Πιο πρόσφατα

30/10/14

Ομιλία του Jack White στο Yale για τα μπλουζ του '20

Αγαπημένο θέμα και έμπνευση για τον Jack White: Τα πρώτα μπλουζ, των δεκαετιών 1920/30. Μιλά γι αυτά όπου κι αν βρίσκεται, ακόμα και αν είναι άσχετα με το θέμα της συζήτησης. Αυτή τη φορά όμως το πέτυχε.

Το γνωστό Πανεπιστήμιο Yale είχε καλεσμένο τον μουσικό σε μια συζήτηση για την Paramount Records, η οποία ήταν από τις πρώτες εταιρείες που σύστησαν το ευρύ κοινό στα μπλουζ και σε καλλιτέχνες όπως οι Ma Rainey, Blind Lemon Jefferson, Charley Patton κ.α.

Η Third Man Records, η δισκογραφική που διατηρεί ο χαρισματικός καλλιτέχνης κυκλοφόρησε πέρυσι μια συλλογή από ηχογραφήσεις εκείνης της εποχής της Paramount, ενώ στις 18 του φετινού Νοέμβρη πρόκειται να κυκλοφορήσει άλλη μια, υπό τον τίτλο The Rise And Fall Of Paramount Records vol.2.

"Το όμορφο με την Paramount είναι ότι κατέκτησε κατά λάθος την αμερικανική κουλτούρα στην τιμή του ενός δολλαρίου" φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο White, σύμφωνα με την Yale Daily News, ενώ στάθηκε σε δυο κλασσικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν τις μέρες της "κυριαρχίας" της Paramount. Συγκεκριμένα, λόγος έγινε για το A Spoonful Blues του Charley Patton, τραγούδι για τον εθισμό στην κοκαΐνη, και το Diddie Wa Diddie του Blind Blake (καμία σχέση με το ομώνυμο του Bo Diddley) και τα δυο προερχόμενα από το 1929.

Δείτε το σχετικό άρθρο της εφημερίδας του πανεπιστημίου εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.