Πιο πρόσφατα

24/12/14

Battle of the Bands: Athens Calling part 3 στο Αν Club

To i-JUKEBOX.gr και η 'Over the Top' Promotion παρουσιάζουν:

BATTLE OF THE BANDS 2014-15
Athens Calling

Κυριακή 4 Ιανουαρίου, An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Doors open: 18.30 / Gig starts: 19.00
Είσοδος: 6€

Leg 3 line-up:
HARD DISK DRIVE
NARCOSIS
SECRET ANGELS
STRAIN OF CHAOS
TARTARUS DEPTH
THE BAKASS

* Η σειρά και οι ώρες εμφάνισης θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία.
** Λόγω του διευρυμένου line-up, από τη συγκεκριμένη βραδιά θα προκύψουν 2 νικητές.

FB Event

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

HARD DISK DRIVE
Οι Hard Disk Drive είναι μια heavy metal που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τους Κωνσταντίνο, Πάνο και Θάνο στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου έδωσαν την πρώτη τους συναυλία σε τοπικό club.

Τους επόμενους μήνες το συγκρότημα άρχισε να συνθέτει δικό του υλικό, ενώ παράλληλα συνέχιζε τις ζωντανές εμφανίσεις σε τοπικά μπαρ της περιοχής. Το καλοκαίρι πλαισιώθηκε από τον Τάκη Αντωνόπουλο στη δεύτερη κιθάρα και τον Φώτη Δρακόπουλο στα πλήκτρα, ενώ έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε φεστιβάλ (Killertune Festival), όπου μοιράστηκε τη σκηνή με τους ΑΤΜ.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η μπάντα ηχογράφησε το πρώτο της demo με τίτλο "Sadistic Leader", το οποίο περιέχει 3 κομμάτια: "World", "Sadistic Leader" και "Powerpoint". Τον Ιανουάριο του 2012 έγινε παρουσίαση του συγκροτήματος στον διαδικτυακό σταθμό Rockgenesis.gr, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου το συγκρότημα συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο Killertune Festival, μαζί με τους Minerva Superduty και τους Exarsis. Το 2013 oι Hard Disk Drive έδωσαν την πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη σε τοπικό κανάλι, ενώ τον χειμώνα του ίδιου χρόνου η μπάντα αποφάσισε να συνεχίσει χωρίς πλήκτρα.

Το 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους video clip για το κομμάτι "World", το οποίο αποτελεί και soundtrack της ταινίας μεσαίου μήκους "Κοσμική Φυγή" σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Τζωρτζίνη. Επίσης οι Hard Disk Drive εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Kalamata Street Festival μαζί με τους Breath After Coma και άλλες τοπικές μπάντες.

Tην ίδια περίοδο, ο Πάρις πήρε τη θέση του Τάκη την δεύτερη κιθάρα και το συγκρότημα έδωσε την πρώτη του συναυλία με τον νέο κιθαρίστα στο Remedy Live Club, στο πλαίσιο του διαγωνισμού "Warfield", όπου και προκρίθηκε στους ημιτελικούς επικρατώντας των Masquera di Ferro.

Το γκρουπ αποτελούν οι Κωνσταντίνος Φιλντίσης (φωνή/κιθάρα), Πάρις Χατζηθεοδώρου (κιθάρα), Παναγιώτης Λίτσας (μπάσο) και Θάνος Καραλής (τύμπανα).

Facebook - YouTube

NARCOSIS
Νarcosis είναι μια heavy rock μπάντα από την Αθήνα, που ιδρύθηκε το 1998 από τον Κώστα Παππά (φωνητικά/κιθάρα). Με την πάροδο των χρόνων, ανέπτυξαν τη heavy rock μουσική τους, που χαρακτηρίζεται από έντονα guitar riffs.

Ο ήχος του γκρουπ έχει εξελιχθεί, συνδυάζοντας επιρροές από μια ποικιλία διαφορετικών στυλ, όπως το desert /grunge/alternative rock. H μπάντα έχει ηχογραφήσει συνολικά 8 demos και έχει μια μακρά ιστορία live εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ.

Το τωρινό line-up αποτελούν οι Κώστας Παππάς (φωνητικά/κιθάρα), Μάνος Σπιτιέρης (κιθάρα), Γιάννης Τούσσας (μπάσο) και Παύλος Κουναλάκης (τύμπανα).

Facebook - ReverbNation - SoundCloud 1 - SoundCloud 2 - YouTube

SECRET ANGELS
Οι Secret Angels είναι μια progressive death/doom metal μπάντα από την Αθήνα, που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2013. Έχουν δώσει αρκετές live εμφανίσεις, ενώ αυτή τη στιγμή ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ, που φέρει τον τίτλο "Tyrant" και του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται μέσα στο 2015.

