Πιο πρόσφατα

28/11/17

Vlastur & Saafi Brothers live στο MODU

Vlastur και Saafi Brothers ζωντανά στο MODU στο απόλυτο χορευτικό event - Την συναυλία θα ανοίξουν ο Sagma System και ο Alwoods

Downtempo Paintings on Tour

Featuring: Vlastur Full Band, Saafi Brothers Live, Gabriel Le Mar, Alwoods live & Sagma System live

Στο Modu (Κολωνού 76)
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Έναρξη: 23.30

Event Page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 13€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Reload Stores (Πανεπιστημίου 54, Ελευθερίου 54, πλησίον Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα, τηλ.: 210 3801464 www.reloadstores.gr)
Media Markt
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Viva Kiosks (Σύνταγμα & Τεχνόπολις)
Τηλεφωνικά: 11876

Ηλεκτρονική προπώληση

H Downtempo Paintings on Tour παρουσιάζει ένα πανέμορφο μουσικό ταξίδι με τον εξαιρετικό Vlastur και με την μπάντα του που έρχεται στο Modu και συναντά τους Saafi Bros του θρυλικού Gabriel Le Mar, οι οποίοι μάλιστα θα παρουσιάσουν το τελευταίο τους άλμπουμ, "The Quality Of Being One". Μια μοναδική εμφάνιση γεμάτη χορό και ηλεκτρονική dub μουσική, θα προσφέρει μια βραδιά αξέχαστη, από την οποία κανείς δεν πρέπει να λείψει.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Sagma System του Alexis Dendias και οι Alwoods του John Rigas. Μη το χάσετε!

Vlastur / Vlastur Full Band

Ο Vlastur ξεκίνησε το ταξίδι του στην μουσική ως μπασίστας. Στα μέσα των '80s ήταν μέλος των Colash Funk, μιας underground funky μπάντας από την Αθήνα. Το 1998, μαζί με τον Frequency Freak, πρώην κιθαρίστα των Colash Funk και τον Spiris, έναν λατρεμένο ντράμερ, ίδρυσαν τους Απευθείας Σύνδεση, ένα dub experimental συγκρότημα, το οποίο τώρα είναι γνωστό ως Direct Connection. Το 2007 κυκλοφόρησαν το "Dub Infection".

Στο μεταξύ, εργαζόταν ως session μουσικός με διάφορους καλλιτέχνες και μπάντες. Το 2004 συνεργάστηκε με τους Palyrria, μια ethnic-electronica μπάντα και το 2005 ηχογράφησαν το "Methexy", και πραγματοποίησαν αρκετές συναυλίες για την προώθησή του.

Το "InterAxion Dub" που κυκλοφόρησε το 2009 μέσω της Eqnation Records, ήταν το πρώτο full length του Vlastur, επηρεασμένο από όλους τους αγαπημένους του ήχους, από την dub και το dubstep μέχρι το psy, ambient, drum 'n' bass, αλλά και τους παραδοσιακούς μεσογειακούς ήχους!

Στις αρχές του 2015, η Parvati Records κυκλοφόρησε το EP "Parvati In Dub By Vlastur". Πρόκειται για ένα RMX project σε dub από τον ίδιο, με κάποια γνωστά τραγούδια καλλιτεχνών της Parvati, ρεμιξαρισμένα από τον Vlastur, ενώ το δεύτερο μέρος της συλλογής πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα!

Επίσης, συμμετείχε ως μπασίστας στο super band Novelty Engine, με καλλιτέχνες όπως οι Ajja, Cedric "Congo" Myton, R. ZEE Jackson, Steve Hillage (System 7), Miquette Giraudy (System 7), Dick Trevor, Ott και Dymons, με το οποίο κατάφεραν να συμμετάσχουν τον Αύγουστο του 2015 στο Ozora Festival στην Ουγγαρία.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, ο Vlastur έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Gaudi, Bombay Dub Orchestra, Irina Mikhailova, Etnica, Tengri, Jeff Stott και άλλοι.

