Πιο πρόσφατα

2/10/16

Συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού - χαλκού @ Θεσ/νίκη, 30/9/2016

Είναι αγώνας για το δίκαιο. Ποιο είναι όμως το δίκαιο; Σίγουρα, όσοι αποφασίζουν την απτόητη συνέχιση της εξόρυξης στις Σκουριές και όχι μόνο, πιστεύουν πώς είναι αρκετά δίκαιο το ξεπούλημα -αναλογικά με τα χρήματα που δόθηκαν για τη χρησιμοποίηση του χώρου από τους "επενδυτές". Υπάρχει όμως και μια μερίδα κόσμου, πολύ μεγάλη και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει κι άλλο, που πιστεύει σε κάτι άλλο.

Το υγιές περιβάλλον, είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε και ό,τι αξίζει πραγματικά να διασωθεί. Ο αγώνας που δίνουν οι κάτοικοι των περιοχών εκείνων και οι αλληλέγγυοι τους συνεχίζεται, μέχρι να βρεθεί επιτέλους κάποια λύση. Βέβαια, ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν ένας τρόπος με τον οποίο θα προστατευόταν το περιβάλλον της περιοχής, παράλληλα με την αξιοποίηση του πλούτου της αλλά, ξέρεις.... "Ελλάδα είσαι".



Γι άλλη μια χρονιά στα τέλη Σεπτέμβρη δόθηκε μια μεγάλη συναυλία ενάντια στη συνέχιση της εξόρυξης χρυσού και χαλκού, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου, των Χαΐνηδων, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies, της Ματούλας Ζαμάνη, του Δημήτρη Μυστακίδη και του Σπύρου Γραμμένου (ο Γιάννης Αγγελάκας δεν συμμετείχε τελικά λόγω ασθενείας όπως μάθαμε). Στη σύνθεση της βραδιάς και άλλοι σπουδαίοι μουσικοί, ο Φώτης Σιώτας και ο Κωνσταντής Πιστιόλης, όλοι σε μια μεγάλη σύμπραξη με έναν κοινό σκοπό.



Περίπου 25 χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επιτροπές αγώνα, αλληλέγγυοι, άνθρωποι που στηρίζουν τον αγώνα και άνθρωποι που πήγαν για τη μουσική αλλά σίγουρα κάτι περισσότερο τους έμεινε φεύγοντας. Έδειξαν γι άλλη μια φορά ότι το περιβάλλον είναι πιο σημαντικό για το μέλλον μας από τα πενιχρά χρήματα -ξανά, αναλογικά με την πραγματική αξία- χρήματα και τις προσωρινές -ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό- θέσεις εργασίας, οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από τους ίδιους τους εργοδότες παρά από τους ανθρώπους έξω από τα ορυχεία.

Ο αγώνας συνεχίζεται όλο το χρόνο κι όχι μόνο στις συναυλίες.



* Δυστυχώς δεν καταφέραμε να προλάβουμε τις εμφανίσεις Γραμμένου, Παυλίδη και μεγάλο μέρος του Ιωαννίδη, λόγω της συμμετοχής μας στο Comedy Festival στο πολ. κέντρο Αλέξανδρος.

** Είναι μεγάλο μας παράπονο κάθε φορά οι ποσότητες σκουπιδιών που μένουν πίσω μετά από αυτές τις συναυλίες, ειρωνικά κι αντίθετα με το πνεύμα της διοργάνωσης.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.