Πιο πρόσφατα

9/12/14

Battle of the Bands: Thessaloniki Edition leg 4 στο Eightball

To i-JUKEBOX.gr και η ‘Over the Top’ Promotion παρουσιάζουν:

BATTLE OF THE BANDS 2014-15
Thessaloniki Edition

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, Eightball Live Stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα)
Doors open: 20.30 / Gig starts: 21.00
Είσοδος (με μπύρα): 6€

Leg 4 line-up:
Α GUN’S BASEMENT
ASTRAL CROSSING
BREAKTHROUGH
CONSTRAINT
GREY THEORY
* H σειρά εμφάνισης θα προκύψει μετά από κλήρωση την ημέρα της συναυλίας.

FB Event

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

A GUN’S BASEMENT
Οι A-Gun's Basement δημιουργήθηκαν το 2013 και πειραματίζονται γύρω από το είδος του stoner rock . Mέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 2 demo CDs (Acoustic Demo, Jam Session 2014) και έχουν ξεκινήσει να ηχογραφούν την τρίτη δουλειά τους.

Με σκοπό να στηρίξουν τη μουσική που έχουν κυκλοφορήσει, ξεκίνησαν ορισμένες live εμφανίσεις, ενώ στο παρελθόν έχουν παίξει μαζί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής stoner σκηνής, όπως οι Headquake.
 
Η μπάντα αποτελείται από τους Ανέστη Ψάλτου (τύμπανα), Απόστολο Μιχαλόπουλο (κιθάρα) και Γιώργο Κυριακίδη (μπάσο / φωνή).

Facebook - Site



ASTRAL CROSSING
Οι Astral Crossing είναι μια 4μελής metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκαν αρχικά στα μέσα του '90 και μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα επανενώθηκαν και επανασχηματίστηκαν στις αρχές του 2014.

Οι μουσικές τους επιρροές κινούνται στο US power prog και thrash metal ύφος, εμπλουτισμένες πάντα από τον προσωπικό τους ήχο. Τον Οκτώβριο του 2014 τελείωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου, που είναι προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015.

Στην παρούσα φάση το συγκρότημα προωθεί τον επερχόμενο δίσκο του με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το σημερινό line-up  αποτελείται από τους Κωνσταντίνο (φωνή), Δημήτρη (κιθάρες), Παναγιώτη (μπάσο) και Διονύση (τύμπανα).

Facebook - SoundCloud

BREAKTHROUGH
Οι Breakthrough δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2011. Στην αρχή ήταν μια cover μπάντα αλλά μετά αποφάσισαν να γράψουν τα δικά τους κομμάτια. Κυκλοφόρησαν ένα demo με τίτλο "Pedal to the Metal" (2 τραγούδια) και ένα full-length album με τίτλο "Against All" (8 τραγούδια).

Έδωσαν συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, κάποιες ως support και άλλες ως headliners. Συμμετείχαν σε συναυλίες με μπάντες όπως οι Mayfair και οι Sodom και είναι ανοιχτοί σε κάθε πρόταση όσον αφορά live εμφανίσεις. Το ύφος τους είναι heavy / thrash metal και ήδη δουλεύουν πάνω στον 2ο full length δίσκο τους.

Μετά από κάποιες αλλαγές στο line-up, η τωρινή τους σύνθεση αποτελείται από τους Chris Zaproudis (drums), Evris Napalm (lead guitar / backing vocals), Johnnys Mittas (bass guitar) και Lysandros Gkiliopoulos (rhythm guitar / vocals).

Facebook

CONSTRAINT
Οι Constraint είναι ένα νεοσύστατο progressive metal συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε το 2013. Έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής αρκετές εμφανίσεις με διάφορα σχήματα της πόλης. Τον Μάρτιο του 2014 πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση σαν headliners στο Eightball.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, το συγκρότημα παρουσίασε το πρώτο του demo κομμάτι "Organized Chaos", σε σύνθεση του Αργύρη Νάνου και στίχους του Λάζαρου Μιτσκόπουλου.

