Πιο πρόσφατα

12/5/14

Τα αποτελέσματα του τελικού της Battle of the Bands!

BATTLE OF THE BANDS:
Νικητές του Μεγάλου Τελικού οι Embargo!

Οι νικητές Embargo παραλαμβάνουν το βραβείο τους
Επέβαλαν μουσικό embargo και ανακηρύχτηκαν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς…

Αν και μικροί στην ηλικία (τρεις δεκατεσσάρηδες και ένας δωδεκάρης) οι EMBARGO, όχι μόνο πήραν τις περισσότερες ψήφους του κοινού, αλλά ανακηρύχτηκαν και το καλύτερο - ανάμεσα στα έξι - συγκρότημα από την κριτική επιτροπή, στον Μεγάλο Τελικό του BATTLE OF THE BANDS που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Μαΐου 2014 στο Eightball Live Stage της Θεσσαλονίκης.
Το «ταξίδι» της ευγενούς άμιλλας των συγκροτημάτων, που ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου 2014, τερματίστηκε μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα από τους 400 και  πλέον φίλους, γονείς και συγγενείς των μελών τους, αλλά και απλούς θαμώνες φίλους της μουσικής σκηνής.

Για μια ακόμη φορά οι 4 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και το πάθος για την μουσική, αποθεώθηκαν από τους πολυάριθμους φίλους τους, κατόρθωσαν όμως να γοητεύσουν με το παίξιμό τους και την κριτική επιτροπή, που αποφάσισε ομόφωνα να τους ανακηρύξει πρώτους.
Οι EMBARGO είναι μια instrumental μπάντα με Heavy και Stoner Rock ήχους. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και έχει πάρει μέρος σε αρκετές σχολικές και εξωσχολικές εκδηλώσεις, καθώς και σε κάποια φεστιβάλ, αφήνοντας  πολύ καλές  εντυπώσεις. Τα ακούσματά τους αποτελούνται κυρίως από Pink Floyd, Led Zeppellin, Guns Ν’ Roses, AC/DC, Karma to Burn, Kyuss, System of A Down και Tool.
Επιπλέον το συγκρότημα έχει ασχοληθεί και με την σύνθεση δικών του κομματιών.

Το συγκρότημα αποτελούν οι:
Alex Chrima (12 ετών), ντραμς 
Johnny Chrima (14 ετών), κιθάρα
Harry Nill (14 ετών), κιθάρα
Ψηλός (14 ετών), μπάσο 

Το πρώτο βραβείο, που κέρδισε το συγκρότημα, είναι ένα ετήσιο συμβόλαιο για την παραγωγή ενός digital single, που είναι χορηγία της MUSIC FACTORY ENTERTAINMENT (Γρ. Λαμπράκη 246), η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και ψυχαγωγίας. Το βραβείο απένειμε ιδιοχείρως ο Development Manager – Producer της εταιρίας Σάκης Ιωάννου.
Επίσης κέρδισε μια ημερήσια ηχογράφηση, προσφορά του STUDIO JAM (Αρτέμιδος 60).

Η απονομή του βραβείου στους Vital Secret
Δεύτερο συγκρότημα με τις ψήφους του κοινού αναδείχτηκαν οι VITAL SECRET, ένα μουσικό σχήμα με ήχους της rock και blues σκηνής, που επιλέγει και ερμηνεύει τραγούδια, τα οποία επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της εν λόγω μουσικής  και όχι μόνο.
Συνειδητά απομακρυσμένο από τα εμπορικά «τερτίπια» της εποχής, εξελίσσει  τον ήχο του, δίνοντας έμφαση στην τεχνική, κάνοντας αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς,  πάντα όμως με σεβασμό στη μουσική που επιλέγεται.

Το group αποτελείται από τους:
Βασίλη Καρβούνη – κιθάρα, φωνητικά   
Κώστα Καρβούνη – κιθάρα, φωνητικά    
Χρίστο Σταματιάδη - κρουστά
Σταύρο Τσιμπραηλίδη– μπάσο
Σωτήρη Καρβούνη-κιθάρα
Περικλή Χαραλαμπίδη - φωνητικά 
Αχιλλέα Καλλίστρατο – τεχνική υποστήριξη

Το συγκρότημα κέρδισε τη χορηγία των καταστημάτων μουσικών οργάνων, ηχητικών, αξεσουάρ και εξαρτημάτων ΡΙΧΑΡΔΟΣ (Παπαναστασίου 76 & 69, Κωνσταντινουπόλεως 27), που ήταν το πετάλι της Dunlop CRYBABY GCB95 WAHWAH. Κέρδισε επίσης την παραγωγή ενός demo 4 τραγουδιών, που ήταν χορηγία του REVOLVER RECORDING STUDIO (Ικτίνου 18).

