Πιο πρόσφατα

20/1/14

Σαν σήμερα... 20 Γενάρη

Να 'μαστε πάλι εδώ Αντρέα(;;;)... Μόλις το πήραμε απόφαση και... δημιουργήσαμε χώρο, ξεκινάμε και πάλι το Σαν Σήμερα, σαν να μην πέρασε μια μέρα! Δεν είναι καμιά Παγκόσμια ή οτιδήποτε μέρα η σημερινή, αλλά έχει γεγονότα ενδιαφέροντα!

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1946 Στην πολιτεία Montana των ΗΠΑ γεννιέται ο σκηνοθέτης και παραγωγός, αλλά και ζωγράφος και μουσικός, David Lynch. Έφτιαξε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία το 1967, με τίτλο Six Men Getting Sick (Six Times) όταν βρισκόταν στη Philadelphia. Σήμερα μετρά 33 ταινίες, εκ των οποίων οι 23 μικρού μήκους, εννέα σειρές, τέσσερις από τις οποίες ήταν online, οκτώ άλμπουμ και ένα single. Έχει προταθεί και έχει κερδίσει πλήθος βραβείων.


1952 Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το Manhattan, γεννιέται ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Paul Stanley. Πρόκειται φυσικά για τον τραγουδιστή και κιθαρίστα των KISS, ο οποίος αποτελεί και ιδρυτικό μέλος της μπάντας. Ο "χαρακτήρας" του είναι το Starchild, από την ίδρυση του συγκροτήματος μέχρι και σήμερα, με μια μικρή αλλαγή σε Bandit στα μέσα του '70, και την εποχή που οι KISS κυκλοφορούσαν χωρίς make up.


1969 Στο Blackwood της Ουαλίας έρχεται στη ζωή ο Nicky Wire. Είναι μέλος των Manic Street Preachers, ως μπασίστας, αλλά γράφει και πολλούς από τους στίχους της μπάντας.

ΘΑΝΑΤΟΙ

2012 Τα πολλά προβλήματα υγείας, με αποκορύφωμα τη λευχαιμία που εμφανίστηκε στις αρχές του 2011, οδήγησαν την Etta James στο θάνατο. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της jazz, blues και soul σκηνής. Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του '50, και από την αρχή έδωσε το στίγμα της, με τραγούδια όπως I'd Rather Go Blind, Tell Mama κλπ. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, κυρίως με την εξάρτηση της από ναρκωτικά, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γεννηθεί, αλλά και να αναγεννηθεί μουσικά. Θεωρείται ότι γεφύρωσε το κενό μεταξύ της R&B και της rock 'n' roll.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1964 Κυκλοφορεί το Meet The Beatles, δεύτερο άλμπουμ της μπάντας που κυκλοφορεί στην Αμερική, και πρώτο υπό την αιγίδα της Capitol Records. Επίσης, είναι το πρώτο άλμπουμ των "σκαθαριών" το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, mono και stereo.


1965 Οι Byrds μπαίνουν στα στούντιο της Columbia στο Hollywood, για την ηχογράφηση του Mr. Tambourine Man, τραγούδι που θα σαρώσει τα charts τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Μ. Βρετανία! Πρόκειται για διασκευή στον Bob Dylan, ο οποίος είχε πρωτοηχογραφήσει το τραγούδι για το άλμπουμ του Bringing It All Back Home.

1973 Ο Bob Dylan βρίσκεται στην πόλη του Μεξικό, για την ηχογράφηση του soundtrack της ταινίας Pat Garrett & Billy The Kid. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι James Coburn (Pat Garrett), Kriss Kristofferson (Billy The Kid) και ο ίδιος ο Dylan, ως Alias. Το soundtrack θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του '73, μετά την πρεμιέρα της ταινίας, φτάνοντας μέχρι τη 10η θέση του Billboard και την εικοστή των UK Charts. Στο άλμπουμ αυτό συμπεριλαμβάνεται και η, ίσως μεγαλύτερη, επιτυχία του μουσικού μέχρι στιγμής, Knockin' On Heaven's Door.


1982 Σε μια συναυλία του Ozzy το κοινό "παίζει" με το μουσικό πετώντας του πλαστικά ομοιώματα ζώων. Μια... θερμόαιμη θαυμάστρια όμως πετά στη σκηνή μια αληθινή νυχτερίδα, την οποία ο Ozzy περνάει για πλαστική και δαγκώνει. Μόλις διαπίστωσε τη έγινε έσπευσε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Όπως δήλωσε αργότερα: "Όχι μόνο ήταν αληθινή, αλλά προσπάθησε και να με δαγκώσει!"


2001 Στην κορυφή του Billboard 200 σκαρφαλώνει η συλλογή με τραγούδια των Beatles, 1. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2000, και περιέχει όλα τα single των "σκαθαριών" που έφτασαν στο νο.1, όπως τα  Love Me Do, She Loves You, Yesterday κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.