRANKIE
Το 2012 ο Frankie ξεκίνησε να γράφει μουσική ως soloartist και κυκλοφόρησε το πρώτο του ομώνυμο demo, συνοδευόμενο από το video-clip "Bourbon & Wine". Απευθείας δέχτηκε θετικές κριτικές και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στα charts του 1ου Red Bull Bedroom Jam μέσα σε μόλις 2 ημέρες. Έκτοτε ακολούθησαν συνεντεύξεις και αφιερώματα σε διάφορα μουσικά site ως newcomer στην αγγλόφωνη ελληνική σκηνή. Στην πορεία σχηματίστηκε ένα δυναμικό trio μαζί με τον NonSap (drums) και Plato (bass), το οποίο έδωσε έναν άλλο αέρα στον ήχο του μέσα από grooves και poprock μελωδίες. Πλέον οι Frankie έχουν κυκλοφορήσει δύο singles ("Don't Get Too Excited", "Friend Or Foe").

INFLUENZA
Οι Influenza δημιουργήθηκαν το 2013 στην Θεσσαλονίκη. Η μουσική της μπάντας κινείται στο χώρο του rock 'n' roll και του rockabilly με επιρροές από την blues και την swing.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι μουσικές εκδηλώσεις ξεκινούν μετά τις 8μμ

H είσοδος επιτρέπεται σε φοιττητές του ΑΠΘ, φοιτητές των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων αλλά ΚΑΙ σε επισκέπτες. Γενική είσοδος επισκεπτών 2ευρώ (ελεύθερη με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας).

Επισκεφθείτε τη σελίδα του ΑΠΘ και της κατασκήνωσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δρομολόγια λεωφορείων, κόστος διανυκτέρευσης, κλπ.

Επισημαίνεται ότι στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης λειτουργούν ιδιωτικής διαχείρισης beach bar, εστιατόριο και mini market με ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Με την ευγενική υποστήριξη του Rover Bar, Stay Hostel, ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

Με την αρωγή του beach bar, εστιατορίου και mini market της κατασκήνωσης.

Μια συνδιοργάνωση της ΕΑΔΠ ΑΠΘ και του Γραφείου Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.