Πιο πρόσφατα

13/1/15

Iron Maiden, Radiohead & Arctic Monkeys ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι Iron Maiden, οι Radiohead, οι Arctic Monkeys και οι Bullet for my Valentine ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια κοινή δράση. Δεν πρόκειται για κάποια συναυλία, ή κάτι παρόμοιο, για κάτι όμως που τις αφορά.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα συγκροτήματα εξέδωσαν ανοικτή επιστολή, μέσω της Independent, για την καταπολέμηση της μαύρης αγοράς εισιτηρίων. Η συγκεκριμένη δράση έρχεται λίγο καιρό μετά την έκκληση του Dave Grohl προς Βρετανούς φανς, όπου τους είχε ζητήσει να προτιμούν τα εκδοτήρια από την ηλεκτρονική πώληση, ούτως ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Στην επιστολή των τεσσάρων συγκροτημάτων αναφέρεται πως οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στη δευτερογενή αγορά εισιτηρίων εκμεταλλεύονται τους οπαδούς και οι καλλιτέχνες καταστρέφονται. Ακόμη, ζητείται από την πολιτεία να προστατεύσει τα συμφέροντα των καταναλωτών και όχι να υποβοηθά ιστοσελίδες που πωλούν εισιτήρια.

Πέραν των καλλιτεχνών, την επιστολή συνυπογράφουν διοργανωτές θεαμάτων και αθλητικές ενώσεις. Εξάλλου, πέραν των συναυλιών, η παράνομη πώληση εισιτηρίων πλήττει και αθλητικούς αγώνες και θεατρικές παραστάσεις.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.