Πιο πρόσφατα

18/12/17

Bruce Dickinson: "Ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν έχει καμία θέση στη metal κοινότητα"

Ο Bruce Dickinson μιλά εναντίον του ναζισμού, με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα σε metal συναυλία στο Βανκούβερ

Στις 8 Δεκέμβρη συνέβη ένα περιστατικό το οποίο έφερε την αντίδραση της metal κοινότητας. Κατά τη διάρκεια συναυλίας των Death Preacher στο Βανκούβερ του Καναδά, ένας άνδρας του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, προκάλεσε χαιρετώντας ναζιστικά. Η πράξη του μόνο ατιμώρητη δεν έμεινε, αφού απομακρύνθηκε άμεσα από το χώρο της συναυλίας, με αρκετούς μουσικούς της metal να παίρνουν θέση πάνω στο συμβάν.

Μεταξύ αυτών και ο εμβληματικός τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson, ο οποίος μιλώντας στο δίκτυο του CBC News ανέφερε: "Είναι ανοησία. Ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν έχει καμία θέση σε κανένα είδος της μουσικής κοινότητας, στην οποία θέλω να ανήκω. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο ένα μάθημα Ιστορίας, παρά ένα ακόμη μάθημα άγνοιας, κάτι που φαίνεται να προβάλλεται υπερβολικά συχνά.

Άνθρωποι σε αυτή τη χώρα -στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στη Μεγάλη Βρετανία- πατέρες και παππούδες πολέμησαν και πέθαναν για να φτιάξουν έναν κόσμο όπου αυτό το πράγμα δεν θα συνεχιστεί".

Σχετικά με την απομάκρυνση του συγκεκριμένου ανθρώπου από τη συναυλία αλλά και τη δική του άποψη πάνω στον ναζισμό μίλησε επίσης στο CBC ο Joey Hockin, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το promotion της συγκεκριμένης συναυλίας. Ο Hockin σημείωσε πως "Έχω υποστηρίξει 80 συναυλίες στο Βανκούβερ και αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο σε δική μου συναυλία. Δε θέλω οι συναυλίες μου να συνδέονται με αυτού του είδους πράγματα.

O καθένας δικαιούται να έχει την γνώμη του και υπάρχει το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, αλλά πρόκειται για δικό μου show και θα θέσω τα όρια λέγοντας ‘Όχι Ναζί στις συναυλίες μου’, τέλος με αυτή την ιστορία. Ήταν εντελώς εκτός τόπου. Τα συγκροτήματα δεν ήταν υποστηρικτές των Ναζί. Γύρευε μπελά κάνοντάς το αυτό".

Ολοκληρώνοντας μάλιστα τις δηλώσεις του, προέτρεψε τον κόσμο να αναφέρει αν πέφτουν στην αντίληψη του αντίστοιχα γεγονότα σε άλλα events: "Αν δείτε κάτι, πείτε κάτι γι' αυτό. Ενημερώστε το προσωπικό. Κάντε κάτι γι' αυτό. Μην το αφήνετε απλώς να συμβαίνει. Γιατί όσο περισσότερο το αφήνουμε, τόσο θα μεγαλώνει σαν καρκίνος στις κοινωνίες μας".

Η metal κοινότητα πολλές φορές έχει θεωρηθεί "πυρήνας" της ακροδεξιάς, και δυστυχώς σε αυτό βοηθούν και κάποιοι από τους μουσικούς. Θυμίζουμε πως πριν περίπου δυο χρόνια ο Phil Anselmo των Pantera είχε χαιρετήσει ναζιστικά σε συναυλία φωνάζοντας "White Power", με μέρος του κοινού μάλιστα να τον επευφημεί, δηλώνοντας αργότερα πως το έκανε "για πλάκα", επειδή... έπιναν άσπρο κρασί. Βέβαια, και τότε το μεγαλύτερο μέρος των metal μουσικών είχε αντιδράσει αναλόγως. Συγκεκριμένα, ο Rob Flynn των Machine Head είχε δημοσιεύσει ένα 11λεπτο βίντεο όπου "ξεφτίλιζε" τον Anselmo, ενώ ο Scott Ian των Anthrax τον προ(σ)κάλεσε, αν όντως είχε μετανιώσει, να κάνει μια δωρεά στον οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων Simon Wiesenthal Center -πρόταση η οποία, απ' όσο γνωρίζουμε, δεν έχει γίνει αποδεκτή.


Διάβασε ακόμα:

Αναδημοσίευση από το 3pointmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.