Πιο πρόσφατα

9/1/15

De Facto & Γιώργος Οικονόμου @ Eightball, 8/1/2015

Ένα live των De Facto αποτελεί από μόνο του είδηση. Εχθές (8/1) το συγκρότημα εμφανίστηκε στο Eightball, και ο Summer Rain ήταν εκεί. Μαζί τους ήταν και ο Γιώργος Οικονόμου.

Λίγο μετά τις 10, με τον κόσμο να συνεχίζει να έρχεται, ανέβηκε στη σκηνή ο Γιώργος Οικονόμου, τραγουδοποιός από την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη. Με τραγούδια από τους τρεις προσωπικούς του δίσκους έγραψε τον πρόλογο της βραδιάς και μας προετοίμασε για όσα θα ακολουθούσαν.

Κομμάτια όπως τα Δεν Ξέρω, Με Μια Ματιά κ.α., με τα οποία ο Γιώργος Οικονόμου και η μπάντα του μας βοήθησαν να τελειώσουμε χωρίς να το καταλάβουμε την πρώτη μπύρα. Περίπου μια ώρα έπαιξαν, δίνοντας μετά τη σκυτάλη στους De Facto.


Με 20 χρόνια πορείας στις πλάτες τους, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν "ψιλοχαθεί", οι De Facto αποτελούν, τουλάχιστον για μένα, μια από τις σημαντικότερες ποπ ροκ μπάντες της χώρας.

Πέτρος Παρασκευάς, Πέτρος Μίσκος και Δημήτρης Πουλιάκης ανέβηκαν στη σκηνή του Eightball, για να μας ταξιδέψουν από τα πιο γνωστά τους κομμάτια σε λιγότερο γνωστά, μέχρι την επιτυχία της Θεσσαλονίκης και κομμάτια από το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, Η Αυλή των Θαυμάτων.

Σε μια σκηνή με την οποία μοιάζουν να ταιριάζουν ιδανικά, ξεκίνησαν να παίζουν γύρω στις 11.30. Άλλη μια Μέρα Ζωντανός, Για την Ελένη, Πες Μου Ένα Ψέμα και φυσικά Θεσσαλονίκη μόνο κάποια από τα κομμάτια που ακούσαμε. Δεν θα μπορούσε να λείπει και το Γιάννη μου το Μαντήλι σου, λόγω των ημερών.


Και στο τέλος της βραδιάς, πάλι η ίδια απορία - παράπονο: Γιατί τέτοια συγκροτήματα να παίζουν μια φορά το χρόνο στο Eightball, ενώ θα έπρεπε να γεμίζουν μαγαζιά τριπλάσιας χωρητικότητας;

Ελπίζουμε η μπάντα να συνεχίσει να μας προσφέρει βραδιές σαν τη χθεσινή και μουσικές σαν αυτές που επί χρόνια παράγει, μένοντας ζωντανή στο παιχνίδι του μάρκετινγκ.

Ακούστε την περυσινή συνέντευξη των De Facto στον Summer Rain πριν το live τους στο Eightball.


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη - Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.