Το line-up αποτελούν οι Μανώλης Βλαβιανός (drums), Πέτρος Στεφανίδης (bass/backing vocals), Μιχάλης Τζιωτάκης (guitars/backing vocals) και Αλέξης Ρούσσος (lead vocals/additional guitars).

Facebook - YouTube

STRAIN OF CHAOS
Οι Strain Of Chaos είναι μια symphonic/gothic metal μπάντα που ξεκίνησε ως ιδέα στα τέλη του 2007, αλλά οργανώθηκε και άρχισε να είναι ενεργή από το 2011. Έκτοτε δουλεύουν το δικό τους υλικό με σκοπό τη δημιουργία δίσκου, ενώ παράλληλα έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε αρκετούς χώρους στην Αθήνα.

Από το γκρουπ έχουν περάσει αρκετά μέλη, ενώ την τωρινή σύνθεση αποτελούν οι Στέφανος Αφουξενίδης (φωνή), Δημήτρης Σγαρδέλης (πλήκτρα), Παντελής Αγγελίδης (κιθάρα), Μίνος Φυλακτός (μπάσο), Ευγένιος Μπονταρένκο (τύμπανα) και Εύα Μίχου (φωνή).

Facebook

TARTARUS DEPTH
Οι Tartarus Depth είναι ένα κράμα death και black, με στοιχεία thrash metal, που κάνει τα πρώτα του βήματα στην ελληνική metal σκηνή. Ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2014, με τη σύνθεση να αποτελείται από τους Γιώργο Γρηγοριάδη (φωνητικά), Τάσσο Γιαννακούλια (κιθάρα), Αργύρη Αργυρίου (κιθάρα), Αρίστο Μαλαματένιο (μπάσο) και Στέφανο Μαντζουράνη (τύμπανα).

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους και την πρόσφατη ίδρυσή τους, οι Depth έχουν στο ιστορικό τους πολυάριθμες live εμφανίσεις, ενώ μπαίνουν σύντομα στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου.

Facebook - YouTube 1 - YouTube 2

THE BAKASS
Οι BaKass ιδρύθηκαν τον χειμώνα του 2013 στην Καλαμπάκα με αρχικό όνομα Joker's, από τον Γιώργο Βάλλα (κιθάρα/φωνή), τον Μήτσο Ζυγολάνη (κιθάρα/β' φωνητικά) και τρία ακόμα μέλη.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Γιώργος και ο Μήτσος συναντήθηκαν με τους Αργύρη Ρούστα (πλήκτρα), Σωκράτη (Soco) Καραφύλλα (τύμπανα) και Ζήση Ρούστα (μπάσο), που αποτέλεσαν και τα τρία 3 νέα μέλη στη σύνθεση της μπάντας.

Το όνομα άλλαξε σε BaKass και το γκρουπ ξεκίνησε τότε να γραφεί δικά του κομμάτια πάνω σε rock/hard rock ύψος. Αυτό το διάστημα επεξεργάζονται σε στούντιο τα καινούρια τους τραγούδια.

Facebook - SoundCloud - YouTube

*********

Λίγα λόγια για το BATTLE OF THE BANDS:

Το BATTLE OF THE BANDS 2014-2015 / Athens Calling διεξάγεται Τετάρτη και Κυριακή στο An Club έως τον Μάιο, με τους εξής όρους:
• Tα συγκροτήματα που συμμετέχουν, ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα (δικά τους ή και διασκευές).
• Νικήτρια θα αναδεικνύεται η μπάντα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Τα συγκροτήματα που έχουν επικρατήσει σε κάθε βραδιά, θα συγκεντρωθούν την άνοιξη του 2015 σε δύο Ημιτελικούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι συμμετοχές του Μεγάλου Τελικού, τον Μάιο του 2015.
• Έπαθλα του Διαγωνισμού αποτελούν ηχογραφήσεις & πρόβες σε στούντιο, μουσικά όργανα, opening acts σε συναυλίες και άλλες προσφορές από τους χορηγούς της εκδήλωσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα αναλυτικά.

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο info@i-jukebox.gr (με την ένδειξη "Αθήνα") και στο 6948 880-532.

Περισσότερες πληροφορίες:
Athens Calling FB Group
Thessaloniki Edition FB Group
i-Jukebox.gr
Over the Top Promotion

Χορηγοί Επικοινωνίας:
ROCKWAY | GREEK REBELS | MIX GRILL | ROCK ADDICTION
IN2LIFE | ROCK GREECE | RECKONING HOUR | HARD MUSIC
FULL THROTTLE RADIO SHOW | SUMMER RAIN ROCK RADIO
ROCKAROLLA RADIO | SINAVLIA | KOURDISTIRI
BLOOD BROTHERS RADIO | LUST RADIO | BEATER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.