Πιο πρόσφατα

27/7/13

Σαν σήμερα... 27 Ιούλη

Κάποιες μέρες σαν τη σημερινή είναι που εύχεσαι να ήσουν στη Φινλανδία... Γιατί συγκεκριμένα εκεί; Μα γιατί σήμερα είναι η Εθνική Ημέρα Υπναράδων! Ας την γιορτάσουμε με έναν περιποιημένο 12ωρο υπνάκο!

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1942 Στη Μανίλα των Φιλιππίνων έρχεται στη ζωή ο, αμερικανικής καταγωγής, μάνατζερ, παραγωγός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Kim Fowley. Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του έζησε κυρίως τη δεκαετία του '70, μανατζάροντας τους Runaways. Ως καλλιτέχνης, έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Cat Stevens, Kiss, Alice Cooper κ.α.



ΘΑΝΑΤΟΙ

2001 Την τελευταία του πνοή αφήνει σε ξενοδοχείο της Florida ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Lynyrd Skynyrd, Leon Wikeson, σε ηλικία 49 ετών. Ο Wikeson αντιμετώπιζε σοβαρές ασθένειες σε πνεύμονες και ήπαρ. Ήταν εκεί στην ίδρυση της μπάντας το '72, κι ένας από τους επιζήσαντες από το αεροπορικό ατύχημα το '77, σπάζοντας όμως σε πολλά μέρη το αριστερό του χέρι αδυνατώντας να αναρρώσει ολοκληρωτικά. Τις δεκαετίες '80-'90 συνέχισε με τα υπόλοιπα επιζήσαντα μέλη τους Lynyrd Skynyrd.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1976 Ο John Lennon, μετά από πολύχρονες δικαστικές διαμάχες, κερδίζει την πράσινη κάρτα που δικαιούταν, ώστε να μπορεί να διαμείνει μόνιμα στις ΗΠΑ.

1983 Οι Metallica βρίσκονται στο Royal Manor του New Jersey, για μια συναυλία στα πλαίσια της πρώτης τους μεγάλης περιοδείας, Kill 'Em All For One. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στις 22 Γενάρη 1984, στο Channel Club της Μασσαχουσέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.