Πιο πρόσφατα

8/12/14

Penny & The Swingin' Cats @ Cocktail Bar, 7/12/2014

Με τη Θεσσαλονίκη να θυμίζει όλο και περισσότερο Λονδίνο, και τη βροχή να δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, ένα live - ηλιαχτίδα γινόταν σε μια γωνιά της πόλης: Penny & The Swingin' Cats ήρθαν για να γεμίσουν μελωδίες το χώρο του Cocktail Bar, εχθές, 7 Δεκεμβρίου.

Αν και, θεωρητικά, υπάρχουν τραπεζάκια στο χώρο, είχε γεμίσει ασφυκτικά από νωρίς, οπότε περισσότερο πρόβλημα αποτελούσαν παρά λύση. Πώς θα χορέψεις όταν σε ενοχλεί το stand; Και μην πεις ότι δεν θα χορέψεις, γιατί αυτό δεν ισχύει ως εναλλακτική όταν πιάνουν τα όργανα οι... χορευταρούδες γάτες.

Γνωστές διασκευές, δικά τους τραγούδια και όλα τα απαραίτητα συστατικά γι αυτούς που... το προτιμούν ρετρό. Πάνω απ' όλα καλή διάθεση και όρεξη για μουσική, αλλά και κουβέντα, μεταξύ τους και με τον κόσμο.


Ένα προβληματάκι με τον ενισχυτή του Γιώργου Ζερβού δεν στάθηκε αρκετό για να χαλάσει αυτή η διάθεση, καθώς μετά από ένα μικρό διάλειμμα ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα, η μπάντα επέστρεψε δριμύτερη και πιο φωτεινή.

Από δικά τους κομμάτια σε διασκευές, και από κλασσικά ελληνικά και όχι μόνο κομμάτια πάλι πίσω στα δικά τους, η μπάντα αυτή έδειξε και πάλι πως είναι... Εξωτικό Χαρμάνι.


Αν δεν ήταν η ασταμάτητη βροχή των τελευταίων ημερών θα υπήρχε μια σύγχυση για την εποχή: Είναι άνοιξη; Είναι καλοκαίρι; Χειμώνας σίγουρα όχι, γιατί τα σύννεφα δεν έχουν θέση στα τραγούδια και το χαρακτήρα των Penny & The Swingin' Cats. Όταν δε τους ακούς έχοντας στο χέρι ένα coctail (προφανώς, αφού είσαι στο Cocktail Bar) τότε η σύγχυση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ήχο μπορεί να μην προσφέρουν, οι φωτογραφίες όμως μπορούν, έστω σε μικρό ποσοστό, να περάσουν την ατμόσφαιρα της χθεσινής βραδιάς. Δείτε τις εδώ.

Κείμενο: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη - Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.