Πιο πρόσφατα

6/11/14

Μητέρα Φάλαινα Τυφλή & Πάνος Βιντζηλαίος στο ΣτΝ!

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ
& ΠΑΝΟΣ ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ 

@ Σταυρός του Νότου Club 
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Για πρώτη φορά, το πολυμελές ωδικό κήτος της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής συναντά τον νέο τραγουδιστή Πάνο Βιντζηλαίο σε μία απρόσμενη σύμπραξη επί σκηνής!

Τραγούδια και από τις δύο δισκογραφικές δουλειές της Φάλαινας ("Ορχήστρα στο Βυθό", 2010 και "Ναυάγια στη Στεριά", 2014, αμφότερα από την αποκλειστική ετικέτα του γκρουπ "Πλαγκτόν Μουσικές Παραγωγές"), αλλά και απίθανες διασκευές από τη διεθνή ροκ παράδοση και τραγουδοποιία, είναι τα υλικά της μοναδικής αυτής συνεργασίας που θα συζητηθεί.

Ο Πάνος Βιντζηλαίος, ο οποίος αναδείχθηκε από το περσινό τηλεοπτικό show του ANT1 "The Voice", αλλά και αποτελεί εξέχον μέλος του δυναμίτη του εγχώριου εναλλακτικού ροκ, των Pulse R, συναντάει τη Μητέρα Φάλαινα Τυφλή στο stage του ζεστού και φιλόξενου Club του Σταυρού του Νότου, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό performance διεθνούς βεληνεκούς, όπου αμφότεροι καλλιτέχνης και γκρουπ ταξιδεύουν το κοινό μέσα από τραγούδια του ρεπερτορίου της Φάλαινας, αλλά και διασκευές που αναδεικνύουν τη χροιά και τις δυνατότητες ενός τόσο νέου και ταλαντούχου τραγουδιστή όπως ο Βιντζηλαίος. Οι Bruce Springsteen, Paolo Nutini, The Commitments, U2, Joe Cocker, Jamie Cullum, Midnight Oil και πολλά άλλα γκρουπ και καλλιτέχνες, διασκευάζονται υπό το ξεχωριστό πρίσμα της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής, παρέα με τον Πάνο Βιντζηλαίο!

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 είναι μόνο η αρχή, αυτής της τόσο απρόσμενης μα και τόσο ενδιαφέρουσας συνεργασίας!

ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Σταυρος του Νοτου Club
(Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9226975)
Ώρα Ανάδυσης: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)

Μητέρα Φάλαινα Τυφλή

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα "υποβρύχιο", ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, την "Ορχήστρα στο Βυθό", τον Οκτώβριο του 2010 στην αποκλειστική της δισκογραφική ετικέτα με την επωνυμία "Πλαγκτόν". Στις 10 Απριλίου του 2014, παρουσίασε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου στην Αθήνα το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Ναυάγια στη Στεριά", του οποίου την τελική μίξη έκανε ο Chris Eckman των αμερικάνων The Walkabouts!

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:
Διαμαντής Διαμαντίδης - Κιθάρα / Φωνή
Μιχάλης Κραουνάκης - Σαξόφωνο
Λάμπης Μητσιάκης - Τρομπόνι / Μαντολίνο
Ειρήνη Συσκάκη - Βιολί
Σωτήρης Πέπελας - Τρομπέτα / Φωνή
Ηλιάνα Κορέτση - Βιολοντσέλο
Ηλίας Καλούδης - Πιάνο / Πλήκτρα
Αντώνης Σταυρόπουλος - Ηλεκτρικό μπάσο
Κρίτων Μπελλώνιας - Τύμπανα

Official Site - Vimeo - Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.