Πιο πρόσφατα

21/10/14

Boogie Belgique live στη Θεσσαλονίκη!

Boogie Belgique full band Live

Opening Act: Apanemic & Moody Sanchez w/ S.Lazarinos


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014
Block33

Ticket info : Προπώληση: 5€ (τα πρώτα 200 εισιτήρια) | Ταμείο: 8€
Σημεία Προπώλησης:
Lotus Record Shop
Music Land (Ticket House)
Stereodisc
Underground (Αγ.Σοφίας)
Διαδικτυακά: http://boogie-skg.eventbrite.com/


Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου οι Βέλγοι Boogie Belgique επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό full band show "ντυμένο" με visuals! Στο line up της βραδιάς ακόμη ο μοναδικός Apanemic και ο Moody Sanchez μαζί με τον Στέφανο Λαζαρινό (saxophone).

Ο mr. Boogie, κατά κόσμο Oswald Cromheecke, ιθύνων νους των Boogie Belgique, είναι έτοιμος να προσφέρει μια μοναδική live εμπειρία μαζί με το συγκρότημά του σε πλήρη σύνθεση αυτή τη φορά...

Έχοντας κερδίσει διεθνή αναγνώριση συμμετέχοντας σε δεκάδες festivals στην Ευρώπη και αφού άνοιξαν τις δύο συναυλίες των Thievery Corporation το περασμένο καλοκαίρι, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Boogie Belgique διανύουν την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας τους. Αναγνωρίζοντας την αγάπη του ελληνικού κοινού αποφάσισαν να επιστρέψουν και να προσφέρουν μια σειρά από μοναδικά live band shows, παρουσιάζοντας τον ξεχωριστό τους ήχο. Ένα μίγμα από προ-ηχογραφημένα samples και ζωντανής μουσικής, παλιών και νέων ήχων, μια αίσθηση νοσταλγίας διανθισμένη όμως από καινοτόμα ηχητικά στοιχεία...

O ίδιος ο mr. Boogie περιγράφει τον ήχο του ως ένα ταξίδι σε Abstract Hip-Hop/Funk/Electroswing γεμάτο upbeat tracks. Με συνοδεία τρομπέτας, drums, πλήκτρων και synths μας περιμένει μια νύχτα γεμάτη χορό και ένταση...

Σαν μέλη των δισκογραφικών Cold Busted και Dusted Wax Kingdom, οι Boogie Belgique έχουν κυκλοφορήσει ήδη τρία LPs με tracks που έχουν αποκτήσει μόνιμη θέση στα airplays αρκετών ραδιοφονικών σταθμών. Το debut album “Blueberry Hill” (Dusted Wax Kingdom) το οποίο περιλαμβάνει σπουδαία tracks “Stairway to the USSR”, “Once Have I”, “Oh Lord” και “Moriarty” είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια της τελευταίας του κυκλοφορίας. Το δεύτερο album “Time For A Boogie” έχει κυκλοφορήσει από τη Cold Busted και περιλαμβάνει γνωστά tracks, όπως: “Swing Thing”, “Ms. Yutani” , “Northern Light” , “Love In Your Eyes” , “Hear,Hear” και φυσικά “Time For A Boogie”. Πιο πρόσφατο release είναι το διπλό concept album “Nightwalker (Vol. 1 & 2)”, ο πρώτος τόμος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013 και ο δεύτερος τον Μάρτιου του 2014 από τη Dusted Wax Kingdom, περιλαμβάνοντας τα “All Over The World”, “Travelling”, “Back To Nowhere”, “Final Parade”, “Broken Mirror”, “Nightwalker”, “Lucifer”, “Forever & Ever”, “Hello Sinner”, “Gabriel”, “Like It Hot”, “Monstro” και τα μοναδικά remixes από Mononome, S Strong και Proleter!

Απολαυστικά jazzy samples, μπλεγμένα μοναδικά με «γεμάτα» vintage drum breaks, τα οποία δημιουργούν μια μοναδική old school αστική ατμόσφαιρα...

Apanemic 

O Apanemic, γεννημένος στα Ιωάννινα, παρακολουθεί το hiphop από τα τέλη του '90, συμμετέχοντας από το 2002 σε αρκετά εγχώρια hiphop σχήματα και projects.Το 2008 καταπιάνεται αποκλειστικά με την instrumental, sample based music production, παράγοντας ένα είδος οργανικής μουσικής που βασίζεται αποκλειστικά σε samples, χρησιμοποιώντας ένα Akai MPC 2000XL και ένα 2500, καθώς και αναλογικά μέσα.

Οι επιρροές του, η συλλογή παλιών δίσκων και η αισθητική πάνω στην καλή μουσική ήταν οι λόγοι που τον έκαναν να καθίσει μπροστά από το MPC και τα samplers του και να δημιουργήσει beats. Οι ήχοι του προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα που φτάνει από τις αρχές του ‘50 έως τα τέλη του ‘70, με επίκεντρο κομμάτια ξεχασμένα εδώ και δεκαετίες.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια, αλλά η αίσθηση που βγαίνει είναι θα λέγαμε ένας σπάνιος, groovy, ρετρό και ζεστός ήχος, μερικές φορές αναμεμιγμένος ομαλά με swing και shake μελωδίες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η προσθήκη των psych και downtempo στοιχείων είναι αισθητή. Ο ίδιος περιγράφει τη μουσική του σαν ένα μίγμα από Trip Hop / Downtempo / Instrumental Hip Hop, βασιζόμενη στα samples και τον αναλογικό ήχο.

Η πρώτη δουλειά του Apanemic κυκλοφόρησε από την Dusted Wax Kingdom στις 15 Ιουλίου 2013, με τίτλο "Apanemia EP", ενώ ακολούθησαν συμμετοχές σε συλλογές και αρκετά lives σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της επαρχίας.

Μοοdy Sanchez

Ο Moody Sanchez γεννημένος στη Καβάλα και ασχολείται ενεργά με το Hip-Hop από τις αρχές του 2000. Συμμετέχοντας στους Gozar Studio Production και σε άλλα projects. Στις αρχές του 2012 ασχολείστε αποκλειστικά με το beat making φτιάχνοντας Hip-Hop/Trip hop downtempo beats βασισμένα σε Blues και Soul δείγματα. Μέτα απο συνεργασίες με πολλούς μουσικούς φτιάχνει την Rebel Funk Orchestra ένα instruemental σχήμα που συνδυάζει Mpc set και jam από μουσικά όργανα. Το 2014 ιδρύει τους "The Gangsters of Love" μια full band με 2 τραγουδιστές, 2 πιανίστες, μπάσο και σαξόφωνο. Μαζί με το Στέφανο Λαζαρίνο (Kashmir, Superclean, Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες, Ξαξακες) συνδιαζουν Mpc grooves με saxophone jams σε ένα uplifting, ρομαντικό, χορευτικό και soulful set.

Boogie Belgique info:
Facebook -  Soundcloud - Bandcamp - YouTube

Apanemic info:
Facebook - Soundcloud - Bandcamp

Moody Sanchez info:
Soundcloud

Block 33, Πολυχώρος Πολιτισμού
26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία
T: 2310533533 || www.block33.gr || info@block33.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.