Πιο πρόσφατα

9/10/14

Πάρτυ Αναμνήσεων vol.3 στο Principal Club Theater!

ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ vol. 3 
@ Principal Club Theater

"Ψήφο εμπιστοσύνης" στη δεκαετία του \60 έδωσαν οι εκατοντάδες νοσταλγοί της, που κατέκλυσαν το βράδυ της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου 2014 την ευρύχωρη αίθουσα του Principal Club Theater (πρώην Αποθήκη του Μύλου) στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχουν σε ένα ακόμη ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία μελών των ομάδων “Συγκροτήματα του ’60-’70” και “ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ” του Facebook.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του κιθαρίστα των Βορείων, Γιώργου Γώγου, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, με μεγάλο μέρος της να ανήκει στο αφιέρωμα στο Γιώργο Πολυχρονιάδη, τραγουδιστή πολλών νεανικών συγκροτημάτων τη δεκαετία του ’60 και θριαμβευτή του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1979-Παλαί ντε Σπορ, “Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη”).

Τη συναυλία άνοιξαν οι Vault Of Acanthus, ένα συγκρότημα από το Αίγιο, που ήρθε ειδικά για το Πάρτυ, στο πλαίσιο πανελλήνιας περιοδείας του. Το γκρουπ κινείται κυρίως στα μονοπάτια του συμφωνικού - μελωδικού rock/metal με γυναικεία φωνητικά, ενώ υπάρχει μια μίξη με progressive στοιχεία και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αν κρίνει κανείς από τα χειροκροτήματα στο τέλος κάθε τραγουδιού.
Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:
• Ruby Μπουζιώτη - Φωνή
• Γιάννης Σημαιόπουλος - Κιθάρα
• Γιώργος Γεωργουσόπουλος - Πλήκτρα
• Κώστας Σταθόπουλος - Μπάσο
• Θανάσης Κόκκαλης - Ντραμς     


Το αφιέρωμα στις αναμνήσεις άρχισε ουσιαστικά με την προβολή videos από παλιότερες εμφανίσεις των Βορείων στα Πάρτυ Αναμνήσεων, όπου τραγουδά ο Γιώργος Γώγος, ενώ στη συνέχεια μια τετράδα καταξιωμένων μουσικών, που είναι ακόμη μάχιμοι, οι Αντώνης Βαρσαμούδης (τραγούδι-κιθάρα), Σαράντης Κασσάρας (πλήκτρα), Χρήστος Κίλιας (τύμπανα) και Γιώργος Μιχαηλίδης (μπάσο), ξαναθύμισαν στους θαμώνες στιγμές από τα θρυλικά μουσικά πρωινά και τα beach parties της δεκαετίας του ’60 στη Θεσσαλονίκη.


Συγκινητικές ήταν οι στιγμές από το reunion των Snowballs. Ο Γιώργος Πολυχρονιάδης συνάντησε μετά από 48 χρόνια τους φίλους της νιότης του, με τους οποίους ουσιαστικά ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα του. Εκτός από τον ίδιο ανέβηκαν στη σκηνή οι Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Θόδωρος Δοβλέτογλου, Γιάννης Πανταζής, Νίκος Φρίγκος, Μόσχος Μπίτζιος και Πέτρος Σούλας (νέος δήμαρχος Ευόσμου-Ελευθερίου-Κορδελιού).


Στη συνέχεια ο Πολυχρονιάδης με τη συνοδεία των Νίκου Αντωνίου, παλιού ντράμερ των Drops, στους οποίους συμμετείχε, Γρηγόρη Αποστολόπουλου, Μόσχου Μπίτζιου (Snowballs) και Γιώργου Παπαδόπουλου, ερμήνευσε μεγάλες επιτυχίες, δικές του και ξένες, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα.


Η βραδιά έκλεισε με τους Climactirians, μια μπάντα, από τις ελάχιστες, που εξακολουθούν να ερμηνεύουν αποκλειστικά μεγάλες επιτυχίες των sixties.
Οι Χρήστος Τσιλιπάκος (μπάσο), Αλέκος Περιστερίδης (ρυθμική κιθάρα), Μόσχος Μπίτζιος (πλήκτρα), Γρηγόρης Αποστολόπουλος (σόλο κιθάρα), Δημήτρης Μητρούσης (ντράμς), Τάσος Βάις (τραγούδι), Μαρία Εσκιτζή (τραγούδι) και Κώστας Παπαργυρίου (κρουστά - φυσαρμόνικα) ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα αφήνοντας υποσχέσεις για το επόμενο πάρτυ.


Το πρόγραμμα επιμελήθηκε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Νέγρης.
Φωτογραφίες: Γιώργος Αγτζίδης.
Το ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ διοργανώθηκε με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION.
http://www.i-jukebox.gr/
http://www.facebook.com/groups/1420118391567775
http://www.facebook.com/overthetop.promotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.