Πιο πρόσφατα

21/2/14

Battle of the Bands part 5 στο Eightball!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η «ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»

"BATTLE OF THE BANDS 2014"
@ EIGHTBALL LIVE STAGE
ΜΕΡΟΣ 5ο

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Eightball Live Stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα Θεσσαλονίκης) η «Μάχη των Συγκροτημάτων», μια ευγενής άμιλλα μεταξύ των γκρουπ, που έχει γίνει θεσμός και αποτελεί σταθμό στη διασκέδαση της νεολαίας.

Στην 5η κατά σειρά βραδιά του διαγωνισμού, συμμετέχουν τα συγκροτήματα ANEF / JAKE LEG / JOKER’S / MARVEL ZEROES / NUEVO.

*********

Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διεξάγεται Τετάρτη και Κυριακή με ώρα έναρξης στις 20:00 και τους εξής όρους:
- Κάθε φορά διαγωνίζονται 4 ή 5 συγκροτήματα, που ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα με ελεύθερο ρεπερτόριο (δικές τους συνθέσεις ή  διασκευές) χωρίς κανένα περιορισμό στο είδος της μουσικής.
- Το κοινό ψηφίζει ένα από αυτά γράφοντας το όνομά του στο πίσω μέρος του εισιτηρίου εισόδου  και ρίχνοντάς το σε κάλπη μετά το τέλος της συναυλίας. Για την αντικειμενικότερη κρίση, υπάρχει και τριμελής κριτική επιτροπή από καταξιωμένους μουσικούς, η οποία εκδίδει την ετυμηγορία της. Στην περίπτωση, που αυτή δεν συμπίπτει με την κρίση του κοινού, υπάρχουν δύο νικητές. Τα αποτελέσματα εκδίδονται αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας.
- Για τα συγκροτήματα, που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό έχει εξασφαλιστεί επί πλέον προβολή ως εξής:
• Διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας μέσω web radio.
• Μετάδοση των τραγουδιών τους από demo ή CD από διαδικτυακό ραδιόφωνο.
• Μετάδοση video clip (εφ’ όσον έχουν) από web TV.
• Πλήρες ρεπορτάζ της συναυλίας με φωτογραφίες και βιογραφικό του κάθε συγκροτήματος δημοσιεύεται στο i-JUKEBOX.gr, με τη στήριξη του οποίου πραγματοποιείται o διαγωνισμός.

Χορηγοί του BATTLE OF THE BANDS 2014 είναι η εταιρία MUSIC FACTORY ENTERTAINMENT (Γρηγορίου Λαμπράκη 246, Άνω Τούμπα) που δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και ψυχαγωγίας, τα μουσικά όργανα ΡΙΧΑΡΔΟΣ (Παπαναστασίου 76 και 69 & Κωνσταντινουπόλεως 27) και τα στούντιο MAGNANIMUS (Μητροπόλεως 129), JAM (Αρτέμιδος 60), RED STUDIO (Σαρανταπόρου 29), REVOLVER (Ικτίνου 18) και EASTSIDE (23ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου).
Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διοργανώνεται με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το SUMMER RAIN ROCK RADIO.
* Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο jnegris@otenet.gr ή το 6944 59-75-05.

*********

BATTLE OF THE BANDS 2014 - Part 5
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, Eightball Live Stage 
Ώρα έναρξης: 20.00 / Είσοδος με μπύρα: 6€

Συμμετέχουν οι:
ANEF
JAKE LEG
JOKER’S
MARVEL ZEROES
NUEVO

Facebook Event

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

ANEF
Οι ΑΝEF είναι μια garage punk rock noise μπάντα που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013. Αποτελείται από εφήβους (16-18) ετών, που φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Έχουν συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές συναυλίες, σχολικά φεστιβάλ καθώς και σε συναυλία συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΤ3. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν να μπουν στο studio για την πρώτη τους ηχογράφηση.

Το group αποτελείται από τους:
Νίκο Χρυσοχόο, ηλεκτρική κιθάρα
Βασίλη Βλέτση, ηλεκτρική κιθάρα
Νίκο Μπόνο, μπάσο
Ορφέα Γραμματικόπουλο, φωνητικά
Θοδωρή Τσιάκα, τύμπανα

Facebook - YouTube

JAKE LEG
Οι Jake Leg σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2005 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησαν να δουλεύουν σε δικά τους κομμάτια και το 2006 ηχογράφησαν ένα demo της πρώιμης δουλειάς τους.
Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν να κάνουν πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις στην πόλη, με αποκορύφωμα την εμφάνιση ως support στα «Μωρά στη Φωτιά» μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Συνέχισαν να δουλεύουν σε δικό τους υλικό, διαμορφώνοντας το δικό τους ξεχωριστό ήχο – ένα μίγμα alternative/indie rock n’ roll.
To 2011 ηχογράφησαν το EP με τίτλο "The Basement Sessions", στο οποίο περιλαμβάνονται πιο πειραματικές εκτελέσεις παλιών συνθέσεων. Είναι ελεύθερο για download από το site της μπάντας.
Το Νοέμβρη του 2012 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα το πρώτο τους album που είναι διαθέσιμο μέσω του CDBaby και στα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα μουσικής. Ηχογραφημένο στα RunDevilRun Studios και στο Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής του ΑΠΘ, έχει λάβει μέχρι στιγμής εξαιρετικά review από τον μουσικό τύπο.
Οι Jake Leg έχουν εμφανιστεί σχεδόν σε κάθε club και live stage της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, προωθώντας ασταμάτητα τη μουσική τους.