Η απονομή στους Beerocracy
Η κριτική επιτροπή ανέδειξε ως δεύτερο συγκρότημα τους BEEROCRACY. Το γκρουπ είναι το αποτέλεσμα ένωσης πέντε νέων ανθρώπων με αγάπη για τη μουσική. Κινείται γύρω από το πυρήνα της rock με έντονες αναφορές, όμως, και σε άλλα μουσικά ακούσματα όπως το funk και το blues.
Με φοιτητική-νεανική διάθεση ανακαλύπτονται συνεχώς νέοι μουσικοί ορίζοντες προσανατολισμένοι ιδιαίτερα σε μουσικά ακούσματα από μεγάλους rock και blues καλλιτέχνες του παρελθόντος.

Τα μέλη:
Γιώτα Παπαχρυσού - Φωνή
Κοσμάς Σπανίδης - Κιθάρα
Γιάννης Γκίνης - Κιθάρα, Φωνητικά
Κώστας Χατζόπουλος-Βουζογλάνης - Μπάσο
Αργύρης Θώμογλου – Ντραμς

Η μπάντα κέρδισε ένα ετήσιο συμβόλαιο για την παραγωγή ενός digital single, που είναι χορηγία της MUSIC FACTORY ENTERTAINMENT.
Κέρδισε επίσης την παραγωγή ενός κομματιού μέσα σε 6 ώρες ή την ηχογράφηση 6 ωρών, που είναι προσφορά του STUDIO MAGNANIMUS (Μητροπόλεως 129). Το βραβείο απένειμε ιδιοχείρως ο ιδιοκτήτης του studio Γιώργος Πεντζίκης.

Τρίτο συγκρότημα με τις ψήφους του κοινού αναδείχτηκαν οι BAND SAWS, που δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2011, για να πάρουν μετά από διάφορες αλλαγές την τελική τους μορφή τον Νοέμβριο του 2013.
Η απονομή στους The Band Saws
Είναι επηρεασμένοι πολύ από ροκ ελληνικά και ξένα ακούσματα άλλων δεκαετιών, κάτι όμως που δεν τους περιορίζει στο να παίζουν και πιο καινούρια κομμάτια. Ιδιαίτερη έφεσή τους, ο πειραματισμός και οι διασκευές κομματιών.

Τα μέλη:
Βίλυ Φεσσατίδου – φωνή,
Μπάμπης Έξαρχος – κιθάρα και φωνή
Χάρης Γουσγουριώτης – κιθάρα και φωνή 
Νίκος Τσώνος – μπάσο
Φώτης Χριστόπουλος – ντραμς

Το συγκρότημα κέρδισε ένα ετήσιο συμβόλαιο για την παραγωγή ενός digital single, που είναι χορηγία της MUSIC FACTORY ENTERTAINMENT και επίσης δύο πρωινά  sessions από τις 10.00 έως τις 16.00, προσφορά του STUDIO RED HOUSE (Σαρανταπόρου 29).

Επιλαχούσα μπάντα αναδείχτηκαν οι  ΑΝEF, που κέρδισαν  την παραγωγή κομματιού μέσα σε 8 ώρες ή ηχογράφηση 8 ωρών, που είναι χορηγία του EASTSIDE RECORDING STUDIO (23ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης –Πολυγύρου).
Είναι μια garage punk rock noise μπάντα, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013. Αποτελείται από εφήβους (16-18) ετών, που φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Έχουν συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές συναυλίες, σχολικά φεστιβάλ καθώς και σε συναυλία συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΤ3. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν να μπουν στο studio για την πρώτη τους ηχογράφηση.

Η απονομή στους ANEF
Το group αποτελείται από τους:
Νίκο Χρυσοχόο, ηλεκτρική κιθάρα
Βασίλη Βλέτση, ηλεκτρική κιθάρα
Νίκο Μπόνο, μπάσο
Ορφέα Γραμματικόπουλο, φωνητικά
Θοδωρή Τσιάκα, τύμπανα

Την κριτική επιτροπή του Τελικού αποτελούσαν ο κ. Γρηγόρης Αποστολόπουλος, μουσικός, ως πρόεδρος, με μέλη τους κ.κ. Γιώργο Πεντζίκη, μουσικό και ιδιοκτήτη του STUDIO MAGNANIMUS, Νίκο Αντωνίου, σκηνοθέτη, Σάκη Ιωάννου, Development Manager – Producer της Music Factory Entertainment και Γιάννη Μπίτζιο, μουσικό.

Το BATTLE OF THE BANDS διοργανώθηκε με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το SUMMER RAIN ROCK RADIO.
Η συναυλία του Τελικού μαγνητοσκοπήθηκε από τον κ. Γιώργο Αγτζίδη και φωτογραφήθηκε από τον Φώτη Τέλλογλου, ενώ η διοργάνωση του διαγωνισμού και η παρουσίαση όλων των συναυλιών ήταν του δημοσιογράφου Γιάννη Νέγρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.