Πιο πρόσφατα

17/11/16

Κυκλοφορεί "χαμένη" live ηχογράφηση των Doors

Το 1966, πριν καν κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο, πριν καν έχουν την πρώτη τους επαφή με την Columbia, οι Doors έπαιζαν ως house band στο London Fog, κλαμπ της διάσημης Sunset Strip του Λος Άντζελες.

Αρκετές από εκείνες τις εμφανίσεις ηχογραφήθηκαν και πριν κάποιο καιρό ήρθαν στην επιφάνεια. Με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την κυκλοφορία του πρώτου και ομώνυμου άλμπουμ τους, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Δεκέμβρη σε CD και βινύλιο μια συλλογή κομματιών από εκείνες τις εμφανίσεις, με τον... περιγραφικό τίτλο London Fog 1966.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες ηχογραφήσεις των Doors που έγιναν ποτέ, την εποχή που η θρυλική μπάντα ακόμη τζάμαρε πάνω στους στίχους του Morrison και είχε γίνει η πρώτη προσέγγιση από την Columbia. Η κυκλοφορία φυσικά θα είναι περιορισμένη, σε μόλις 18 χιλιάδες αντίτυπα, και στη συσκευασία εκτός από το άλμπουμ θα περιέχονται ιστορικές εσωτερικές σημειώσεις και αναμνηστικά, καθώς και σημειώσεις και φωτογραφίες του Nettie Pena που είχε παρεβρεθεί σε εκείνες τις συναυλίες.

Προπαραγγελίες γίνονται στο επίσημο online store του συγκροτήματος.

Η tracklist, στην οποία ξεχωρίζουν τα δικά τους You Make me Real, Strange Days, αλλά και οι διασκευές τους στα I'm Your Hoochie Coochie Man, Baby, Please Don't Go (Muddy Waters), Lucille (B.B. King):

1. Rock Me
2. Baby, Please Don't Go
3. You Make Me Real
4. Don't Fight It
5. I'm Your Hoochie Coochie Man
6. Strange Days
7. Lucille

Και το artwork:


Το 3pointmagazinge στην επέτειο του θανάτου του Jim Morrison βρήκε και συγκέντρωσε σε ένα μεγάλο αφιέρωμα ανεπίσημες κι ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις των Doors. Άκουσε και δες εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/2/18 20:36

    Η χρονική τοποθέτηση με την columbia είναι λάθος. Μάλλον ήθελες να γράψεις για την Electra. Η Pena είναι γυναίκα και είναι αυτή που τους ηχογράφησε και τους φωτογράφησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thank you, and may the force be with you.