Πιο πρόσφατα

30/6/14

Σωτήρης Καστάνης - Πορτοκαλί

Θυμάσαι εκείνα να απογεύματα στη θάλασσα που φώναζες να φύγουμε και σου λεγα λίγο ακόμα; Για εκείνα τα δειλινά σου μιλώ ντε, τα "πορτοκαλιά", που όλα ομορφαίνουν παράξενα και φαντάζουν ιδανικά. Ο ουρανός  έτοιμος να ανοίξει, κάτι σα να σου μιλήσει, κάτι σου χρωματίζει τα μέσα σου.

Άραγε τι να είναι στ' αλήθεια αυτό που σε κρατά; Να 'ναι ο απόηχος της θάλασσας  που σε συνδυασμό με τις πολύχρωμες μελωδίες φωτοσυνθέτουν την ψυχή σου, ή μήπως το δροσερό cocktail που κρατάς στα χέρια;

Κάπου εκεί αρχίζω να τρέχω προς την θάλασσα, να προφτάσω το κύμα που θα με παρασύρει. Θα με παρασύρει σε χρόνους και τόπους όπου η ανεμελιά ήταν πιο ισχυρή της αγωνίας, του φόβου. Εκεί ζωντανεύουν οι φωνές των παιδικών φίλων που μόνο τους μέλημα είναι να προλάβουν την κούνια τους στην "παιδική χαρά".

Και η σκέψη γυρνά πίσω, στην πραγματικότητα, καθώς οι πρώτες σταλαγματιές ακουμπούν το κορμί μου, ενεργοποιώντας αυτόματα όλες μου τις αισθήσεις. Θεέ μου, πόση ομορφιά μπορεί να αντέξει η ψυχή.

Η μυρωδιά της με ξεσηκώνει με καλεί στο τραγούδι της. Και εκεί που μπαίνεις στο ρυθμό της samba, όλα σταματούν και βγαίνει το ουράνιο τόξο με την βεντάλια των χρωμάτων του. Κάτι σαν "πεταλούδες", ξάφνου μπροστά σου όλα αποκτούν χρώμα και χάνομαι στην μουσική.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι σκεπτόταν ή πως ζούσε όλη εκείνη την περίοδο ο Σωτήρης Καστάνης και η ομάδα του και έφτιαξε το Πορτοκαλί. Θερμό, ζεστό, καλοκαιρινό σαν τον όνομα του δίσκου.
Ορχηστρικά κομμάτια, μελωδίες που σε ταξιδεύουν σε μέρη και ανθρώπους που αγάπησες αλλά και σε αυτά που θα έρθουν.

Καλοτάξιδο φίλε Σωτήρη!

Ζέτα Καρκαμπούνα

Βρείτε τον Σωτήρη Καστάνη στα: Official Site - Facebook - YouTube


Δελτίο Τύπου

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ  -  Σωτήρης Καστάνης
Μια πολύχρωμη μουσική άποψη, με το «Πορτοκαλί» σε πρώτο πλάνο.

«Πορτοκαλί»  τιτλοφορείται ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Σωτήρη Καστάνη, ενός κιθαρίστα που συνοδεύει τα μουσικά μας ακούσματα εδώ και αρκετά χρόνια. Από τη συμμετοχή του στα γκρουπ Λευκή Συμφωνία και Ένοχο Λα τη δεκαετία του ’90, μέχρι σήμερα, ως βασικός κιθαρίστας στο σχήμα της Νατάσσας Μποφίλιου, ο Σωτήρης Καστάνης έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε ποικίλα μουσικά μονοπάτια και έρχεται να καταθέσει για πρώτη φορά το προσωπικό του μουσικό απόσταγμα.

Οι 9 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που απαρτίζουν το «Πορτοκαλί», ορχηστρικές κατά κύριο λόγο, κινούνται ηχητικά στον ευρύτερο ηλεκτρικό ήχο, με ατμοσφαιρική διάθεση και πινελιές από rock μέχρι swing και samba. H συνθετική μαεστρία του Σωτήρη Καστάνη, που έχει πάρει τα διαφημιστικά εύσημα σε δεκάδες καμπάνιες γνωστών προϊόντων, έρχεται να συναντήσει τα πρώτο του στιχουργικό αλλά και τραγουδιστικό εγχείρημα στο ομώνυμο τραγούδι του CD. H Κατερίνα Πολέμη και η Γεωργία Κωνσταντίνου, καθώς και ο JP Carlot, επενδύουν με τη φωνή τους τις φιλοτάξιδες μελωδίες του Σωτήρη Καστάνη, όχι μόνο στα Ελληνικά αλλά και σε Βραζιλιάνικα & Γαλλικά. Την παραγωγή διανθίζουν με τη μουσική τους εμπειρογνωμοσύνη μερικοί από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς. Μια εμπνευσμένη δουλειά που φιλοδοξεί να συνοδεύσει τα καλοκαιρινά απογευματινά κοκτέιλ αλλά και τα ταξίδια μας με άφθονο μουσικό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.