Πιο πρόσφατα

22/9/17

Deaf Radio w/ Morphine Social Club @ Rover Bar, 20/9/2017

Ένα εκρηκτικό live από τους Deaf Radio και τους Morphine Social Club στο Rover Bar στη Θεσσαλονίκη!

Επιστρέφοντας από το πρώτο τους ευρωπαϊκό τουρ, οι Deaf Radio ολοκληρώνουν αυτήν την περιοδεία στην Αθήνα και το An Club, πριν από αυτό όμως, προηγήθηκε η... πρόβα της ολοκλήρωσης του τουρ, στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης -το πρώτο με δροσιά μετά από πολύ καιρό- μας βρήκε να κατηφορίζουμε στη γνωστή διαδρομή προς το Rover Bar.

Με το χώρο να αρχίζει να γεμίζει αρκετά πριν την έναρξη της συναυλίας, γύρω στις 23.00 ανέβηκαν στη σκηνή οι Morphine Social Club, οι οποίοι όχι απλώς "άνοιξαν" το δρόμο για τους Deaf Radio, τον ισοπέδωσαν. Ψυχεδέλεια και σκληροί ήχοι, "monolithic rock n' roll" και ένταση εσωτερική αλλά και εξωτερικευμένη που απλά σε παρασύρει, οι Morphine Social Club παρουσίασαν κομμάτια από τα δυο EP τους και έφεραν τον κόσμο από το μπαρ και τα γύρω τραπέζια πιο κοντά στη σκηνή.

Ακόμα περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε μπροστά στη σκηνή όταν ήρθε η ώρα των Deaf Radio. Με κομμάτια αποκλειστικά από το πρώτο full album τους, Alarm, μας προσέφεραν μια εμπρηστική εμφάνιση, με ηλεκτρισμό, ψυχεδέλεια, την απαραίτητη βρωμιά στα βαριά κιθαριστικά riffs τους, και ταχύτητα που έπεφτε όταν αυτοί έκριναν απαραίτητο τραβώντας μας στη δίνη μαζί τους.

Από το σκοτάδι στο φως, από τη δυστοπία στην κάθαρση, μέσα από τον καπνό -κυριολεκτικά και μεταφορικά- βγαίνει μια τετράδα ικανή να σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι πέρασες, να σε κάνει να χαθείς σε έναν κόσμο όμορφα παράξενο με αξιοσημείωτη ενέργεια.

Μετά και την εμφάνιση τους στο Ejekt Festival, οι Deaf Radio δείχνουν ακόμα πιο έτοιμοι για μεγάλα πράγματα, τόσο από άποψη δημιουργίας, όσο και στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Μη χάσεις τη σημερινή τους εμφάνιση στο An Club παρέα με τους Circassian!


*Δυστυχώς λόγω κόσμου δεν καταφέραμε να έχουμε και φωτογραφίες της συναυλίας.

**Η κεντρική φωτογραφία είναι του Nemanja Đorđević από την συναυλία των Deaf Radio στο Βελιγράδι.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.