Πιο πρόσφατα

18/12/17

Οι Damirah live στο Temple

Οι psychedelic post rockers Damirah για πρώτη φορά στην Αθήνα, παρουσιάζοντας το παρθενικό τους δισκογραφικό πόνημα

Damirah - "Lights and Guns and Fire" live presentation
Special guest: Nochnoy Dozor
Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου
Πόρτες: 21:00

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
Προπώληση: 5€
Ταμείο: 7€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Media Markt
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

Ηλεκτρονική προπώληση

Οι Damirah είναι μια τετραμελής μπάντα, που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2016 στην Πάτρα. Ο πρώτος χρόνος ζωής, κύλησε με τη σύνθεση και την ενορχήστρωση του υλικού της. Την πρώτη μέρα της άνοιξης του 2017, το συγκρότημα μπήκε στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου album του, με τίτλο "Lights and Guns and Fire", που κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου. Το concept του δίσκου είναι βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα. Το "Lights and Guns and Fire" περιέχει έξι συνθέσεις ορχηστικής μουσικής, ενός κράματος post rock και ψυχεδέλειας. Με έμφαση στη μελωδία, οι Damirah προσπαθούν να δημιουργήσουν κομμάτια που να έχουν έντονο το στοιχείο του ταξιδιού και της εικονοπλασίας.

Η Damirah είναι η ηρωίδα της μπάντας και το πρόσωπο που κοσμεί το artwork. To "Lights and Guns and Fire" είναι το ταξίδι ενηλικίωσης της ηρωίδας μας, μιας ενηλικίωσης βίαιας που περνά μέσα από δύσβατους δρόμους σε ένα σκηνικό οριακά δυστοπικό. Ενηλικίωση που εν τέλει όμως, ολοκληρώνεται. Ή και όχι.

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το κουαρτέτο από την Πάτρα φέρνει τον ατμοσφαιρικό και ψυχεδελικό του ήχο στον νεοσύστατο χώρο του Temple, για τη ζωντανή παρουσίαση του παρθενικού του πονήματος, υποσχόμενο μία βραδιά post rock -και όχι μόνο- κατάνυξης και αλλεπάλληλων συναισθηματικών εκρήξεων.


Νεοσύστατοι μα αεικίνητοι από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, οι Nochnoy Dozor ιδρύθηκαν το Δεκέμβριο του 2015 και σύντομα συνέθεσαν το πρώτο τους υλικό, λαξεμένο σε ένα σφιχτοδεμένο κράμα πολλών ετερόκλητων μουσικών επιρροών που οδηγούν σε πολυποίκιλους μουσικούς δρόμους και αναζητήσεις, από heavy ξεσπάσματα μέχρι ambient διαθέσεις και από pop σφηνάκια μέχρι τραχείς ροκ στιγμές. Με μέλη προερχόμενα από ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, οι Nochnoy Dozor αποτελούν την κοινή πορεία έμπειρων μουσικών, που όμως φέρει τη δική της μοναδική ταυτότητα, μη θυσιάζοντας ούτε στιγμή τη ξεχωριστή προσωπικότητά της και την αξιοθαύμαστη προσήλωσή και συνέπειά της στο ίδιο της το υλικό. Βρισκόμενοι στη διαδικασία παραγωγής της παρθενικής δισκογραφικής τους κυκλοφορίας, οι Nochnoy Dozor δεν χάνουν την ευκαιρία να εμφανιστούν ζωντανά, σε οποιοδήποτε μέρος η μουσική τους μπορεί να αναπαραχθεί με τρόπο που τους εκφράζει.

LINKS:
Damirah
Nochnoy Dozor
3P Lab
Temple Athens Official Site
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.