Οι Vlastur Full Band είναι ένα live project του καλλιτέχνη, τα ενεργά μέλη του οποίου είναι οι Dark Elf (synth / machines), Adil Smaali στα φωνητικά, ο Moroccian στα όργανα, ο Μάριος Νταβέλης των Fundracar στις κιθάρες και ο G. Verix ως μηχανικός ήχου. Παράλληλα, από την μπάντα έχουν περάσει οι Frequency Freak (κιθάρες / synths), ο Spyro K. στα τύμπανα, η Helena S. Στα φωνητικά, ο Pan Kaperneka (φλάουτο), ο Akbar (κρουστά), ο Or Balak (τύμπανα) και ο Dinos Z. ως μηχανικός ήχου.

Ο Vlastur εξελίσσει ναι μεν συνέχεια τον ήχο του, το κλίμα και η ατμόσφαιρα του όμως παραμένουν ίδια, ενώ έχει καταφέρει να αποκτήσει τον χαρακτηρισμό του ξεχωριστού και αξιοπρόσεκτου, χάρη στην πολυσυλλεκτικότητά του και τις ποικίλες επιρροές του από rock 'n' roll και punk μέχρι dub και psy.


Saafi Bros / Gabriel Le Mar

Ο Gabriel Le Mar είναι ένας μουσικός παραγωγός ο οποίος κυκλοφορεί ηλεκτρονική μουσική, έχοντας ως χαρακτηριστικό τον βαθύ ήχο, επηρεασμένο από την dub και την techno / house. Με βασική επιρροή τις τεχνικές της Τζαμαϊκανής dub μουσικής, ο Gabriel συνδυάζει το heavy dub μιξ των παραγωγών του μαζί με την αστείρευτη ενέργεια του club και τους χορευτικούς ήχους.

Στα solo άλμπουμ του, ο Gabriel γράφει κομμάτια τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για clubs που παίζουν dub, συνδυάζοντας διάφορες παιχνιδιάρικες προσεγγίσεις της dub με τη λειτουργικότητα και αυστηρότητα της techno / house μουσικής, ενώ για γέφυρες χρησιμοποιούνται μινιμαλιστικά grooves γεμάτα ενέργεια. Ο Gabriel Le Mar δημιούργησε επιδέξια τον dub πλανήτη του με τα άλμπουμ "Dubistalles", "Benevolent Chaos", "Level" και "Dubwize", επιδεικνύοντας καινοτόμες προσπάθειες ώστε να προσφέρει ενδιαφέροντα υβρίδια techno / house μουσικής. Ο Gabriel πάντοτε αναζητά την ποιότητα στην μουσική, δημιουργώντας ατμόσφαιρες με τον δικό του τρόπο.

Το νέο του πόνημα με τίτλο "Flashin' On", περιλαμβάνει κιθάρες οι οποίες αναμειγνύονται με ηλεκτρονικά beats και συναρπαστικά dub grooves. Όλα τα τραγούδια προέρχονται από τις πολύ συναισθηματικές κιθάρες του Gabriel, οι οποίες γεμάτες μελωδία δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμοσφαιρική υφή.

Έχοντας πάντα ανοικτό μυαλό και αναζητώντας νέα και διαφορετικά καλλιτεχνικά μονοπάτια, ο Gabriel αρέσκεται στην δημιουργία νέων projects με ψευδώνυμα, όπως οι Saafi Bros και οι Aural Float.

Με τους Aural Float, ο Gabriel εξερευνά μια διαφορετική πλευρά της ηλεκτρονικής μουσικής. Με το project αυτό, δημιούργησε τρία άλμπουμ, δίνοντας έμφαση στον ήχο στις συναυλίες, με δυνατές μπασογραμμές και έντονα συναισθηματική ηλεκτρονική μουσική.

Από την άλλη, οι Saafi Brothers μπήκαν ακόμη βαθύτερα στο ambient-dub, προσθέτοντας τρίλιες στα τύμπανα,  δημιουργώντας πιο rock ήχους. Το μυστικό στα έξι άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, βρίσκεται στην "χορευτική ταχύτητα" των τραγουδιών τους, τα οποία ξεκινούν με ένα βαθύ intro από το οποίο ύστερα αναδύονται dub beats που δημιουργούν μοναδικές εμπειρίες στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Ο Gabriel Le Mar συνεχίζει τις μίξεις και στην συνεργασία του με τον Dr. Motte Gabriel μπαίνει σε νέα νερά, κυκλοφορώντας χορευτική ηλεκτρονική μουσική με μια ιδιαίτερη προσήλωση στα διάφορα χρώματα της techno. Οι κυκλοφορίες τους φέρουν στοιχεία από όλο το φάσμα της techno / electronica, δημιουργώντας εξαιρετική χορευτική μουσική.

