Πιο πρόσφατα

27/9/14

Τελικά ο Thom Yorke κυκλοφορεί σόλο δίσκο!

Όχι. Αυτό που περιμέναμε εδώ και κάποιες εβδομάδες δεν ήταν η νέα δουλειά των Radiohead. Ήταν η νέα σόλο δουλειά του Thom Yorke! Μάλιστα, το μυστηριώδες βινύλιο που είχε αναρτήσει στο twitter ήταν το άλμπουμ του, σε φυσική μορφή (περισσότερα εδώ). Ο Βρετανός μουσικός έπιασε στον ύπνο το κοινό, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα κύματα ενθουσιασμού με την αποκάλυψη της κυκλοφορίας του άλμπουμ του, κάτι που φαίνεται και από τις πωλήσεις.

Το Tomorrow's Modern Boxes, όπως ονομάζεται το νέο άλμπουμ, κυκλοφόρησε χωρίς κάποια φανερή προειδοποίηση εχθές το μεσημέρι, μέσω BitTorrent και μπορείτε να το αποκτήσετε από εδώ, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει πως ο νέος του δίσκος είναι ένα ακόμα πείραμα, στην προσπάθεια του να βρει καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας. Φαίνεται πως βρήκε μία, καθώς στις δυο πρώτες ώρες κυκλοφορίας του άλμπουμ 34900 άτομα έσπευσαν να το κατεβάσουν!

Τα στοιχεία που εξέδωσε η ίδια η υπηρεσία του BitTorrent δείχνουν πως το... πείραμα του Thom Yorke είναι αρκετά επιτυχημένο. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που δεν ακολουθεί την... πεπατημένη, το είχε κάνει και το 2011 διαθέτοντας δωρεάν το Rainbows, το τελευταίο, μέχρι στιγμής, άλμπουμ των Radiohead.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του πρώτου κομματιού του δίσκου, A Brain In A Bottle, εδώ.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ:


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.