Πιο πρόσφατα

20/10/14

Τέρμα οι ενοχλητικοί "κάμεραμεν" των συναυλιών;

Σίγουρα έχεις βρεθεί σε περισσότερες από μια συναυλίες όπου προσπαθούσες να δεις και/ή να κουνηθείς, αλλά μπροστά σου αντίκριζες έναν στρατό από κινητά τηλέφωνα και επίδοξους κάμεραμεν που βιντεοσκοπούν ολόκληρη τη συναυλία. Πλέον αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν.

Μια νέα εφεύρεση, ονόματι Yondr, έρχεται εκ του San Francisco για να δώσει τη λύση. Πως λειτουργεί; Κατ' αρχάς, στο χώρο των συναυλιών δημιουργούνται χώροι απαγόρευσης χρήσης κινητού. Όταν ο κόσμος εισέρχεται στο χώρο τους δίνεται μια λεπτή θήκη κινητού (κάτω φωτό) η οποία επιστρέφεται όταν τελειώνει η συναυλία. Το... μυστικό της θήκης αυτής είναι πως όταν εισέρχεται ο θεατής στη ζώνη απαγόρευσης κλειδώνει, οπότε κάθε χρήση του κινητού είναι αδύνατη.


Ακόμη και αν πρόκειται για κλήση, ο κάτοχος του τηλεφώνου θα πρέπει να βγει από τη ζώνη απαγόρευσης, ώστε να ξεκλειδωθεί η θήκη και να μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του.

Ο εμπνευστής της εφεύρεσης αυτής, Graham Dugoni, δήλωσε πως η δημιουργία του Yondr ήρθε έπειτα από την παρατήρηση πως η κατάχρηση των κινητών δημιουργούν ιδιαίτερα αντικοινωνική αλληλεπίδραση σε συγκεκριμένα πλαίσια της κοινωνικής μας ζωής.

Πέραν από συναυλιακούς χώρους, το Yondr αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου η χρήση του κινητού τηλεφώνου κρίνεται ενοχλητική. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.