Πιο πρόσφατα

21/2/14

Οι νικητές της 4ης Battle of the Bands!

BATTLE OF THE BANDS 2014 - Part 4

Νικητές οι Vital Secret και οι Straw Dogs!

Για μια ακόμη φορά κοινό και κριτική επιτροπή είχαν διαφορετικές απόψεις και έτσι δύο ήταν οι νικητές του 4ου μέρους του BATTLE OF THE BANDS 2014, που διεξάγεται στο Eightball Live Stage στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.
Το κοινό ψήφισε το συγκρότημα VITAL SECRET και η κριτική επιτροπή τους STRAW DOGS. Εκτός «νυμφώνος» δύο ακόμη αξιόλογα γκρουπ, οι AN.AN.AS. και οι CRIMSON VIBES.


*********

Οι VITAL SECRET είναι ένα μουσικό σχήμα με ήχους της Rock και Blues σκηνής. Επιλέγει και ερμηνεύει τραγούδια που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της εν λόγω μουσικής και όχι μόνο. Συνειδητά απομακρυσμένο από τα εμπορικά «τερτίπια» της εποχής, εξελίσσει τον ήχο του, δίνοντας έμφαση στην τεχνική, κάνοντας αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς, πάντα όμως με σεβασμό στη μουσική που επιλέγεται.
Η πορεία του σχήματος ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, από τους αδελφούς Καρβούνη (κιθάρες) και το Χρίστο Σταματιάδη στα τύμπανα. Οι τρεις φίλοι από ακροατές της Blues έγιναν ερμηνευτές, ξεκινώντας έτσι ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι. Αρχικά λόγω του αριθμού των μελών το όνομά του ήταν “Three and the koukos Band”.
Τη δεκαετία του ‘90 συμπράττει με το μπάσο του, ο Σταύρος Τσιμπραηλίδης. Επαγγελματικοί λόγοι χώρισαν για κάποια χρονικά διαστήματα τα μέλη του group, αλλά δε στάθηκαν ικανοί να το διαλύσουν.
Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 υπήρξε μια συνεργασία με τον Κώστα Ζαχόπουλο στα φωνητικά και το σχήμα έκανε μια στροφή προς τη Rock σκηνή. Μετά την αποχώρησή του για επαγγελματικούς λόγους, το σχήμα ξαναγυρίζει σε Blues, αλλά και R&B ήχους.
Το 2013 η παρέα μεγάλωσε με τη σύμπραξη του Αχιλλέα Καλλίστρατου στην τεχνική υποστήριξη και του Περικλή Χαραλαμπίδη στα φωνητικά.
Το σχήμα πλέον με classic Rock και Blues ρυθμούς αποφάσισε να βγει από το studio και να παρουσιάσει το έργο του στους λάτρεις του είδους, έχοντας πλέον νέο όνομα: Vital Secret. Το ζωτικό μυστικό που κράτησε σχεδόν 25 χρόνια την παρέα ενωμένη. «Μελετάμε και παίζουμε τη μουσική που αγαπάμε, κάνουμε την τρέλα μας, περνάμε καλά. Τίποτε άλλο. Απλά συνεχίζουμε», γράφουν οι ίδιοι στο βιογραφικό τους.

Οι VITAL SECRET αποτελούνται από τους:
Βασίλη Καρβούνη – κιθάρα, φωνητικά 
Κώστα Καρβούνη – κιθάρα, φωνητικά 
Χρίστο Σταματιάδη - κρουστά
Σταύρο Τσιμπραηλίδη – μπάσο
Περικλή Χαραλαμπίδη - φωνητικά 
Αχιλλέα Καλλίστρατο – τεχνική υποστήριξη

*********

Οι STRAW DOGS δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2006 στα δυτικά της Θεσσαλονίκης από μία παρέα γυμνασίου, με σκληρό ήχο και ύφος παίζοντας σε συνοικιακά κέντρα και εκδηλώσεις. Τον επόμενο χρόνο ηχογραφούν το πρώτο τους demo με δικά τους τραγούδια.
Οι εμφανίσεις συνεχίζονται σε πολλά σημεία και μαγαζιά της πόλης φτάνοντας τα 27 live σε ενάμιση χρόνο. Δυο χρόνια μετά το group διαλύεται λόγω σπουδών και υποχρεώσεων.
Το 2013 όμως ξαναμπαίνουν στο studio με περισσότερες επιρροές, ιδέες και διάθεση για πολλά live και ένταση. Το ύφος της μπάντας είναι: Indie/punk/rock.

