Πιο πρόσφατα

17/8/16

Η Yoko Ono στη Θεσσαλονίκη

Όπως αποκάλυψε η αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, στα πλαίσια του εορτασμού των Δημητρίων η συμπρωτεύουσα θα υποδεχτεί τη Yoko Ono, με μια μεγάλη εγκατάσταση.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος στο Έθνος: "Η 83χρονη Ono αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου -αν δεν το επιτρέψει το πρόγραμμά της, θα έρθει στη διάρκεια των Δημητρίων- και θα παρουσιάσει μια μεγάλη εγκατάσταση, η οποία θα καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - το περιεχόμενό της κρατείται επτασφράγιστο μυστικό. Σε έναν άλλο όροφο θα γίνονται προβολές από βίντεο και φιλμ της ίδιας, καθώς και της κοινής τους πορείας και ζωής με τον John Lennon, ενώ η παρουσία της θα πλαισιωθεί από ένα μεγάλο πάρτι με τραγούδια των Beatles".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parallaxi Mag, η performance αφορά το "παιχνίδι" της ζωής και του θανάτου και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Λυών της Γαλλίας πριν λίγο καιρό, παρουσιάζοντας 100 φέρετρα μέσα στα οποία ανθίζουν ελιές. Για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση η εμβληματική καλλιτέχνιδα ζήτησε τα φέρετρα να κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη και απαίτησε να είναι τριών ειδών: για άντρες, γυναίκες και παιδιά.

Πάρτε μια μικρή γεύση εδώ:


Η εγκατάσταση θα γίνει στο ισόγειο του μουσείου, τα βίντεο της Yoko Ono θα φιλοξενηθούν στον πρώτο όροφο και το πάρτι προς τιμήν της με τραγούδια των Beatles θα γίνει στον κήπο.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.