Πιο πρόσφατα

10/12/14

Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ Αναμνήσεων vol.4 στο Principal!

To i-JUKEBOX.gr και η ‘Over the Top’ Promotion παρουσιάζουν:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ 
ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ vol. 4

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014, Principal Club Theater / Μύλος (Ανδ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη)

Συμμετέχουν οι:
ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ
ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΩΝΗΣ
VITAL SECRET
SIXTIES POWER

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 8€
Τηλ. κρατήσεων: 6944 59-75-05

FB Event

*********

Ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο ΠΑΡΤΥ ΑΜΑΝΝΗΣΕΩΝ, μια νοσταλγική επιστροφή των αξέχαστων θρυλικών ελληνικών μουσικών συγκροτημάτων της χρυσής δεκαετίας του '60, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 στις 9 το βράδυ, στο Principal Club Theater (πρώην Αποθήκη του Μύλου), με πρωτοβουλία των ομάδων του Facebook "Συγκροτήματα του '60 - '70" και "ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ".

Πρωταγωνιστές, ο δημοφιλής τροβαδούρος της αγάπης, Τέρης Χρυσός, και οι τραγουδιστές των "καλύτερών μας χρόνων", Λάκης Τζορντανέλλι και Γιώργος Πολυχρονιάδης, πλαισιωμένοι από δυο ακόμη τραγουδιστές, μέλη αγαπημένων μουσικών συγκροτημάτων της δεκαετίας του '60 στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, τον Βασίλη Παπαβασιλείου και τον Τάκη Τσώνη.

Μεγάλες επιτυχίες των 60s θα ερμηνεύσουν επίσης τα συγκροτήματα Vital Secret και Sixties Power, θυμίζοντας στους θαμώνες στιγμές από τα θρυλικά μουσικά πρωινά και τα beach parties της δεκαετίας του '60.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Νέγρης.

Περισσότερες πληροφορίες:
Πάρτυ Αναμνήσεων FB Page
http://www.i-JUKEBOX.gr
Over the Top Promotion
Principal Club Theater Official Site

*********

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ
Ο Τέρης Χρυσός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 20 περίπου ετών, οπότε και τον ανακάλυψε ο Άλκης Στέας, σε κάποιον διαγωνισμό τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη, όπου πρωτοεγκαταστάθηκε με τους γονείς του. Άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1961, συνεργαζόμενος με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ.

Συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς μαέστρους, εμφανιζόμενος σε συναυλίες και στις πίστες ονομαστών νυχτερινών κέντρων. Το 1963 κέρδισε το A' Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι του Κώστα Κλάββα "Πέταξε Ένα Πουλί".

Το 1964 ερμήνευσε το τραγούδι του Α. Αλεξανδράτου "Σβήσε Νύχτα", που πήρε το Δ’ Bραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1966 μετέσχε στους τελικούς του Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι του "Αγάπη αν Είναι να 'ρθεις". Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το 1968 ο δίσκος του 45 στροφών, με τα τραγούδια "Μύλος η Καρδιά μου" και "Τώρα πια".

Άλλες επιτυχίες του: "Όνειρο", "Ήταν μια Οπτασία", "Τάκα-τάκα-τα", "Μάθημα το Πάθημα", "Μικρή Ντιλάιλα" κ.ά.

Facebook - YouTube 1 - YouTube 2

ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στην Αθήνα το 1967. Στο διάστημα 1967-1969 ήταν τραγουδιστής στο συγκρότημα Cinquetti, που έπαιζε κυρίως διασκευές ξένων επιτυχιών στα ελληνικά. Επιτυχίες της εποχής αυτής ήταν "Το Κορίτσι του Φίλου μου", διασκευή του ιταλικού "La Donna di un Amico mio" του Roberto Carlos, το "Υπερήφανη Μαίρη", διασκευή του "Proud Mary" των Creedence Clearwater Revival, καθώς και το "Αγοράζω Παλιά".

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, συμμετείχε στους Juniors και κατόπιν ακολούθησε σόλο καριέρα. Πήρε την 3η θέση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 1975, με "Το Δικό μου Τραγούδι". Μεγάλη επιτυχία γνώρισε και η διασκευή του τραγουδιού "Τζένγκις Χαν".

Facebook - YouTube 1 - YouTube 2

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Δημοφιλής κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της ελαφράς μουσικής. Ο Ντίνος Δηματάτης (βλ. σύγχρονοι δισκοκριτικοί) τον θεωρεί (μαζί με τον Δημήτρη Ταμπόση) την πιο "σόουλ" χαρισματική φωνή στην εγχώρια σκηνή.

Σε ηλικία 14 ετών άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, συμμετέχοντας σε νεανικά συγκροτήματα και παίρνοντας μέρος σε μουσικά πρωινά και beach parties της δεκαετίας του '60. Το πιο γνωστό από τα συγκροτήματα ήταν οι Snowballs, ενώ αργότερα μεταπήδησε στους Βόρειους, για να ακολουθήσει στη συνέχεια σόλο καριέρα.

