Πιο πρόσφατα

6/1/15

Μπάμπης Στόκας @ Μύλος Club, 5/1/2015

Στα πλαίσια των 25ων γενεθλίων του Μύλου, ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη και ο Μπάμπης Στόκας, φέρνοντας στη βαλίτσα του όλες τις μουσικές εκείνες που του έχουν κρατήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Με τις πόρτες να ανοίγουν λίγο μετά τις 9.30, την εμφάνιση της έκανε πρώτη, γύρω στις 11, η Παυλίνα Βουλγαράκη, μαζί με τους μουσικούς. Μας είπε καλή χρονιά και έγραψε τον πρόλογο της βραδιάς με κάποιες διασκευές αλλά και με δικά της κομμάτια, όπως το Εδώ.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι μια νέα καλλιτέχνιδα, η οποία βρίσκεται μαζί με τον Μπάμπη Στόκα αυτόν τον καιρό, και μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως πολύ σύντομα θα μπορεί να γεμίσει μόνη της κάθε σκηνή.

Η συνέχεια ανήκε στο Μπάμπη Στόκα: Ένα ταξίδι σε τραγούδια παλιά και αγαπημένα, από την εποχή των Πυξ Λαξ, μέχρι τα πιο πρόσφατα δικά του κομμάτια και διασκευές από αυτές που συνηθίζει να μας προσφέρει.


Αφού μας ευχήθηκε καλή χρονιά, με έρωτα, υγεία και πολλά λεφτά (και δουλειά, όπως πρόσθεσε), άφησε δίπλα του, σε... απόσταση βολής, το ποτήρι και τα τσιγάρα του, και έπιασε την κιθάρα.

Από κομμάτια δικά του σε μια συνεργασία με τον Πάνο Κατσιμίχα για τα Νησιά της Ειρήνης, και από τον Υπνόσακο στο Senior, σε τραγούδια που αγαπήσαμε από αυτόν είτε ως σόλο καλλιτέχνη είτε με τους Πυξ Λαξ.

Προσωπικά οι συναυλιακές μου εμπειρίες από τον Μπάμπη Στόκα περιορίζονται στη μεγάλη συναυλία που είχε δοθεί στη μνήμη του Μάνου στο Καυτατζόγλειο και μια τρόπον τινά παράσταση στην οποία συμμετείχε, μαζί με το Δημήτρη Σταρόβα, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μόνο του χθες τον είδα για πρώτη φορά, και μπορώ να πω πως δεν περίμενα τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.


Κρασί, καλή παρέα και οι μουσικές του να δίνουν νόημα σε αυτήν τη "μάζωξη", ίσως από τους λίγους καλλιτέχνες που θεωρώ πως όταν εμφανίζεται σε κλειστούς χώρους πρέπει να υπάρχουν τραπεζάκια.

Ελπίζουμε να ανανεώσουμε το ραντεβού και πάλι σύντομα με το Μπάμπη Στόκα, και αυτή τη φορά να τον απολαύσουμε περισσότερο (ο ίδιος βγήκε στη σκηνή περίπου στις 11.30).

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη - Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.