Πιο πρόσφατα

13/10/14

Η Αλεξάνδρα Κλάδη και το Τρίο Σταρ μας κερνάνε... "Σπιτικά Λικέρ"

Αλεξάνδρα Κλάδη και το "Τρίο Σταρ"
"Σπιτικά Λικέρ"

στο Belle - Amie
Πρεμιέρα: Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

Τον φετινό χειμώνα το Belle – Amie θα φιλοξενήσει στη μουσική σκηνή του την τραγουδοποιό, μουσικό και "μπριόζα" ερμηνεύτρια, Αλεξάνδρα Κλάδη, που μαζί με το "Τρίο Σταρ" θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Σπιτικά Λικέρ». Μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία το καλοκαίρι που πέρασε, η Αλεξάνδρα Κλάδη και η μπάντα της διαμορφώνουν ένα μουσικό πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για την νοσταλγική και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ιστορικού αυτού χώρου στο Πασαλιμάνι του Πειραιά.

Τραγούδια μέχρι τη δεκαετία του ’50, από το ελληνικό παλιό bel canto, (Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Μαρούδα κ.ά.) ξαναζωντανεύουν με τη φρεσκάδα της ενορχηστρωτικής μαεστρίας της Αλεξάνδρας και της μπάντας της και της έντονης θεατράλε προσωπικότητάς της. Στη σκηνή εμφανίζεται πότε με το ακορντεόν της, πότε με το μαντολίνο της αλλά και με πολλά άλλα μουσικά όργανα που με το ηχόχρωμά τους δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο μουσικό αποτέλεσμα.

Μια multi-instrumentalist προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στην επικοινωνία του στίχου, καθώς τα τραγούδια της αποτελούν μικρές ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από τον έρωτα και τα ευτράπελά του και παρουσιάζονται με μια δόση (αυτο)σαρκασμού και χιούμορ! Οι μελωδίες της παραπέμπουν σε μια πιο ρομαντική παρελθοντική εποχή αλλά ο στίχος της είναι σύγχρονος, λιτός και πνευματώδης.

Παίζουν:

Το τρίο Σταρ:
Αλέξανδρος Καραδήμος : Κιθάρα 
Χρήστος Σπηλιόπουλος: Πνευστά 
Παύλος Μαραγκός: Μπάσο 

Guest: Ο Παύλος Λογαράς στα τύμπανα

Αλεξάνδρα Κλάδη : Ακορντεόν, μαντολίνο, μελόντικα, μεταλλόφωνο, γιουκαλίλι.

Η Αλεξάνδρα Κλάδη γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής, Σύνθεση και Film Scoring στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και συνθέτης παιδικών μιούζικαλ. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της Digital Single "Στο Κολωνάκι" από την Feelgood Records (ακούστε το εδώ).

Έναρξη παραστάσεων: Πέμπτη 16 Οκτωβρίου
στις 22:30 
Οι επόμενες Πέμπτες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Είσοδος Ελεύθερη

Belle Amie
Αγγ. Μεταξά 11
Πασαλιμάνι
Τηλ. 210 4175740

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.