Πιο πρόσφατα

10/9/14

Κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των U2!

Πέντε χρόνια μετά το No Line On The Horizon κυκλοφορεί το μόλις τέταρτο άλμπουμ των U2 για τον 21ο αιώνα. Ο τίτλος του είναι Songs Of Innocence και κυκλοφορεί σε... φυσική μορφή στις 13 Οκτωβρίου, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο μέσω iTunes.

Οι ανακοινώσεις έγιναν εχθές, στην παρουσίαση του νέου iPhone, όπου ακούστηκε και το πρώτο single του άλμπουμ, The Miracle (Of Joey Ramone). Οι έχοντες λογαριασμό στο iTunes μπορούν να κατεβάσουν τα 11 κομμάτια του άλμπουμ, για τα οποία το συγκρότημα δηλώνει πως φανερώνουν την αγάπη τους για το ροκ και το πανκ των 70's και την electronica και soul των αρχών των 80's.

Το εναρκτήριο τραγούδι και πρώτο singe, The Miracle (Of Joey Ramone) είναι αφιερωμένο, που αλλού, στον Joey Ramone, ενώ στα liner notes σημειώνεται πως οι τέσσερις U2, νέοι ακόμα, είδαν τους Ramones στο Δουβλίνο, χωρίς εισιτήριο και με τη βοήθεια ενός φίλου. Είδαν μισή συναυλία, έφτανε όμως για να είναι από τις καλύτερες βραδιές της ζωής τους. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, σύμφωνα με τον Bono, ξεκινούν από την ίδια θεματική αφετηρία: Σχέσεις, φιλία, εραστές, οικογένεια. Γι αυτό και είναι πολύ προσωπικός δίσκος για όλους, πιθανότατα concept.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα τραγούδι αφιέρωμα στη μητέρα του Bono, που πέθανε όταν αυτός ήταν δεκατεσσάρων, κι ένα στους Clash.

Η tracklist:
The Miracle (Of Joey Ramone)
Every Breaking Wave
California (There Is No End To Love)
Song For Someone
Iris (Hold Me Close)
Volcano
Raised By Wolves
Cedarwood Road
Sleep Like A Baby Tonigh
This Is Where You Can Reach Me Now
The Troubles

Στη φυσική του μορφή το άλμπουμ θα είναι διπλό βινύλιο, με 24 σελίδες εσώφυλλο, ενώ θα περιλαμβάνονται ακουστικές εκτελέσεις και δυο ακόμη τραγούδια, τα Lucifer's Hand και The Crystal Ballroom.


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.