Πιο πρόσφατα

18/9/14

Ο Eminem μηνύει κυβερνών κόμμα για τη μουσική του

Στη Νέα Ζηλανδία ο πρωθυπουργός της χώρας, χρησιμοποίησε το παγκοσμίως γνωστό τραγούδι Lose Yourself του Eminem στην προεκλογική του καμπάνια.
Αυτό ήταν αρκετό για να βγάλει τον rapper έξω από τα ρούχα του, καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν είχε δώσει την άδεια για κάτι τέτοιο. Γι' αυτό ο Αμερικανός μαζί με την εταιρεία Publishing στην οποία βρίσκεται, έστειλαν αγωγή στο κυβερνών κόμμα της Νέας Ζηλανδίας, με αιτία την παράνομη χρήση του βραβευμένου hit-τραγουδιού του.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός John Key δεν έδωσαν συνέχεια στο συμβάν, χωρίς καμία δήλωση. Διέρρευσε ωστόσο πως είχαν πάρει άδεια από μια Αυστραλιανή δισκογραφική εταιρεία, ήρθαν σε συμβιβασμό αλλά τελικά σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το Lose Yourself.

Επίσης οι δικηγόροι υπεράσπισης του Αμερικανού rapper δήλωσαν "Είναι απογοητευτικό το κόμμα που έχει κάνει τόσα για τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων και ιδιοκτησίας να ξέρει τόσο λίγα για αυτά".

Έχει συμβεί και στο παρελθόν ο Eminen να διεκδικεί τα δικαιώματα για τη μουσική του, συγκεκριμένα ακόμη τρεις φορές. Γενικότερα, έχει γίνει πολύ συχνό φαινόμενο κι από άλλους καλλιτέχνες να καταθέτουν αγωγές και ιδίως σε πολιτικά κόμματα!

Αναστασία Μανωλούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.