Πιο πρόσφατα

24/11/14

Δυο ταινίες στα σκαριά για τη ζωή της Janis Joplin

Μέρα... κινηματογραφικών νέων η σημερινή. Μετά τις αποκαλύψεις για τον... διακαή πόθο του Brad Pitt να υποδυθεί τον Bruce Springsteen, μια νέα είδηση είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά δυο(!) ταινίες, διαφορετικές παραγωγές, που θα πραγματεύονται τη ζωή της Janis Joplin.

Στην πρώτη, που έχει προκαλέσει και μεγαλύτερο "θόρυβο", ο πιο πιθανός σκηνοθέτης είναι ο Jean-Marc Vallee, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων το Dallas Buyer's Club, ταινία που έδωσε Όσκαρ σε Jared Leto και Matthew McConaughey. Μπορεί τίτλος να μην υπάρχει ακόμη, όμως γνωστό έχει γίνει πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2015, ενώ πρωταγωνίστρια θα είναι η Amy Adams.

Η, μέχρι στιγμής υποψήφια για 5 Όσκαρ, ηθοποιός έχει δηλώσει πως είναι όνειρο ζωής να ενσαρκώσει τη Janis. Παρά την ηλικιακή διαφορά που υπάρχει (η Adams βαδίζει στα 40, και ας μην της φαίνεται, ενώ η Janis είχε πεθάνει στα 27) ο ρόλος φαίνεται πως ταιριάζει "γάντι" στην Αμερικανίδα ηθοποιό.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια ταινία η οποία έχει τίτλο (Janis), έχει σκηνοθέτη (Sean Durkin), αλλά το σημαντικότερο της "ατού" είναι πως έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα για τη χρησιμοποίηση των τραγουδιών της.

Αναμένουμε να δούμε ποια από τις δυο ιδέες θα ευοδώσει, αν το καλοσκεφτούμε όμως, μια ενδεχόμενη συνεργασία παραγωγών και σκηνοθετών με την Adams πρωταγωνίστρια θα μπορούσαν να συνθέσουν μια από τις καλύτερες βιογραφικές ταινίες που έχουμε.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.