Πιο πρόσφατα

31/10/14

David Gilmour: "Δεν υπάρχει πλέον χώρος για τους Pink Floyd"

O David Gilmour ξεκαθάρισε σε όλους, πως δεν υπάρχει περίπτωση συνέχισης του θρυλικού συγκροτήματος και ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει ο ίδιος σόλο δίσκο μέσα στο 2015.

Πιο συγκεκριμένα, ο Gilmour έδωσε συνέντευξη στο Rolling Stone μιλώντας αποκλειστικά και μόνο για τη δική του καριέρα, λίγες μόνο ημέρες μάλιστα πριν την κυκλοφορία του The Endless River.

Όταν τον ρώτησαν για το συγκρότημα, ο ίδιος δήλωσε: "Μόνο στην ιδέα και στη σκέψη συνέχισης των Pink Floyd με λούζει κρύος ιδρώτας" και συμπλήρωσε: "Απολαμβάνω τη ζωή και τη μουσική μου και δεν υπάρχει πλέον χώρος για τους Pink Floyd".

Έπειτα όταν η κουβέντα πήγε στον νέο δίσκο των Pink FloydThe Endless River, καθώς είναι απόλυτα ειλικρινής απάντησε: "Συνήθως εγώ και ο Roger προκαλούσαμε πάντα φασαρία στα Μέσα, που η παρουσία του Rick ξεχνιόταν. Ήταν όμως απαραίτητος όσο ο καθένας μας. Δημιουργούσε ένα ολόκληρο ηχητικό περιβάλλον, με τρόπο που κανείς άλλος δεν μπορούσε". Αναγνωρίζοντας έτσι το πόσο πολύτιμη ήταν η παρουσία του Rick Wright.

Ο Gilmour έμεινε αρκετό καιρό ανενεργός διότι παντρεύτηκε ξανά κι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένεια και τα παιδιά του, αφήνοντας πίσω όλο αυτόν τον μύθο και τις μεγάλες περιοδείες. Είναι πλέον κουρασμένος γι'αυτά και συμπλήρωσε: "Όταν τις έκανα, το αγαπούσα, το διασκέδασα. Αλλά είδα ότι γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο. Δεν έβλεπες πια τον κόσμο τόσο μακριά που έφτανε. Θέλω να παίζω πια σε μικρότερα μέρη, να τους βλέπω. Δεν είναι ψηλά στη λίστα μου να κάνουν μεγάλες συναυλίες".

Ως προς τον προσωπικό του δίσκο δήλωσε πως έχει κάποια μισοτελειωμένα τραγούδια ιξού και η μακρινή ημερομηνία και πως για την προώθηση του, πιθανόν να κάνει κάποια μικρή περιοδεία.

Τέλος όταν τον ρώτησαν για συμμετοχή του Roger Waters στον δίσκο του, φανερά ενοχλημένος απάντησε: "Γιατί στην ευχή όλοι θεωρούν ότι κάνει η μία πλευρά έχει σχέση με την άλλη, είναι μυστήριο για μένα. Κάνει τα δικά του και τα πάει θαυμάσια, εμείς τραβάμε το δρόμο μας. Ο Roger θέλει να είναι η μοναδική δύναμη πίσω από οτιδήποτε κάνει. Αν τον έφερνες πίσω σε κάτι που λειτουργεί δημοκρατικά, δεν θα ήταν και τόσο καλός σε αυτό".

Αναστασία Μανωλούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.