Πιο πρόσφατα

15/1/15

Δυο οπαδοί των Metallica ξαναηχογραφούν το St. Anger! (video)

Είναι κοινό μυστικό πως ο δίσκος St. Anger είναι ο πιο πολυσυζητημένος δίσκος των Metallica, και όχι για καλούς λόγους. Οι οπαδοί τους τον έχουν... αποκληρώσει, ενώ και οι ίδιοι των έχουν "απομονώσει", αν και πέρυσι στην Request Tour τους είχαν παίξει το ομότιτλο κομμάτι (τους είχε όμως ζητηθεί).

Κάτι η αποχώρηση του Jason Newsted, κάτι η πρόσφατη αποτοξίνωση του Hetfield, το άλμπουμ αυτό λίγο έλειψε να είναι και το τελευταίο του συγκροτήματος. Παρ' όλα αυτά, έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

Δυο οπαδοί των Metallica όμως αποφάσισαν να φέρουν το St. Anger εκεί που του αξίζει: Ο Chris D. και ο Dave C. ηχογράφησαν εκ νέου ολόκληρο το άλμπουμ, ονομάζοντας το project τους #STANGER2015. Μάλιστα, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

"Αυτό το άλμπουμ πάντα διχάζει. Πολλοί το απέρριψαν, πολλοί το αγκάλιασαν, όπως εμείς. Το μικρύναμε 15 λεπτά σε διάρκεια, αν και κάθε ριφ και στίχος είναι ίδια. Η παραγωγή είναι σαφώς πιο συμβατική. Ο ήχος βγαίνει πιο περιεκτικός και συγκεντρωμένος και ελπίζουμε να εκτιμηθεί από όσους τον θεωρούν ως μια ανωμαλία στην καριέρα της μεγαλύτερης metal μπάντας".

Ακόμη τονίζεται μέσω της ανακοίνωσης πως ο δίσκος δεν πρόκειται να δοθεί για downloading ή streaming, καθώς δεν είναι σκοπός τους τα χρήματα.

Η ανακοίνωση αυτή μας θυμίζει κάποιες παλιότερες δηλώσεις του James Hetfield για το άλμπουμ: "Είναι αυτό που είναι. Θέλαμε να βγει ωμός, ίσως παραήταν για πολλούς. Είμαι περήφανος για το δίσκο και περήφανος ότι έχουμε τα κότσια να παραδεχτούμε πράγματα".

Ακούστε ολόκληρη τη δουλειά των δυο οπαδών παρακάτω:


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.