Η σύνθεση του συγκροτήματος
Χρήστος Μπάρλης - Φωνή/ Κιθάρα
Ορέστης Μαρκάκης - Κιθάρα
Κώστας Ξανθόπουλος - Μπάσο
Κώστας Τυριτίδης – Τύμπανα

*********

Οι CRIMSON VIBES ένα alternative/grunge συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, άρχισε να παίζει τον Νοέμβριο του 2009 με το όνομα Rewind, το οποίο τα μέλη του άλλαξαν σε Crimson Vibes το Νοέμβριο του 2013.
Από την στιγμή που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα έχουν κάνει αρκετές live εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, έχοντας παίξει μαζί με μεγάλα ονόματα, όπως οι Koza Mostra και οι Blues Wire. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στούντιο ηχογραφώντας το ντεμπούτο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο “Special Needs”.

Τα μέλη της μπάντας είναι:
Νίκος Θωμαΐδης – Κιθάρα/Φωνή
Βαγγέλης Αγγέλου – Μπάσο
Γιώργος Βασιλειάδης – Κιθάρα
Γιώργος Θωμαΐδης – Πλήκτρα
Κυριάκος Τσακαλίδης – Ντραμς

*********

ΑΝ.ΑΝ.ΑΣ είναι τα αρχικά της μπάντας που σημαίνουν ΑΝεργοι ΑΝασφάλιστοι ΑΣτεγοι. Ένα μέλος του ΑΝΑΝΑ «υπηρετεί» την πατρίδα και οι εναπομείναντες συνεχίζουν τα βαρέα ανθυγιεινά. Εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη πολλές, καθώς και στην Ξάνθη, Σέρρες Καβάλα, Κατερίνη και εκτός Ελλάδος στα Σκόπια σε φεστιβάλ μπύρας!
Στα live τους ακούγονται μουσικές από την παλιά ελληνική και ξένη rock σκηνή αλλά και blues ήχοι που ταξιδεύουν και όχι μόνο. Το πρώτο CD Ανανάς θα το φέρει μάλλον ο Άγιος Βασίλης γιατί φέτος το ξέχασε…

Τα μέλη:
Γιάννης Πανάρετος (απουσία), κιθάρα-φωνή 
Θανάσης Ζαμπουρίδης, κιθάρα-φωνή
Νίκος Κουθούρης, βιολί 
Φώτης Κριτσελάς, κρουστά φωνητικά
Αστέρης Κωνσταντίνου, κιθάρα, φυσαρμόνικες, πλήκτρα 

*********

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Γιάννης Μανίδης, μουσικός, Κώστας Χατζηαντωνίου, μουσικός και Νίκος Κολυρούσης, καθηγητής μουσικής τεχνολογίας και μέλος του συγκροτήματος ΝΟ ΝAME BAND.
Η συναυλία της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου καλύφθηκε και πάλι από τη νέα νεανική web ΤV "Svolou TV". Μια τηλεόραση με διαφορετική άποψη των όσων συμβαίνουν στην πόλη.

*********

Ο διαγωνισμός συνεχίζεται την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ με τη συμμετοχή των ANEF, JAKE LEG, JOKER’S, MARVEL ZEROES, NUEVO.
Χορηγοί του BATΤLE OF THE BANDS 2014 είναι η εταιρία MUSIC FACTORY ENTERTAINMENT (Γρηγορίου Λαμπράκη 246, Άνω Τούμπα) που δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και ψυχαγωγίας, τα μουσικά όργανα ΡΙΧΑΡΔΟΣ (Παπαναστασίου 76 και 69 & Κωνσταντινουπόλεως 27) και τα στούντιο MAGNANIMUS (Μητροπόλεως 129), JAM (Αρτέμιδος 60), RED STUDIO (Σαρανταπόρου 29), REVOLVER (Ικτίνου 18) και EASTSIDE (23ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου).
Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διοργανώνεται με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το SUMMER RAIN ROCK RADIO.
* Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο jnegris@otenet.gr ή το 6944 59-75-05.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.