Πιο πρόσφατα

26/7/14

Οι Mix Grill στο Summer Rain!

Μόλις μια εβδομάδα πριν την εμφάνιση τους  στο 36o  River Party, μιλούν για την μουσική τους, τα βιώματα τους, την διαφορετικότητα τους από κάθε τι κοινό. Κάτι από ροκ, από ethnic, παραδοσιακό, κάποιες φορές punk: όπως λέμε Mix Grill.

Είναι επτά μέλη και όλοι τους σπουδαστές στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα. Το διαμάντι αυτής της πόλης, που ξεχωρίζει τόσο για το επίπεδο των σπουδών όσο και για την καλλιτεχνικότητα των σπουδαστών.
 Oλα ξεκίνησαν πριν από δυόμιση χρόνια, όταν δυο μέλη της μπάντας, ο Καλλίδωρος Χατζόπουλος, για τους φίλους "Καλύτερος", παρέα με τον Φάνη Κουσιουνέλο κάνουν μια προσπάθεια να ενώσουν Ανατολή και Δύση. Ο πρώτος με την βοήθεια της τρομπέτας μας πάει μελωδικά κάπου  στην δεκαετία  του '30. ενώ ο δεύτερος με το κανονάκι του στα βάθη της Ανατολής.

Όμως δεν μένουν εκεί. Η μπάντα ολοένα και πληθαίνει, αποκτά την πολυμορφικότητα που της πάει! Αμέσως προστίθενται ένα ηλ. μπάσο, σαξόφωνο, τύμπανα, ηλ. κιθάρα και φυσικά έρχεται μια φωνή και ταυτόχρονα ευγενική παρουσία να ολοκληρώσει το σύνολο της.

Εμφανίζονται για πρώτη φορά στο 5ο Art Festival του Τ.Λ.Π.Μ όπου καλούνται να παρουσιάσουν τη μουσική τους σε ένα  ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό. Ο θαυμασμός και η ανταπόκριση του κόσμου απεριόριστη! Εκείνοι, πιο έτοιμοι από ποτέ. Έτοιμοι για νέα μουσικά ταξίδια. Νέοι στόχοι ξεδιπλώνονται, το όνειρο αρχίζει να αποκτά την αλήθεια του.

Ο καθένας τους κουβαλά τα δικά του βιώματα, ιδέες, μίξεις  με αποτέλεσμα κομμάτια όπως το Εγώ Θέλω Πριγκιπέσσα του Παναγιώτη Τούντα, Ο Νονός (The Godfather), Xθες Το Βράδυ στου Καρίπη αλλάζουν ύφος, αφού  προστίθενται από μέρους τους στοιχεία ska, punk rock, balkan, ethnic. Δημιουργούν το δικό τους μουσικό καμβά, αφήνουν το στίγμα τους ενώ το κοινό αρχίζει να αποδέχεται τη διαφορετικότητα τους.Μια αντισυμβατικότητα κόντρα στην επόχη και στον τόπο μας κάνοντας έτσι τη δική τους μουσική επανάσταση.

Live στις κατά τόπους μουσικές σκηνές της περιοχής, η συμμετοχή τους στην έναρξη του Πατρινού καρναβαλιού 2013, η παρουσία τους στο φεστιβάλ της ΚΝΕ (όπου θα τους δούμε και φέτος), μέχρι την πιο καθοριστική εμφάνιση τους, στο 36ο River Party-Νεστόριο Καστοριάς.

Οι ίδιοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους, αλλά και την αγωνία να παίξουν μπροστά σε χιλιάδες κόσμου με τη Φανή (τραγουδίστρια των Mix Grill) να φουσκώνει από πάθος και ανυπομονησία για την μέρα εκείνη. Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε εκείνη, διότι η λαχτάρα της είχε ποτίσει όλες τις αισθήσεις!

Τώρα δικαίως θα ρωτήσει κάποιος αν σκοπεύουν να ακούσουμε δική τους προσωπική δουλειά. Για την ακρίβεια, δουλεύουν εδώ και πολύ καιρό κάποια κομμάτια και περισσότερο "δοκιμάζουν" τη Φανή μιας κι εκείνη μοιάζει να ανταπεξέρχεται σε όλα!

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας λοιπόν δεν σας κρύβω πως η σκέψη μου ταξίδευε. Σκεφτόμουν όλη αυτή την καθαρότητα, τόσο στα λόγια τους, όσο και στα πρόσωπα τους. Οι προθέσεις τους αγνές, καθαρές, αυθεντικές. Η μουσική κοινός παρονομαστής όλων. Η αλήθεια οδηγός τους!

Venceremos  παίδες!

υ.γ  Δημήτρη Καλαντζής σε ρόλο εμψυχωτή της παρέας, η επόμενη συνάντηση μας θα γίνει συνοδεία ρακής σαν γνήσιος Κρητικός

Οι Mixgrill είναι:
Φανή Ευσταθίου - φωνή
Δημήτρης Καλαντζής- ηλ. κιθάρα
Καλλίδωρος Χατζόπουλος - τρομπέτα
Φάνης Κουσιουνέλος - κανονάκι
Σάκης Πολύζος - ηλ.μπάσο
Γιώργος Αγγουριδάκης - τύμπανα
Σταύρος Ξιούρας -σαξόφωνο

Ζέτα Καρκαμπούνα

1 σχόλιο:

Thank you, and may the force be with you.