Οι βασικές επιρροές του γκρουπ μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν συγκροτήματα όπως Symphony X, Dream Theater, Pain of Salvation, Evergrey, Queensrÿche, Nightwish και Myrath.

Στη σύνθεση της μπάντας βρίσκονται οι Αγαθή Άτση (φωνητικά), Γιώργος Κύρου (κιθάρα), Αργύρης Νάνος (τύμπανα), Δημήτρης Χρυσοχόος (μπάσο) και Στράτος Ρακιτζής (πλήκτρα).

Facebook

GREY THEORY
Οι Grey Theory είναι ένα συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε τον Νοέμβρη του 2012 στην Κοζάνη. Βασισμένος σε rock n’ roll και heavy metal μουσική, ο ήχος τους εμπεριέχει συνδυασμό από hard rock & heavy metal riffs.

Μέσα σε 2 χρόνια, περισσότερα από 25 τραγούδια έχουν συντεθεί, 4 από αυτά έχουν ηχογραφηθεί και έρχονται ακόμη περισσότερα. Το τελευταίο τους κομμάτι είναι ένα power ballad τραγούδι με τίτλο "Train Kept a Rollin".

Οι Grey Theory έχουν λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και απέσπασαν αρκετές διακρίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασαν στο Schoolwave 2014, στο οποίο και έπαιξαν ζωντανά στις αρχές Ιουλίου.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι oι Μάκης Μελάς (lead guitar), Γιώργος Μαδίκας (drums), Ευθύμης Παπαδόπουλος (bass / vocals) και Δημήτρης Παπαβασιλείου (rhythm guitar / vocals).

Facebook - YouTube - Twitter - MySpace

*********

Λίγα λόγια για το BATTLE OF THE BANDS:

Το BATTLE OF THE BANDS 2014-2015 / Thessaloniki Edition διεξάγεται Τετάρτη και Κυριακή στο Eightball Live Stage έως τον Μάιο, με τους εξής όρους:
• Tα συγκροτήματα που συμμετέχουν, ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα (δικά τους ή και διασκευές).
• Νικήτρια θα αναδεικνύεται η μπάντα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Τα συγκροτήματα που έχουν επικρατήσει σε κάθε βραδιά, θα συγκεντρωθούν την άνοιξη του 2015 σε δύο Ημιτελικούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι συμμετοχές του Μεγάλου Τελικού, τον Μάιο του 2015.
• Έπαθλα του Διαγωνισμού αποτελούν ηχογραφήσεις & πρόβες σε στούντιο, μουσικά όργανα, opening acts σε συναυλίες και άλλες προσφορές από τους χορηγούς της εκδήλωσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα αναλυτικά.

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο info@i-jukebox.gr (με την ένδειξη "Θεσσαλονίκη") και στο 6944 59-75-05.

Περισσότερες πληροφορίες:
Thessaloniki Edition FB Group
Athens Calling FB Group
i-Jukebox.gr
Over the Top Promotion

Χορηγοί:
ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ | ΖΑΧΟΣ MUSIC STORE 
G.O.D. RECORDS | JAM RECORDING STUDIO
RED HOUSE MUSIC STUDIOS | REVOLVER RECORDING STUDIO
EASTSIDE RECORDING STUDIO | MAGNANIMOUS RECORDING STUDIO  

Χορηγοί Επικοινωνίας:
ROCK OVERDOSE | ROCKWAY | GREEK REBELS | MIX GRILL 
IN2LIFE | KULTUROSUPA | ROCK ADDICTION | ROCK GREECE 
RECKONING HOUR | SINAVLIA | ROCKAROLLA RADIO | KOURDISTIRI 
SUMMER RAIN ROCK RADIO | FULL THROTTLE RADIO SHOW 
HARD MUSIC | BLOOD BROTHERS RADIO | LUST RADIO | BEATER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.