Μέλη:
Άγγελος Σιδερίδης – τύμπανα
Τόλης Βαβάλας – φωνητικά
Χαράλαμπος Καλυβιανάκης – κιθάρα
Μάκης Γεωργίου - μπάσο

Facebook - YouTube

JOKER'S
Οι Joker's ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013 από τους Αλέξανδρο Γιάννη-Γεωργαλή, Γιώργο Βάλλα, Λάμπρο Κέμο, Γιάννη Κεραμά και Δημήτρη Ζυγολάνη. Ο σκοπός της δημιουργίας τους, ένα full-band σχήμα που θα ερμηνεύει και θα δημιουργεί μουσική, που θα ανεβάζει τη διάθεση και θα σε κάνει να «χτυπήσεις» το πόδι στον ρυθμό.
Μη μένοντας στα στερεότυπα ενός και μόνου είδους μουσικής, αλλά διαλέγοντας, κατά τη γνώμη των Joker’s, τα καλά κομμάτια από διάφορα είδη στα πλαίσια της ROCK-BLUES-PUNK ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής και φυσικά δημιουργώντας και δικά τους κομμάτια πάνω σε αυτά τα πρότυπα.
Το συγκρότημα έχει ήδη δυο demo στο ενεργητικό του, το ένα σύνθεσής του και το δεύτερο cover, τα οποία δημιουργήθηκαν με στόχο τη δήλωση συμμετοχής του στο Schoolwave 2014. Το σχήμα αρχές Φεβρουαρίου του 2014 άλλαξε ένα μέλος του, τον μπασίστα, με ένα νέο μέλος, τον Δημήτρη Θεοδώρου, αναβαθμίζοντας έτσι όλη τη μπάντα.

Τα μέλη των Joker’s είναι οι:
Αλέξανδρος Γιάννης-Γεωργαλής, στα τύμπανα
Δημήτρης Θεοδώρου, στο ηλεκτρικό μπάσο
Λάμπρος Κέμος, στα ηλεκτρικά πλήκτρα
Γιώργος Βάλλας, στη φωνή και ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Ζυγολάνης, στην ηλεκτρική κιθάρα και δεύτερη φωνή
Guest εμφάνιση για λίγο καιρό μαζί τους, ο Ηλίας Χασιώτης (τραγουδιστής των Prima Vista). 

Facebook - YouTube

MARVEL ZEROES
Οι Marvel Zeroes, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στο βιογραφικό τους, είναι ένα από το πιο εκρηκτικά ανερχόμενα αγγλόφωνο rock groups της Θεσσαλονίκης, με δεκάδες live εμφανίσεις στην πενταετή πορεία τους. Τον Σεπτέμβριο του 2009 συναντιούνται στην Θεσσαλονίκη τρεις μουσικοί με σκοπό την δημιουργία μιας rock μπάντας, της οποίας αργότερα οι ίδιοι θα γίνουν οι πιο πιστοί οπαδοί.
Mε βασική αρχή την αυθεντικά εναλλακτική rock άποψη στην μουσική τους έκφραση, οι Δημήτρης Γεωργουλίδης, Chris Koim και Nick Zigas, δημιουργούν τα καλλιτεχνικά τους alter ego, τους MARVEL ZEROES. Λίγα χρόνια μετά, με την προσθήκη των John Konou (ηλεκτρική κιθάρα) και Andy O Hara (μπάσο) στο σχήμα, οι MARVEL ZEROES απογειώνονται και συνεχίζουν, σαν άξιοι Rock αντιήρωες, να ξεσηκώνουν το κοινό και να προσφέρουν τις μουσικές τους υπηρεσίες με ανεβασμένη διάθεση και αμείωτη ένταση!!
Αυτόν τον καιρό ηχογραφούν το προσωπικό τους μουσικό υλικό, μέσα από το οποίο ήδη ξεχωρίζει το τραγούδι “Human… right?”, το οποίο κυκλοφορεί από την Phonograph και περιέχεται στη συλλογή «ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ», μια συλλογή τραγουδιών ενάντια στο φασισμό, παρέα με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο. Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται ως δυνατά rock parties, με ρεπερτόριο που συνδυάζει μοναδικά τις πιο ξεσηκωτικές rock μελωδίες.

Τους MARVEL ZEROES αποτελούν οι:
Δημήτρης Γεωργουλίδης (φωνητικά)
Chris Koim (πλήκτρα)
John Konou (κιθάρα)
Andy O Hara (μπάσο)
Nick Zigas (τύμπανα)

Facebook - YouTube

NUEVO
Οι NueVo είναι μια πενταμελής μπάντα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το είδος της είναι Alternative Rock, Rock και Pop  και έχουν κάνει διάφορα live σε Θεσσαλονίκη και Χίο και ετοιμάζονται για περισσότερα live και σε άλλες περιοχές (Λάρισα, Κατερίνη, Χίο). Άνοιξαν τη συναυλία των Locomondo στη Χίο το καλοκαίρι του 2012 και έχουν κάνει lives σε διάφορα μαγαζιά, clubs live stages και φεστιβάλ.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι «Μέσα στην πόλη» ως digital single. Έχουν και άλλα δικά τους κομμάτια που δεν τα έχουν γράψει ακόμα σε studio. Θα πάρει σειρά κάποιο από αυτά σύντομα.

Τα μέλη των NueVo είναι οι:
Αντώνης Ζαβέλης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά)
Νικόλαος-Ισίδωρος Κλούβας (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή)
Ελπίδα Σαραντίδου (πλήκτρα, φωνή) 
Βαγγέλης Κουμελάς (ντραμς)
Γιάννης Πλείανθος (μπάσο, φωνητικά)

Facebook - YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.