Έχοντας εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως τα TimeWarp, Deichbrand, Pollerwiesen, Merkwürdiges Verhalten, Roskilde, Sziget, Ozora, Tribal Gathering, Reworks, Mjaft, Hadra, m4music και αρκετά ακόμη, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ώστε να παρουσιάσει το νέο Saafi Brothers άλμπουμ!

Με το 6ο τους άλμπουμ, "The Quality Of Being One", οι Saafi Brothers κοιτούν κατάματα την μυστηριώδη αίσθηση της ενότητας και της αδερφικότητας στην οποία θα μπορούσαμε να ζούμε.


Alwoods

Η πρώτη βουτιά του John Rigas, του ανθρώπου πίσω από τον Alwoods, στα μουσικά μονοπάτια έγινε στην αρχή της χιλιετίας στην psytrance σκηνή, παίζοντας σε τοπικά πάρτυ ενώ σιγά σιγά άρχισε να εμφανίζεται σε μεγαλύτερα events της Ελλάδας. Σύντομα, βρέθηκε να παίζει δίπλα σε γνωστά ονόματα της psychedelic μουσικής, όπως οι Tristan, Dickster, DJ Lucas, Laughing Buddha και FrankE, σε τακτική βάση, στα μεγαλύτερα events της Θεσσαλονίκης.

Πειραματίστηκε με τον ήχο και τον συμβολισμό της psytrance (και της psybient) μέσω προγραμμάτων στον υπολογιστή και κάπως έτσι το πάθος του για τις ψηφιακές τέχνες άρχισε να μεγαλώνει. Το 2009 αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη βήμα και μπήκε στην σε ένα πρόγραμμα μουσικής τεχνολογίας για να μάθει professional sound engineering.

Μέσα στα χρόνια, ασχολήθηκε πολύ προσπαθώντας να τελειοποιήσει την τέχνη του και έχει χτίσει μια μεγάλη συλλογή με κομμάτια, αρκετά εκ των οποίων δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει. Μερικές από τις μεγαλύτερές του επιτυχίες, βρίσκονται στο ντεμπούτο του, "Aeolian Mode", το οποίο κυκλοφόρησε από την Altar Records το 2011. Από εκεί και έπειτα, ο Alwoods -όπως είναι πλέον γνωστός- έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο στα φεστιβάλ στα οποία συμμετέχει, όσο και στο δισκογραφικό κομμάτι.

Το τελευταίο του δημιούργημα, "Stardust" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 και συντέθηκε στο στούντιο αλλά και ανάμεσα στις περιοδείες που έκανε τα τελευταία τρία χρόνια ανά τον κόσμο. Ένα εξαιρετικό άλμπουμ γεμάτο με groovy ατμόσφαιρες, το οποίο δεν πρέπει να λείψει από κανέναν.

Sagma System

Πρόκειται για την τελευταία δημιουργία του Κερκυραίου παραγωγού Alexis Dendias. Ο ήχος του είναι ένα μείγμα από μοντέρνα ηλεκτρονικά στοιχεία με χαλαρά synths και υπνωτικά grooves, απαλό μπάσο και ατμοσφαιρικές μελωδίες προερχόμενες από το psyambient μέχρι και τo progressive.

Δέκα χρόνια μετά την εμπειρία του πάνω στην εξερεύνηση του ήχου και της μουσικής παραγωγής, καθώς και μετά από πολλές κυκλοφορίες σε διάφορα μουσικά είδη, σε δισκογραφικές όπως η Tenax Recordings, η Safari Electronique και η δική του Sunplay Records, έχει πλέον μάθει να ακολουθεί τους σύγχρονους ήχους, δημιουργώντας με τις συνθέσεις του ένα βαρύ και ζεστό μείγμα, που κρατάει το μυαλό και το σώμα σου κολλημένο στο έδαφος.

LINKS:
Vlastur
Gabriel Le Mar Official Site
Facebook
Saafi Brothers Facebook
Alwoods Facebook
Official Site
Sagma System
MODU Facebook
Official Site 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.