Το 1974, όντας επιστρατευμένος, μετέχει ως συνθέτης-τραγουδιστής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με το τραγούδι του "Τυφλός" έρχεται 4ος. Αυτό τον ενθαρρύνει να συνεχίσει και έτσι το 1979, με το τραγούδι του "Αν Ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας" (σε στίχους της Σάσας Μανέτα), παίρνει το Α' Βραβείο και 4 ακόμα βραβεία.

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στο Λονδίνο, το Μόντε Κάρλο, την Κύπρο, αλλά και στην Αυστραλία. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Έλληνες τραγουδιστές του είδους. Από το 1975 κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα και οι δίσκοι του (ως τραγουδιστή-τραγουδοποιού) πλησιάζουν τους 30, ενώ ένας από αυτούς ("38 Ροκάκια" - 1988) έγινε πλατινένιος.

Facebook - YouTube 1 - YouTube 2

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σε νεαρή ηλικία άρχισε να συμμετέχει σε διάφορα συγκροτήματα της πόλης (Monks, Olympians, Blow Up), ακολούθησε τους Idols σε μια μεγάλη περιοδεία στο εξωτερικό, ενώ συμμετείχε και στο συγκρότημα του Ιταλού Lino Fabiani.

Στη δεκαετία του 2000 ήταν μέλος των New Idols, Olympians Live και New Olympians και στη δεκαετία του 2010 μέχρι πριν από λίγους μήνες συμμετείχε στους Βόρειους. Διδάσκει μουσική και ακολουθεί σόλο καριέρα ως τραγουδιστής.

Facebook - YouTube

ΤΑΚΗΣ ΤΣΩΝΗΣ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του νεανικού συγκροτήματος των Brightness, με τους οποίους έκανε ένα 45άρι δισκάκι και συνέχισε με τους Strangers και έξι δίσκους των 45 στροφών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, στις αρχές του '70, δημιούργησε τους Mad και κατόπιν τους Sunset.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 ζει και εργάζεται στη Ρόδο πρώτα ως μέλος των Drops και στη συνέχεια μόνος του ως τραγουδιστής. Έχει στο ενεργητικό του αρκετούς δίσκους 33 στροφών.

Facebook - YouTube 1 - YouTube 2

VITAL SECRET
Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα με ήχους της rock και blues σκηνής. Επιλέγει και ερμηνεύει τραγούδια που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της εν λόγω μουσικής και όχι μόνο.

Στους πρώτους μήνες του 2014 έλαβε μέρος στον μουσικό διαγωνισμό Battle of the Bands που πραγματοποιήθηκε στο Eightball Live Stage της Θεσσαλονίκης και κατέκτησε τη 2η θέση ανάμεσα σε 40 περίπου groups, ενώ τον Απρίλιο παρουσίασε μια μουσική διαδρομή στην περίοδο 1959-1969, σε αφιέρωμα στα 60s στο Πάρτυ Αναμνήσεων στο Block 33.

Τον Αύγουστο το σχήμα παρουσίασε ένα δίωρο πρόγραμμα αφιερωμένο στις δεκαετίες '70 και '80, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι Vital Secret μπήκαν στο studio με σκοπό την ενορχήστρωση και την ηχογράφηση της νέας και αποκλειστικά δικής τους μουσικής συλλογής.  Στόχος πλέον είναι η αναζήτηση και ο πειραματισμός. Νέες μουσικές δημιουργίες παρέα με όσους η μουσική δεν είναι απλά μια συνήθεια.

Το group αποτελείται από τους: Βασίλη Καρβούνη (κιθάρα / φωνητικά), Κώστα Καρβούνη (κιθάρα / φωνητικά), Χρίστο Σταματιάδη (κρουστά), Σταύρο Τσιμπραηλίδη (μπάσο), Περικλή Χαραλαμπίδη (φωνητικά) και Αχιλλέα Καλλίστρατο (φυσαρμόνικα & τεχνική υποστήριξη).

Facebook - YouTube 1 - YouTube 2

SIXTIES POWER
Δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 από μέλη συγκροτημάτων των δεκαετιών '60 και '70. Αυτό τον καιρό κάνουν εντατικές πρόβες με ρεπερτόριο των sixties και η πρώτη τους εμφάνιση θα γίνει στο Χριστουγεννιάτικο ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ.

Η μπάντα αποτελείται από τους: Μιχάλη Σελβεσάκη (μπάσο), Κώστα Χατζηαντωνίου (τύμπανα), Τάσο Καραπαναγιωτίδη (κιθάρα), Παναγιώτη Κατσιγιάννη (πλήκτρα) και Περικλή Χαραλαμπίδη (τραγούδι).

Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.