Πιο πρόσφατα

12/1/15

Λεωνίδας Μπαλάφας @ Σταυρός του Νότου, 10/1/2015

Καταπληκτικός όπως πάντα ο Λεωνίδας Μπαλάφας στην προτελευταία παράσταση (10/1/15)  του στο Σταυρό του Νότου (για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή) με τραγούδια από τους "παλιούς", Ας Ρίχνει και Χαλάζι και Ανοιξιάτικη Μέρα, και τους τελευταίους του δίσκους, Απηλιώτης και Ανηφοριά, καθώς και τραγούδια που δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί δισκογραφικά αλλά και με διασκευές και ρεμπέτικη διάθεση.

Ξεκίνησε κατά τις 11:30 και τελείωσε, όπως πάντα, την παράσταση τα ξημερώματα, αν και ποτέ δεν είναι αρκετό. Πάντα κεφάτος και με πολύ διάθεση για χορό ταιριάζει απόλυτα με τη μπάντα που τον συνοδεύει. Η καταπληκτική αυτή μπάντα αποτελείται από τους Σπύρο Βρυώνη (ηλεκτρική κιθάρα, τσέλο, φωνητικά), Βαγγέλη Καραπέτρο (μαντολίνο, κρουστά, φωνητικά), Βαγγέλη Κατσαρέλη (τρομπέτα), Νίκο Παγώνη (τύμπανα), Κώστα Στεργίου (πλήκτρα, κρουστά, φωνητικά), Κώστα Φόρτσα (κλαρίνο, καβάλ, γκάιντα, φλάουτο, φωνητικά), αν και για λόγους υγείας ο πιανίστας απουσίαζε,

Αντάλλαζαν μεταξύ τους τα μουσικά όργανα και συνόδευαν τέλεια τον Λεωνίδα. Το σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να μην σε ξεσηκώσει και να σε κάνει να χορέψεις, έστω και για λίγο. Μέσα σε αυτό το κλίμα φυσικό είναι να νιώθουν όλοι μια αγκαλιά και αυτό οι στίχοι και τα λόγια του Μπαλάφα το μεγεθύνουν και σε κάνουν να νιώθεις ότι και εσύ είσαι πάνω στη σκηνή μαζί του.


Με στίχους που σε κάνουν να σκέφτεσαι και με μουσική που σε κάνει να χορεύεις, η διάθεση όλο άλλαζε. Όποιος δεν είχε την ευκαιρία να τον δει live και όποιος τον έχει δει, πρέπει να πάει στην τελευταία του παράσταση (και όπου αλλού μπορεί) γιατί όσες φορές και να τον δεις δεν είναι αρκετό. Πάντα έχει κάτι καινούργιο να πει και να τραγουδήσει, σε κάθε live του εκπλήσσεσαι για αυτό... "γλέντα να χαρείς, κόσμε γλέντα"!

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Διαβάστε εδώ μια παρουσίαση - κριτική του νέου δίσκου του Λεωνίδα Μπαλάφα, Ανηφοριά.

Ακόμα, βρείτε τον στο Top10 μας για το 2014 και στο φωτογραφικό αφιέρωμα του Summer Rain σε όλες τις συναυλίες του 2014.


Κείμενο - φωτογραφίες (& βίντεο): Ελίνα Καλογεροπούλου & Σοφία Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.