Πιο πρόσφατα

21/11/16

Μωρά στη Φωτιά @ Μύλος Club, 19/11/2016

Το ελληνικό ροκ στα τέλη των 80s και σε όλη τη διάρκεια των 90s μεσουρανούσε, κι ανάμεσα στις μπάντες που "τραβούσαν κουπί" ήταν και τα Μωρά στη Φωτιά. Σχεδόν 30 χρόνια μετά πλέον είναι ένα από τα πολύ λίγα συγκροτήματα εκείνης της εποχής που μένει ζωντανό, αν και με αρκετές φορές αλλαγμένη σύνθεση, με νέες κυκλοφορίες και πολλές συναυλίες.

Το Σάββατο 19 Νοέμβρη τα Μωρά στη Φωτιά επέστρεψαν στη "βάση", στη Θεσσαλονίκη και το Club του Μύλου. Τη συναυλία άνοιξαν οι Ψύλλοι στ' Άχυρα και οι Διαόλου Κάλτσα, μπάντες της Θεσσαλονίκης και οι δύο, σε μια σύμπραξη βγαλμένη "από τα παλιά", με αυθεντικό ελληνικό ροκ. Πιο σκοτεινοί και σκληροί οι Ψύλλοι στ' Άχυρα, πιο... groovy οι Διαόλου Κάλτσα.

Λίγο μετά τις 11 ανέβηκαν στη σκηνή τα Μωρά στη Φωτιά. Μοίρασαν "παυσίπονα" για το hangover της επόμενης ημέρας, άλλαξαν μορφές σαν "χαμαιλέοντες" και μας πήγαν από την "κόλαση" με τον πρίγκηπα και τον κλέφτη στην προαιώνια "Βαβυλωνία", κι από εκεί πίσω στη "Σαλονίκη", με την "Αδρεναλίνη" να ξεχειλίζει σε μια βραδιά που "50 χρόνια περιμέναμε".


Μας είπαν και ένα δυο τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν στο νέο τους δίσκο, αλλά και από την πιο πρόσφατη δουλειά τους, Σκιές στη Σελήνη. Δυστυχώς ο κόσμος δεν τα ήξερε και κάπου η μπάντα "έχασε" το κοινό, που ενδεχομένως είχε ψιλοκουραστεί και από τα δύο openinc acts, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πάλι στα παλιότερα κομμάτια -κάτι που προφανώς δεν ενόχλησε κανέναν. Encore με άλλη μια φορά το Κάτω στην Πόλη και το Παυσίπονο, λίγο πριν μας καληνυχτίσουν σε ένα live που κράτησε σχεδόν δυο ώρες.

Σε κάθε περίπτωση, λίγα είναι τα ελληνικά συγκροτήματα που έχουν... διαδραστικές συναυλίες και τόσο άμεση επαφή με το κοινό τους όσο τα Μωρά στη Φωτιά που έχουν αναπτύξει μια τρομερή σχέση με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Ανανεώσαμε το ραντεβού για την επόμενη φορά, με τον καινούριο δίσκο στις αποσκευές τους και -ελπίζουμε- ακόμα περισσότερη όρεξη για ροκ.


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.