Πιο πρόσφατα

26/7/13

Σαν σήμερα... 26 Ιούλη

26η Ιούλη σήμερα, και Παγκόσμια Ημέρα Διαχειριστή Συστημάτων (των geeky φίλων μας δηλαδή!). Με δύο λόγια, η σημερινή παγκόσμια μέρα που θεσπίστηκε το 2000, είναι προς τιμήν των απανταχού επαγγελμάτων της πληροφορικής.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1875 Γεννιέται ο Ελβετός ψυχολόγος, μαθητής και... αντίπαλος του Freud, Carl Jung. Πέραν της κόντρας του με τον δάσκαλο του, είναι γνωστός για την "ανακάλυψη" και την ανάπτυξη της αναλυτικής ψυχολογίας. Απεβίωσε στις 6 Ιούνη 1961.


1943 Στο Dartford της Αγγλίας, γεννήθηκε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ροκ, ο Michael
Phillip Jagger, γνωστότερος ως απλά Mick Jagger. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones, με τους οποίους μετρά πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, αλλά και πωλήσεις άνω των 200 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως. Ανάμεσα σ' αυτές ξεχωρίζουν η αναγραφή του ονόματος του, μαζί με της υπόλοιπης μπάντας, στο Rock And Roll Hall Of Fame το 1989 και η ανακήρυξη του ως Ιππότη το 2003, από τον πρίγκηπα της Ουαλίας Charles Phillip.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1953 Ξεσπά η Κουβανική Επανάσταση, εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα. Ηγετικές μορφές της επανάστασης δεν ήταν άλλοι από τους Φιντέλ Κάστρο και, λίγο αργότερα χρονικά, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Έληξε το 1959, με τον Φιντέλ να αναλαμβάνει την διακυβέρνηση του κράτους, έως και σήμερα.

1979 Κυκλοφορεί η... american version του παρθενικού άλμπουμ των Clash, με τίτλο το όνομα της μπάντας, δύο χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του στην Μεγάλη Βρετανία (8 Απρίλη 1977). Στην αμερικανική έκδοση δεν συμπεριλαμβάνονται τα κομμάτια Deny, Cheat, Protex Blue, 48 Hours και η πρωτότυπη έκδοση του White Riot, όμως προστέθηκαν αρκετά τραγούδια που κυκλοφόρησαν μετά το '77. Αυτός ο πρώτος δίσκος των Clash θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και ιστορικούς της punk rock σκηνής ever.



2000 Οι Oasis δίνουν συναυλία στα πλαίσια του Paleo Festival της Ελβετίας, αναγκάζονται όμως να εγκαταλείψουν τη σκηνή, γιατί το κοινό τους πετά μπουκάλια. Αιτία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί η προκλητική συμπεριφορά ενός από τους αδερφούς Gallagher, Liam.

2000 Οι Beastie Boys και οι Rage Against The Machine ετοιμάζουν την, ιστορική, κοινή τους περιοδεία, υπολογίζουν όμως χωρίς.... τον ξενοδόχο Mike D, ο οποίος τραυματίζεται με το ποδήλατο του, γεγονός που καθιστά αδύνατη την περιοδεία από το συγκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.